DOWNLOAD:
SHARE:

ZIEKENHUIS AMSTELLAND

MANAGER PLANNING & CONTROL 

Voor onze opdrachtgever Ziekenhuis Amstelland zoeken wij een coachende, doortastende en analytisch scherpe Manager Planning & Control (36 uur per week).

De organisatie:

Ziekenhuis Amstelland werkt in een omgeving met een ruim aanbod aan ziekenhuizen en behandelcentra. We onderscheiden ons door een sterk basisprofiel: TOP in basiszorg.

Onze arbeidsproductiviteit is goed en dat is mogelijk door onze kleinschaligheid en korte lijnen binnen de organisatie en de goede samenwerking met onze verwijzers. Ziekenhuis Amstelland streeft actief naar een kwalitatieve en kwantitatieve groei van het zorgaanbod.

We werken gastvrij en collegiaal in kleine teams. Er is een open omgangsvorm, je werkt nauw samen met collega managers en er is ruimte voor initiatief. De uitdagingen voor de komende jaren zijn verbetering van de bedrijfsvoering, aantrekken van nieuwe business en verdere verzakelijking met menselijke maat.

 

De afdeling:

De afdeling Planning & Control bestaat uit 6 medewerkers (4 controllers en 2 BI specialisten) en valt onder de Afdeling Financiën, Control en Informatievoorziening (FC&I). De Manager Planning & Control ontvangt hiërarchisch leiding en legt verantwoording af aan de Manager FC&I (Frans Schaepkens).

 

De functie:

Eenheid binnen je team creëren en behouden, de prominente plaats binnen de organisatie door ontwikkelen en verstevigen en ondertussen blijven voldoen aan de eisen die de sterk veranderende omgeving stelt. Dat is het takenpakket van de Manager Planning & Control in een notendop. Jouw afdeling speelt een belangrijke rol in de mooie uitdagingen waar het ziekenhuis de komende jaren voor staat. Beschikbare middelen moeten zinnig en zuinig ingezet worden, een ontwikkeling die vraagt om heldere keuzes.

Doordat je een uitstekend gevoel voor cijfers en een scherpe analytische blik combineert met een stevige persoonlijkheid, durf jij die keuzes te maken. Je coacht, verbindt binnen én buiten de afdeling en durft stelling te nemen als dat nodig is. Zo zet jij de ingezette koers voort en sla je ondertussen efficiëntieslagen in de werkprocessen.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

Op de afdeling Planning & Control zijn de werkzaamheden deels cyclisch (begrotingen, maandrapportages, overleggen met vakgroepen, managementinformatie) en deels projectmatig van aard. Naast het toetsen van bereikte resultaten, het analyseren van afwijkingen en het adviseren naar management en afdelingshoofden over bedrijfseconomische trends en beleidsaanpassingen, ben je actief bezig met de toekomstscenario’s van het ziekenhuis. Jouw team ontwikkelt en levert informatieproducten, stuurt de informatievoorziening en maakt kostprijzen op basis van de behandelprofielen van de DBC’s. Daarnaast speelt de afdeling P&C een centrale rol in de voorbereiding van de contractering door zorgverzekeraars en monitor je de ontwikkeling van omzet en schadelast van het ziekenhuis. Er is een nieuw datawarehouse dat verder ontwikkeld gaat worden en waar de organisatie veel van verwacht. De totale bezetting van het team is 6 fte.

 

Het profiel:

Voor deze rol is een afgeronde WO-opleiding vereist op financieel-economisch gebied. Daarnaast heb je ruime ervaring, bij voorkeur in een ziekenhuisomgeving, ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ben je goed op de hoogte van de financiële wet- en regelgeving. Je hebt een strategische blik en met je organisatiesensitiviteit voel je politieke verhoudingen en tegengestelde belangen feilloos aan. Daarin komen ook jouw communicatieve vaardigheden, verbindend vermogen, je perfecte beheersing van de Nederlandse taal, je aanleg voor coaching en je leidinggevende ervaring goed naar voren.

 

Ten slotte ben je doortastend en besluitvaardig. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van complexe businesscases en weet in dat traject goed met weerstanden en tegenstellingen om te gaan.

 

Wij bieden:

  • Een uitdagende baan voor 36 uur per week in een professioneel en aangenaam ziekenhuis;

  • Een marktconform salaris op basis van 36 uur per week conform de CAO-ziekenhuizen;

  • Voldoende gratis parkeergelegenheid;

  • Er is een goede kinder- en buitenschoolse opvang in Ziekenhuis Amstelland.

 

Heeft deze vacature je interesse gewekt?

Public Search verzorgt de selectie voor het Amstelland Ziekenhuis. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 035-6210258 / 06-18528145 of per mail skuipers@publicsearch.nl of met Roland Falke 035-6210258 / 06-41367129 of per mail rfalke@publicsearch.nl