top of page
SHARE:

Anna Zorggroep

Hoofd Zorgverkoop

PRINT PAGINA

Ben jij manager, adviseur en onderhandelaar ineen, heb jij ervaring met het contracteren van ziekenhuiszorg en zie je een uitdagende en afwisselende baan bij een mooie en ambitieuze zorgorganisatie zitten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Als hoofd Zorgverkoop begeef je je in een dynamisch krachtenveld en in je rol werk je nauw samen met interne en externe stakeholders. Je bent resultaatgericht, ondernemend, klantgericht en je hebt een scherpe, bedrijfskundige blik.

 

Organisatie:

Anna Zorggroep is actief in de regio Geldrop en Eindhoven en wordt gevormd door het Anna Ziekenhuis, Anna Ouderenzorg met vier woonzorgcentra en medisch sportgezondheidscentrum Anna TopSupport.

 

We leveren een breed pakket aan zorg in de regio. De 3 onderdelen versterken elkaar en zorgen voor slimme combinaties in het zorgaanbod die extra waarde toevoegen voor patiënten en cliënten. Tevens wordt er onderling intensief samengewerkt en kennis gedeeld. De lijnen zijn kort en de overgang tussen de verschillende vormen van zorg verloopt zo soepel mogelijk.

 

Functie:

De zorg is continu in beweging. Interne behoeften en externe ontwikkelingen veranderen voortdurend. De bevolking vergrijst, het aantal chronische patiënten neemt toe, de medische kosten stijgen, en er zijn cruciale ontwikkelingen in technische mogelijkheden. Als hoofd Zorgverkoop weet jij hoe je binnen jouw discipline op deze zaken anticipeert en ben jij dé schakel tussen het Anna en haar directe interne en externe stakeholders, waarbij het nog meer dan ooit de opdracht is om publieke middelen die worden toegekend optimaal in te zetten.

 

Je valt rechtstreeks onder de manager F&C en bent een sleutelfunctionaris in de Zorggroep. Je gaat je met name bezighouden met de onderhandelingen over de medisch specialistische zorg. Je hebt een cruciale rol in het onderhandelingsteam voor de onderhandelingen met zorgverzekeraars en je onderhoudt uit dien hoofde commerciële klantrelaties met externe stakeholders. Het contact met de stakeholders is vaak intensief en vindt op alle niveaus plaats. Je beweegt je gemakkelijk door de hele organisatie, onderhoudt functionele contacten met de raad van bestuur, het managementteam en de medische staf. Je bent een volwaardig gesprekspartner met visie en overtuigingskracht. Je denkt in oplossingen, bent creatief en weet draagvlak te creëren. Ook ben je relatiegericht zowel intern als extern. Je hebt het natuurlijk vermogen om belangen af te wegen en om weerstanden te overbruggen. Gedegen kennis van de zorgfinanciering is een vereiste.

 

Tevens krijg je de ruimte om de afdeling verder vorm te geven en toekomstbestendig te maken. Wij streven naar een professionele afdeling, die op de hoogte is van en anticipeert op de nieuwste ontwikkelingen binnen de zorgsector op zorgverkoop en die gericht is op de totstandkoming van langdurige contracten en relaties.

Enkele van jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Voorbereiden en voeren van onderhandelingen met zorgverzekeraars als kwartiermaker van het onderhandelingsteam

 • Realiseren van verkoopdoelstellingen en – resultaten met oog op efficiëntie en kwaliteit, waarbij optimale voorwaarden voor het Anna worden overeengekomen met zorgverzekeraars en andere partijen

 • Vertalen van gemaakte afspraken naar contracten en prijslijsten. Tevens coördineren en monitoren van (complexe) zorgverkoopprocessen, waarbij je nauw samenwerkt met andere bedrijfsonderdelen (bijvoorbeeld Planning & Control)

 • Tijdig anticiperen op interne en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied in brede zin, en signaleren van en adviseren over nieuwe kansen op het gebied van zorgverkoop

 • Zorgdragen voor uitstekend relatiemanagement met zorgverzekeraars en andere stakeholders

 • Regie voeren op samenwerkingsrelaties met focus op kwaliteitsverbetering (bijv. JZOJP, ZEGG en Good practices)

 • Participeren in projectgroepen

 • Verder vorm en inrichting geven aan Zorgverkoop

 

Profiel:

 • Minimaal WO werk- en denkniveau met aantoonbare werkervaring in de wereld van zorgverkoop/-inkoop op het gebied van ziekenhuiszorg (MSZ)

 • Ervaren en stevige persoonlijkheid met organisatie brede blik

 • Commercieel én strategisch kunnen denken

 • Uitstekende onderhandelingsvaardigheden

 • Je bent sterk relatiegericht zowel intern als extern en hebt een scherp oog voor ontwikkelingen in de markt

 • Analytisch goed onderlegd

 

Aanbod:

 • Een uitdagende, aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd.

 • Uitgangspunt is een jaarcontract op basis van 32 tot 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij wederzijds goedkeuring.

 • Goede arbeidsvoorwaarden en salariëring conform de CAO Ziekenhuizen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis, kunde en ervaring.

 • Alle medewerkers bieden wij een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. collectieve ziektekostenverzekeringen en een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden, dat ruimte biedt aan jouw individuele wensen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, verlof sparen of kopen, een studiekostenregeling. Daarnaast is aandacht voor vak verbreding en persoonlijke ontwikkeling ondersteund door de Anna Academie.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor de Anna Zorggroep. Voor nadere informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of per mail ltenbrink@publicsearch.nl of met Joey van Tamelen 06-28239265 of per mail jvantamelen@publicsearch.nl.

 

Een (ontwikkel)assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Indien gewenst kunnen er in het eindstadium van de selectieprocedure van benoembare kandidaten referenties worden ingewonnen.

 

Om in dienst te treden bij de Anna Zorggroep, vragen wij nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

bottom of page