SHARE:

ALMEERSE SCHOLEN GROEP

adviseur planning & control

Melissa.png
PRINT PAGINA

Met 20.000 leerlingen, 2.200 medewerkers en een omzet van 165 miljoen euro is de Almeerse Scholen Groep één van de grootste werkgevers van Flevoland. Het onderwijsbestuur bestaat uit 37 basisscholen, 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en 8 scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.

De Almeerse Scholen Groep staat voor ‘Samen kleur geven aan goed onderwijs’. Dit doet de ASG door kwalitatief en eigentijds onderwijs te bieden, innovatief en inspirerend. De ASG anticipeert op wat de toekomst van jongeren en onderwijs vraagt. De combinatie van primair en voortgezet onderwijs geeft hierbij enorme potentie. Jonge mensen worden bij de ASG voorbereid op de toekomst: goed gekwalificeerd, met vaardigheden en zelfkennis. Zo kunnen zij bijdragen aan de samenleving.

Door een wijziging in de organisatiestructuur is de Almeerse Scholen Groep voor het team Informatiemanagement, Planning & Control (IPC) op zoek naar een

 

Adviseur Planning & Control

1,0 fte

 

Het Servicebureau van de Almeerse Scholen Groep (ASG) ondersteunt de ASG scholen, ontzorgt en faciliteert hen en adviseert het college van Bestuur, het Bestuursbureau en Concerncontrol. Het team Informatiemanagement, Planning & Control (IPC) is één van de 4 teams binnen het Servicebureau.

Op korte termijn vindt er in de financiële kolom een professionaliserings- en digitaliseringsslag plaats. Het team IPC doet dit vanuit de kerntaakgebieden informatiemanagement, planning & control en informatiebeveiliging & privacy. Het team IPC vormt de ‘second line of defence’ en werkt daarbij nauw samen met de lijn (scholen), het team Administratie & Beheer en Concerncontrol.

 

De functie:

Wij zoeken een initiatiefrijke controller, die het leuk vindt om verder te bouwen aan de verdere professionalisering van de organisatie en de doorontwikkeling van de financiële functie.

Als controller werk je binnen het team IPC vanuit het subteam Planning & Control. Dit team  bestaat in totaal uit vijf personen  Met twee van deze collega’s, een controller en een senior controller, werk je samen aan de planning & control van het primair onderwijs (PO). De focus ligt dan ook op het primair onderwijs (PO); daarnaast heb je een aantal andere aandachtsgebieden.

Je ondersteunt en adviseert de scholen zonder de verantwoordelijkheden van de budgethouders over te nemen.

 • Als controller verzorg je de financieel-economische beleidsadvisering, verzorg je de planning & control cyclus en waarborg je de processen en de kwaliteit hiervan. Zo ben je verantwoordelijk voor:

  • Het voeren van regie op de planning & control cyclus met betrekking tot de PO scholen;

  • Het mede opstellen van de concern planning & control producten m.b.t. het PO (o.a. Q-rapportages, Kadernota, concernbegroting en meerjarenbegroting);

  • Het voeren van control op de planning & control producten van de budgethouders (o.a. begrotingen en Q-rapportages);

  • Het voeren van control op de bekostigingsberekeningen en financiële prognoses.

 • Je adviseert het College van Bestuur, de clusterdirectie PO en de PO schooldirecteuren op bovengenoemde onderwerpen;

 • Je werkt in een serviceteam voor scholen samen met collega’s uit andere expertiseteams;

 • Je volgt relevante ontwikkelingen op het gebied van finance & control binnen het PO op de voet, deelt deze binnen de organisatie en vertaalt deze naar impact ervan voor ASG.

 

Profiel:

 • een afgeronde economische/bedrijfskundig opleiding op hbo of universitair niveau;

 • relevante kennis en ervaring van wet- en regelgeving (o.a. bekostiging en verantwoording) in het onderwijs is een pre;

 • ervaring in de functie van (business) controller of een vergelijkbare functie;

 • ervaring  op een vergelijkbaar (concern) niveau in een organisatie die qua omvang en complexiteit gelijk is aan ASG;

 • uitstekende advies- en communicatievaardigheden, met flinke overtuigingskracht;

 • in staat om balans te houden tussen het meebewegen / ondersteunen en onafhankelijk adviseren, naar zowel naar schooldirecties, directieraden als het College van Bestuur;

 • enthousiasmerende en inspirerende persoonlijkheid;

 • gevoel voor humor;

 • analytisch

 • probleemanalyse maken vanuit breed perspectief;

 • zelfstandig en resultaatgericht, weet op de juiste momenten afstemming te zoeken met collega’s en leidinggevende;

 • organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen; goed kunnen samenwerken en integer handelen.

 

Arbeidsvoorwaarden:

ASG biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 36 uur per week. Het salaris is ingeschaald conform de cao-VO, salarisschaal 11, minimaal € 2.724 en maximaal € 5.012 bruto per maand bij een voltijd dienstverband. De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld. Verder heeft de ASG een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. zeer goede verlofregeling), ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. De ASG is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Solliciteren:

Public Search verzorgt de werving voor de Almeerse Scholengroep (ASG). Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Sabine Root op telefoonnummer 06 28 931 992 of Melissa Anthonio op telefoonnummer 06 386 90 104 of stuur je cv naar sroot@publicsearch.nl of manthonio@publicsearch.nl.