top of page
SHARE:

ALMEERSE SCHOLEN GROEP
manager planning & control en informatiemanagement  

Melissa.png
PRINT PAGINA

Met 20.000 leerlingen, 2.300 medewerkers en een omzet van 185 miljoen euro is de Almeerse Scholen Groep (ASG) één van de grootste werkgevers van Flevoland. Het onderwijsbestuur bestaat uit 39 basisscholen, waarvan 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en 8 scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen. De ASG anticipeert op wat de toekomst van jongeren en onderwijs vraagt. De combinatie van primair en voortgezet onderwijs geeft hierbij enorme potentie. Jonge mensen worden bij de ASG voorbereid op de toekomst: goed gekwalificeerd, met vaardigheden en zelfkennis. Zo kunnen zij bijdragen aan de samenleving. 

Voor de Almeerse Scholen Groep zij wij opzoek naar een: 

 

Manager Planning & Control en Informatiemanagement  (32-40 uur)

 

Als manager Planning & Control en Informatiemanagement leg jij verantwoording af aan de Directeur Servicebureau en geef je leiding aan een afdeling van ca 12 personen, bestaande uit controllers, management informatiespecialisten en functioneel beheerders. Om de subafdeling informatiemanagement op een hoger niveau te brengen wordt er op tijdelijke basis een kwartiermaker aangetrokken.

 

Je maakt als manager deel uit van het MT van het Servicebureau. Verder treed jij op als sparringpartner en adviseur richting het CvB, afdeling Concerncontrol en de ASG-scholen. Om zo de juiste service en expertise aan de ASG-scholen te leveren met een integrale en toekomstbestendige blik.

 

Naast de afdeling Planning & Control en Informatiemanagement, vallen onder het servicebureau de volgende afdelingen: Onderwijs, Personeel en Ontwikkeling - Administratie en Beheer, Onderwijsfaciliteiten, ICT & Communicatie.

 

Als Manager Planning & Control en Informatiemanagement ben je verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met informatiemanagement, planning en control.

 

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • je geeft leiding aan een team van ca 12 personen;

 • je bent eindverantwoordelijk voor alle planning & control producten op concern niveau van het team IPC;

 • je hebt een sturende en controlerende rol richting de teamleden met betrekking tot hun werkzaamheden;

 • je ontwikkelt het strategisch beleid rondom financiën en informatiemanagement;

 • je bent een vertrouwde en positief-kritische sparringpartner voor het CvB, concerncontrol, collega teamleiders en de schooldirecteuren en andere budgethouders;

 • je draagt door initiëren en stimuleren bij aan een integrale benadering en verdere professionalisering vanuit deze afdeling, hierin neem je onder andere het CvB en de scholen in mee;

 • je zorgt voor het implementeren van de vernieuwde visie op informatiemanagement;

 • je brengt nieuw elan waarbij medewerkers worden geprikkeld en uitgedaagd om gezamenlijk te blijven ontwikkelen en verantwoordelijkheid te dragen.

 

Profiel:
Naast dat jij een ervaren manager bent die boven de materie staat, kan jij goed de verbinding leggen met de teamleden waarvan een aantal relatief nieuw zijn, de andere afdelingen en de klanten van het servicebureau. Daarnaast voldoe je aan de volgende profielkenmerken:

 

 • beschikt minimaal over een afgeronde opleiding op universitair niveau;

 • iemand die op verschillende (strategisch, tactisch en operationeel) niveaus (open) kan communiceren;

 • ervaring binnen de sector onderwijs;

 • goede kennis van relevante wet- en regelgeving;

 • er wordt van je verwacht dat je snel thuis raakt in een krachtenveld binnen een grote complexe organisatie met verschillende disciplines en stakeholders, waar goed op ingespeeld dient te worden door de regie te nemen;

 • een op samenwerking gericht persoon die met lef op kansen inspeelt en positie inneemt als dat nodig is, zowel binnen het servicebureau, als ten opzichte van de klanten PO, VO en CvB.  

 • kunnen samenwerken met de collega teamleiders van het servicebureau, en met de externe partijen binnen PO en VO;

 • een samenwerker met oog voor kwaliteit die over grenzen heen kijkt en de diverse partijen aan elkaar weet te verbinden.

 

Arbeidsvoorwaarden:

ASG biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 32-40 uur per week. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €6.568, - bruto per maand (salarisschaal 13 cao VO) bij een voltijd dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld. Verder heeft de ASG een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. zeer goede verlofregeling), ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. De ASG is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Solliciteren:

Public Search verzorgt de werving voor de Almeerse Scholengroep (ASG). Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Sabine Root 06-289 31 992 of Wendy Swier 06- 43 41 27 34.  Je cv mag je ook mailen naar sroot@publicsearch.nl of wswier@publicsearch.nl

bottom of page