top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

ALBERT SCHWEITZER ZIEKENHUIS

RISK & COMPLIANCE OFFICER 

Is een overstap naar ons ziekenhuis jouw volgende zet? Deze baan is dan absoluut de moeite waard om op te solliciteren, omdat dit een nieuwe functie is binnen ons ziekenhuis en je de kans krijgt om risico- en compliance management hier vorm te geven en neer te zetten. Binnen de complexe dynamiek en processen van ons ziekenhuis krijg jij volop ‘regelruimte’ om onze bedrijfsvoering op dit gebied verder te professionaliseren. Met jouw visie, kennis, ervaring én slagkracht vervul jij hier straks de rol van sparringpartner, coördinator, en analist. Kortom: een baan met impact.

 

Plaats in de organisatie:

In deze functie ben je onderdeel van de afdeling Financiën en val je direct onder de manager Financiën. De afdeling bestaat uit de volgende onderdelen: administratieve organisatie en interne controle (AO/IC), planning & control, het bedrijfsinformatiecentrum (BIC), de zorgadministratie en de financiële administratie. Bij elkaar telt de afdeling ongeveer 60 medewerkers. Daarnaast heb je vanuit jouw rol waar nodig ook een onafhankelijke lijn met de Raad van Bestuur.


De functie:

Binnen het ASz krijg je de kans om het Risk en controlframework vorm te geven en neer te zetten. Je creëert een integraal overzicht van de risico’s (inclusief compliance) op verschillende vlakken in de organisatie. Je kunt deze risico’s op waarde schatten en denkt na over een beheersingsstelsel dat bij het ASz past. Feitelijk monitor jij het risicoprofiel van het ASz. Dit doe je door in gesprek te gaan met het management en je zorgt hierbij voor bewustwording. Vanuit dit risicoperspectief adviseer je over diverse organisatievraagstukken en je rapporteert hierover aan de Raad van Bestuur.

 

Als Risk & Compliance Officer werk je samen met de collega’s van andere afdelingen die decentraal al bezig zijn met het beheersen van de operationele risico’s, denk aan ICT, kwaliteit, facilitair, etc. Daarnaast stuur je met jouw overkoepelende blik ons jonge en goed opgeleide AO/IC-team functioneel aan. Deze twee adviseurs houden zich nu vooral bezig met de registratie- en declaratierisico’s en zijn druk bezig met de invoering van Horizontaal Toezicht

 

Je profiel:

Als Risk & Compliance Officer ben je een stevige en onafhankelijke gesprekspartner voor de Raad van Bestuur en management. Je bent dan ook niet snel van je stuk te brengen, je weet waar je voor staat, je snapt wat het vakgebied inhoud en kan dit ook overbrengen. Omdat je organisatiesensitief bent, heb je feitelijk snel door hoe het ziekenhuis als organisatie werkt. Je bent in staat om op een natuurlijke manier met verschillende mensen op verschillende niveaus samen te werken.

 

Naast deze persoonlijke eigenschappen en competenties vinden we op je CV in ieder geval het volgende terug:

 

  • Je hebt een relevante WO-opleiding afgerond (denk aan bedrijfskunde, accountancy, audit)

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Ervaring in een ziekenhuis is geen harde eis, maar het is vanzelfsprekend wel nuttig als je enig begrip hebt van onze sector en soort organisatie.

  • Je hebt brede kennis van risico- en compliance management en goed op de hoogte van relevante wet- en regelgeving op het gebied van compliance risico’s.

 

Wij bieden:

  • Een uitdagende job in een complexe en dynamische ziekenhuisomgeving. De organisatie is qua bedrijfsvoering volop in ontwikkeling en je krijgt de kans daaraan mee te werken.

  • Je krijgt in deze functie veel ruimte om het risico- en compliance management op jouw manier vorm te geven.

  • Je krijgt vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid (niet vrijblijvend) en eigen regelruimte om te doen waar je goed in bent.

  • Een afdeling met een open sfeer waar je je snel zult thuis voelen

 

Verder kun je rekenen op:

  • Een dienstverband voor één jaar, met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd (vast contract) als we beide tevreden zijn

  • De functie is ingeschaald in functiegroep 65, maximaal € 5.620,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform de cao ziekenhuizen

  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Heeft deze vacature je interesse gewekt?

Public Search verzorgt de selectie voor het ASz. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 06-18528145 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten aan skuipers@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

 

Als je bij het Albert Schweitzer ziekenhuis komt werken vragen wij je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

bottom of page