SHARE:

BEL Combinatie 

concerncontroller

Samentha.jpg
PRINT PAGINA

(36 uur per week schaal 12 maximaal € 82.475)

Op zoek naar een vernieuwende rol als Concerncontroller waar jij het verschil kunt maken? Lees onderstaande vacature van de BEL Combinatie!

 

ORGANISATIE

De BEL Combinatie is een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Een organisatie die continu in beweging is en veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Wij werken vanuit de kernwaarden professionaliteit, openheid, samenwerken en publiek ondernemerschap.

 

TEAM

Je krijgt een onafhankelijke rol direct onder de directie van de BEL Combinatie, daarnaast ga je nauw samenwerken met het team Control & Financiën. Dit team bestaat uit de clusters Financiële Administratie en Planning & Control van ongeveer 20 medewerkers. In het cluster P&C zijn er financieel adviseurs Planning en Control die of de portefeuillehouders van de gemeenten of de directie van de BEL Combinatie of de teamleiders (met hun budgethouders) adviseren.

 

FUNCTIE

Jij bent verantwoordelijk voor het zorgdragen van de kwaliteit van de bedrijfsvoering binnen de BEL Combinatie en de drie gemeenten. Als controller onderzoek je de doeltreffendheid, de rechtmatigheid en de doelmatigheid (in financiële, juridische en personele zin). Verder geef je gevraagd en ongevraagd advies met voorstellen ter verbetering van een doelmatige bedrijfsvoering. Deze zijn mede gericht op het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Daarnaast stuur je op de planning en control cyclus van de BEL Combinatie en de drie gemeente en ben je hierbij verantwoordelijk voor een samenhangend ontwerp van systemen en instrumenten op het gebied van planning en control zoals AO/IC. Je bekleedt een regiefunctie waarbij je zorg draagt voor samenhangende implementatie van systemen, instrumenten en werkwijzen.

 

Je hebt een zelfstandige, onafhankelijke positie en rapporteert rechtstreeks aan de directeur van de BEL Combinatie en de colleges van burgermeesters en wethouders van drie gemeentes. In deze complexe rol treedt je op als sparringpartner en je geeft proactief (on)gevraagd advies. Doordat je samenwerkingsgericht bent weet je mensen aan je te binden en kom je tot een integrale samenwerking. Je bent in staat om goed te luisteren waardoor je weet wat er binnen de organisatie speelt.

 

Jouw belangrijkste werkzaamheden…

 • Het initiëren, ontwikkelen en evalueren van kaderstelling, beleid en instrumentarium op het gebied van bedrijfsvoering;

 • Sturing geven aan de ontwikkelopgave van de BEL Combinatie op het gebied van bedrijfsvoering;

 • Regisseren en bewaken van de ontwikkeling van de besturing van de organisatie;

 • Het op korte termijn ontwikkelen en implementeren van de rechtmatigheidsverantwoording en die op termijn door ontwikkelen naar het In Control Statement (ICS);

 • Het opstellen van de controleverordening en de doelmatigheidsverordening;

 • Toezien op de doeltreffendheid van beleid en draagt mede zorg voor onderzoek daarnaar;

 • Het gevraagd en ongevraagd, zorgen voor de beoordeling van voorstellen en adviezen op bedrijfseconomische aspecten, kwaliteit en integraliteit;

 • Jaarlijks opstellen van een intern controleplan op en zorgdragen voor de uitvoering daarvan, waaronder het uitvoeren van audits.

 

PROFIEL             

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met een afgeronde HBO+ of WO opleiding en enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol. Wij zoeken naar een stevige persoonlijkheid, iemand die buiten de gebaande paden durft te gaan en met overtuigingskracht zijn of haar adviezen over weet te brengen. Je hebt ervaring met het adviseren op bestuurlijk niveau en kan door je analytische en communicatieve vaardigheden uitstekend adviezen uitbrengen. Het verhaal achter de cijfers hebben je interesse en je overziet het totale plaatje.

 

Competenties die een waardevolle toevoeging zijn voor deze functie:

 • Daadkrachtig

 • Politiek sensitief

 • Verbinder

 • Kritisch

 • Lef

 

AANBOD

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet naar vast. De functie is ingedeeld in schaal 12 (maximaal €5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.

 

 

Daarnaast bieden we jou;

 • Een individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jou persoonlijke wensen en doelen.

 • Pensioenopbouw bij het ABP

 • De mogelijkheid om je talenten te ontwikkelen.
   

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de BEL Combinatie. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl of Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail naar sschalkwijk@publicsearch.nl