SHARE:

BERGMAN CLINICS
SENIOR ZORGCONTROLLER 

PRINT PAGINA

Voor de Bergman Clincs Naarden zijn wij op zoek naar een Senior Zorgcontroller.

 

Wil jij jouw senior ervaring inzetten om onze managementinformatie naar een hoger niveau te brengen? Door te zorgen dat onze processen kloppen en er niets meer aan te merken valt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze zorgadministratie? Wil jij participeren in de overname- en migratieprojecten binnen Bergman Clinics? Dan zien we je sollicitatie voor de functie van Business Consultant Financieel graag tegemoet!

 

Wat ga je precies doen?

Als Senior Zorgcontroller bij Bergman Clinics zorg jij voor managementinformatie waarop de directie goed gefundeerde beslissingen kan nemen. Zo stel je maandelijks de omzet vast en rapporteer je over afwijkingen. Daarnaast lever je de schadelastmonitor op, werk je samen met de afdeling Zorgverkoop over de financiële afspraken, rapporteer je hierover aan het bestuur.

Om dit goed te kunnen doen, zorg je allereerst voor goede administratieve processen en procedures, niet alleen binnen Zorgcontrol, maar binnen de hele financiële keten. Je neemt de verschillende bedrijfsonderdelen mee en adviseert en begeleidt collega’s om de juiste werkwijze op te pakken. Daarnaast controleer je de zorgadministratie en kijk je waar de kwaliteit en betrouwbaarheid beter kan. Verbeterkansen zet je om in verbeterprojecten, die je zelf van start tot implementatie leidt.

 

Samen met jouw collega zorgcontrol ben je verantwoordelijk voor de gehele keten, en bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • analyseren van de risico’s in de opbrengstverantwoording en het bepalen van passende voorzieningen in de financiële administratie.

 • achteraf steekproefsgewijs controleren of de registratie binnen de klinieken goed gaat.

 • vanuit HiX versturen van verzekerde zorgfacturen richting zorgverzekeraars.

 • verwerken van retourinformatie van de zorgverzekeraars.

 • fungeren van coördinatie- en aanspreekpunt voor zorgverzekeraars vanuit de afdeling declaratieafhandeling.

 • verzorgen van de maandelijkse wettelijke DIS-aanleveringen en het verwerken van acties die daaruit voortkomen.

 • bewaken en analyseren van het financiële beheer binnen HiX, voor de input van de DBC Adviseurs.

 • overleggen met de Business Consultant Registratie en Senior Adviseurs DBC over lopende acties en nieuwe acties om van fouten in de registratie te voorkomen.

Last but not least heb je een actieve rol in overnametrajecten, te beginnen met Van Linschoten Specialisten.

 

Voor wie en waar ga je werken?

Je gaat werken op het hoofdkantoor van Bergman Clinics in Naarden. Op een steenworp afstand van de A1 en bereikbaar met het OV. In deze functie werk je zelfstandig, maar wel direct samen met jouw Zorgcontrolcollega’s en de afdelingen Zorgverkoop, Business Control, Financiële administratie, Business Intelligence en Operational excellence. Buiten onze muren heb je daarnaast veel contact met zorgverzekeraars.

De totale Bergman Clinics-organisatie heeft ruim 2000 medewerkers, 235 medisch specialisten en meer dan 50 vestigingen door heel Nederland, waar we planbare medische zorg bieden. Meestal gaat dat om medisch noodzakelijke ingrepen, zoals het aanbrengen van een nieuwe heup of staaroperatie soms om esthetische ingrepen, zoals een ooglidcorrectie. Maar, medisch noodzakelijk of esthetisch: onze cliënt staat altijd centraal. Bergman Clinics gaat de uitdaging aan de zorg beter te maken, efficiënter te organiseren en zo betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen.

Wist jij dat je gelukkiger zal zijn en beter zal presteren bij een organisatie met een een bedrijfscultuur die bij je past? Ontdek jouw match door op onderstaande button te klikken en voeg CompanyMatch toe aan je sollicitatie in het motivatieveld!

 

Welke talenten en vaardigheden zien we graag?

Anderen omschrijven jou als gedreven en resultaatgericht, jij maakt af waar je mee bezig bent. Je toont je ondernemerschap in het opzetten en continue verbeteren van allerlei financiële processen. Ook kun jij je weg vinden tussen de (soms tegenstrijdige) belangen binnen een commerciële organisatie. En de kaas op jouw brood? Daar komt niemand aan. Je staat dan ook je mannetje in je adviezen en analyses en weet jouw verhaal aan iedere doelgroep over te brengen. Herkenbaar? Dan heb je onze interesse! Breng je daarnaast het volgende met je mee, dan gaan we graag met je in gesprek:

 • een relevante hbo-opleiding of hoger.

 • minimaal 5 jaar financiële werkervaring met ervaring in de zorg, het liefst in een ZBC of ziekenhuis.

 • kennis van de zorgadministratie, relevante wet- en regelgeving, organisatieprocessen en financiering in de gezondheidszorg.

 • ervaring met automatiseringssystemen en HiX.

 • Procesmatig en projectmatig goed onderlegd.

 

Wat krijg je van ons?

Hoe maatschappelijk relevant onze missie ook is en hoe helder onze strategie, wij kunnen onze ambities alleen realiseren met toptalent. Daarom besteden we veel aandacht aan onze cultuur en aan (door)groeimogelijkheden voor medewerkers. We bieden je een baan met veel afwisseling in werkzaamheden en contacten, in een groeiende organisatie waar altijd wel íets gebeurt. En je krijgt ook nog:

 • een functie met ontzettend veel kansen om boeiende projecten op te pakken en echt iets te betekenen voor de toekomst van onze organisatie.

 • Salaris op basis van kennis en ervaring tussen de €3.500,- en €5.000,- op basis van een fulltime dienstverband.

 • Contract voor 40 uur per week met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

 • 24 vakantiedagen op jaarbasis (fulltime), en de mogelijkheid om daar per kwartaal een dag bij te verdienen als je niet ziek bent geweest.

 • de ruimte om – naast dat je zichtbaar en beschikbaar bent op kantoor – thuis te werken en je uren flexibel in te vullen.

 • reiskostenvergoeding tot 50 km enkele reis woon/werkverkeer.

 • telefoon(vergoeding) en laptop.

 • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door trainingen te volgen via onze eigen Bergman Academy.

 

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor Bergman Clinics. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink (06-29588050 of ltenbrink@publicsearch.nl) of van Tamelen (06-28239265 of jvantamelen@publicsearch.nl).