top of page
SHARE:

BERNHOVEN ZIEKENHUIS 

FINANCIAL CONTROLLER 

PRINT PAGINA

Voor het Bernhoven Ziekenhuis in Uden zoeken wij een ervaren financial controller voor 32-36 uur per week.

 

De organisatie:

De patiënt in het middelpunt van onze aandacht, dat is de focus van Bernhoven. Betere zorg door zinnige zorg. Om de zorg zo in te richten betrekken we onze patiënten bij de beslissingen over hun zorgtraject. Werken we intensief samen met de huisartsen en andere zorgverleners uit de regio. En hebben we waardevolle afspraken met zorgverzekeraars gemaakt zodat onze zorg toekomstbestendig is. Om dit te realiseren is de organisatie in transitie. Een transitie van productiegerichte zorg naar patiëntgerichte zorg, waarbij we integraal het patiëntenproces gaan volgen.

 

Plaats in de organisatie:

Als financial controller maak je deel uit van de afdeling Financiën en Informatievoorziening en ontvangt hiërarchisch leiding van het Hoofd Financiële Administratie. Naast jou is er nog één andere financial controller op de afdeling aanwezig.

 

De financial controller is een nieuwe rol in de organisatie, waarbij je de brug gaat vormen tussen de verschillende afdelingen binnen de financiële kolom (zorgadministratie, financiële administratie, control en zorgverkoop).

 

De functie:

De Financial Controller houdt zich bezig met het bepalen van de omzet van het ziekenhuis, het bewaken van de liquiditeit en het uitvoering geven aan het treasury beleid en mede verantwoordelijk voor de maand-, kwartaal-, en jaarafsluiting. Verder heeft de financial controller een adviserende rol ten aanzien van de samenstelling van de maandrapportage en maken van scenariovergelijkingen en analyses.

 

Werkzaamheden:

 • Het vertalen van de contracten en facturatiegegevens met zorgverzekeraars naar de maandelijkse omzet van het ziekenhuis. Hieruit hoort ook het bepalen van de financiële positie ten opzichte van zorgverzekeraars.

 • Het vormen van een centrale rol in de verrekeningen, bevoorschotting en afrekeningen met zorgverzekeraars.

 • Het maken van scenariovergelijkingen en analyses om te komen tot goede omzetschattingen en onderbouwingen.

 • Het bijhouden van de projectadministratie rondom investeringen.

Profiel:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en een relevante afgeronde financiële opleiding. Bij voorkeur in de richting van financiële administratie (denk bijvoorbeeld aan Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Accountancy of Management Economie en Recht);

 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;

 • kennis van budgettering in de gezondheidszorg is een pré;

 • het allerbelangrijkste is echter dat je een stressbestendige en flexibele teamplayer bent en dat je het daarnaast leuk vindt om binnen een ziekenhuis te gaan werken.

 • Wij verwachten van de Financial controller een resultaatgerichte en kwaliteitsgerichte houding. De competenties integriteit, onafhankelijkheid en oordeelvorming zijn een vereiste voor deze functie.

 

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur in een ambitieuze en maatschappelijk relevante organisatie;

 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met de intentie om de arbeidsovereenkomst na één jaar voor onbepaalde tijd voort te zetten;

 • salariëring volgens CAO-Ziekenhuizen, functiegroep 60 (max. €4682) afhankelijk van kennis en ervaring.

 

Heeft deze vacature je interesse gewekt?

Public Search verzorgt de selectie voor het Bernhoven Ziekenhuis. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 06-18528145 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten aan skuipers@publicsearch.nl  en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page