top of page
SHARE:

Gemeente Soest

teamleider bedrijfsvoering
PRINT PAGINA

(32-36 uur, schaal 12 max. € 82k bruto per jaar)

 

Voor het team Financiën, Belastingen en HR zoeken wij een energieke Teamleider Bedrijfsvoering. Ben jij een coachende, inspirerende, empathische en eigentijdse leidinggevende? Heb je een visie op de ontwikkeling van Financiën, Belastingen en HR bij de lokale overheid? Ben je gericht op samenwerking binnen je team en daarbuiten en het neerzetten van resultaat bij het verder professionaliseren van je team?

Dan is deze leidinggevende functie bij de gemeente Soest iets voor jou!

 

ORGANISATIE

Binnen de Gemeente Soest zijn 230 professionals werkzaam. Ze zijn open, sociaal en ontwikkelingsgericht. De organisatievisie is voor de gemeente een belangrijke basis. Om de inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, zijn de lijnen kort, is het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van henzelf en de organisatie vinden ze erg belangrijk. Het doel is om een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving.

Als gemeentelijke organisatie wordt gewerkt voor een diverse samenleving. Daarom is het belangrijk om als organisatie net zo divers te zijn.

 

Team Financiën, Belastingen en HR

Binnen jouw team werk je samen met circa 25 collega’s die je rechtstreeks aanstuurt. Het team bestaat uit uitvoerende medewerkers en adviseurs op uiteenlopende niveaus.

Samen met het team Advies & Interne Dienstverlening en het team Proces- en Informatiemanagement (PIM) is het team verantwoordelijk voor een professionele bedrijfsvoering met ongeveer 80 collega’s. De bedrijfsvoering is op dit moment volop in beweging en maakt zowel op teamniveau als op organisatieniveau een ontwikkeling door om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de huidige vraag van dienstverlening.

FUNCTIE

 • Wij zoeken een teamleider die werkt in samenspraak met de collega-teamleiders binnen en buiten de bedrijfsvoering, de afdelingsmanagers en de medewerkers aan een toekomstbestendige bedrijfsvoering en stuurt op de reeds ingezette lijn voor de doorontwikkeling.

 • De teamleider heeft een eigentijdse kijk op de rol van een gemeentelijke overheidsorganisatie en wil mee in de ontwikkeling die wij als organisatie maken.

 • Als moderne en eigentijdse teamleider ben je verantwoordelijk voor het resultaat van het team (kwaliteit en voortgang). Je coördineert, plant, coacht, verbindt en stuurt bij vanuit het perspectief ‘continu verbeteren’. Uiteraard stuur je op proces, competenties, houding en gedrag en faciliteer je het team om de goede dingen goed te doen.

 

Voor jou is elke dag verschillend. Een greep uit de diversiteit van je werk.

 • Je coacht en voert ontwikkelgesprekken, bent bezig met de doorontwikkeling van werkprocessen, begeleidt teamsessies, hakt knopen door, neemt deel aan organisatieontwikkeling en werkt samen met je (interne) klanten.

 • In jouw opdracht ben jij naast de reguliere processen in het team ook verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de financiële processen, systemen en producten. Je werkt daarin nauw samen met de projectleider voor de versterking van de financiële functie en de interne beheersing. 

 

 

PROFIEL

Wij zoeken natuurlijk de gedroomde kandidaat! Dit is ons perfecte plaatje:

 

 • Je beschikt over (minimaal) een HBO+/WO werk- en denkniveau en je hebt (minimaal) 3-5 jaar (gemeentelijke) ervaring in leidinggevende of vergelijkbare rollen.

 • Ervaring binnen de (semie) publieke sector is een vereiste, ervaring binnen de lokale overheid is een pré.

 • Je hebt aantoonbare affiniteit en werkervaring met genoemde werkvelden (Financiën en HR) en herkent en benut kansen op succes.

 • Je bent een coachende, inspirerende, empathische leidinggevende die aandacht heeft voor de mens en de medewerkers op een enthousiaste manier faciliteert.

 • Je bent in staat om verschillende leiderschapsstijlen in te zetten.

 • Je hebt oog voor de individuele ontwikkeling van medewerkers en de wijze waarop deze acteren in het team en stimuleert hen in die ontwikkeling.

 • Je neemt je verantwoordelijkheid voor de resultaten van het team en de bijdrage die het team levert binnen de afspraken. Hierbij denk je vanuit de vraag/opgave die er ligt en hanteer je onze organisatievisie als leidraad. Je maakt de organisatievisie vanuit Financiën en HR bespreekbaar in de organisatie.

 • Als het nodig is, hak je knopen door, neem je beslissingen en sta je voor de beslissingen van jezelf en van je team.

 • Je beschikt over verbindende kwaliteiten, een klantgerichte houding.

 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en de daarbij behorende sensitiviteit.

 • Jouw drive is aanstekelijk en je daagt uit tot creatieve oplossingen.

 • Je hebt ervaring met procesverbeteringen en implementatie van ICT-systemen.

 

Werken voor Soest betekent dat je in contact staat met de inwoners, het bestuur en partners. Jij legt makkelijk de verbinding. Je weet jouw expertise en vakkennis in te brengen bij de actuele situaties. Voldoe je niet aan alle hiervoor genoemde punten, maar ben je er wel van overtuigd dat je met jouw ervaring en kennis de gemeente Soest kan helpen? Laat het weten in jouw motivatie!

AANBOD

 • Een leuke, boeiende baan in een inspirerende organisatie. Je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden en kansen om jouw talenten optimaal in te zetten. Deze functie is gekoppeld aan functieschaal 12. Het salaris bedraagt maximaal € 5.872 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling gebeurt aan de hand van jouw kennis en ervaring.

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% over je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte. Dit sluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Mogelijkheid tot thuiswerken. Betaald ouderschapsverlof. Mogelijkheid tot het kopen en verkopen van verlofuren. Bedrijfsfitness en tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor gemeente Soest. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page