top of page
SHARE:

Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard

Adviseur Financiën
PRINT PAGINA

32-36 uur, schaal 10A max. €67.856 bruto per jaar

Bouw jij mee aan een professioneel financieel team? Vind je het leuk om producten en mensen te ontwikkelen? Lees dan verder!

 

Wie zijn wij?

De Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) voert sinds 1 januari 2017 de bedrijfsvoeringstaken uit voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel op het gebied van financiën, informatisering en automatisering, juridische zaken en human resource management. Samen werken we als één organisatie voor de Bommelerwaard.

 

Het team Financiën bestaat uit twee clusters: cluster beleid en advies (8 medewerkers), en cluster beheer en administratie (15 medewerkers). Samen met je collega financieel adviseurs en de clusters beheer en administratie ben je verantwoordelijk voor de planning- & controlcyclus. Het team (en haar producten) zit in een ontwikkeltraject waar met vijf concrete speerpunten dit jaar wordt gebouwd aan een solide team.

 

Wat ga je doen?

De functie van financieel adviseur binnen het ruimtelijk domein invullen. Deze functie verandert van financiële vraagbaak in de rol van financieel business partner. We zitten aan tafel bij het management en ondersteunen bij het invullen van ieders verantwoordelijkheid. Het liefst vooraan in het proces, zodat we achteraf minder hoeven bij te sturen. Dat is nog niet vanzelfsprekend, maar wel de uitdaging die we met de organisaties aangaan.


Binnen het ruimtelijk domein worden interessante projecten ontplooid. Buiten op straat zie je het resultaat van jouw bijdrage. Vooraf ben jij betrokken bij de voorbereidende college- en raadsvoorstellen. Tijdens de uitvoering houd je grip op de financiën en in adviesgesprekken met de afdelingsmanager en beleidsmedewerkers denk je in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Met jouw kennis van overheidsfinanciën houd je vanzelfsprekend de wettelijke kaders in acht. De ontwikkelingen op jouw vakgebied weet je te vertalen naar de werkvloer.

 

Verder draag je bij aan de planning & controlcyclus. Niet alleen door middel van een inhoudelijke bijdrage, maar ook het meedenken over doorontwikkeling van deze cyclus wordt gewaardeerd. Van A naar beter om op deze manier zo klantvriendelijk mogelijk te zijn. De implementatie van een eigentijds financieel pakket zorgt ervoor dat wij de moderne organisatie worden die wij willen zijn.

 

Met jouw financiële collega’s wissel je informatie uit om samen het fundament onder het team financiën te versterken. Leren van elkaar en met elkaar. Samen zetten we een stap in professionaliteit.

 

 

Wie zoeken wij en wat breng je mee?

Jouw kennis en kunde breng je mee naar onze organisatie. De manier waarop je communiceert, ook met niet-financials, maakt jou een succesvolle financieel business partner. In begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen. En door cijfers te vertalen in inzichtelijke verhalen. Daarmee draag je bij aan goede besluitvorming met oog voor politiek-bestuurlijk gevoelige thema’s. Daarvoor moet je soms ook weerstand overwinnen, of zelfs dwars gaan liggen als de situatie daarom vraagt. Maar dat is jou met tact en inlevingsvermogen wel toevertrouwd. Verder ben je een voorbeeld voor collega’s die nog niet voor elk probleem oplossingen kunnen aandragen; daag ze gerust uit om uit hun comfortzone te komen. Je schrikt niet als jouw werkdag anders loopt dan gepland. Door zelf de lat hoog te leggen, laat je je hele team groeien. Je bent daarbij niet bang om lef en initiatief te tonen, te experimenteren en fouten te maken.

 

Voorwaarde is natuurlijk wel je financiële vakkennis. Die heb je opgedaan dankzij minimaal twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie, aangevuld met vakspecifieke studies.  Je beschikt over een afgeronde HBO / WO opleiding in financiële richting, opgedane kennis over het Besluit begroting en verantwoording (BBV) en sterke adviesvaardigheden.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische omgeving met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze bedrijfscultuur is informeel, uitdagend en to the point. De functie is structureel. We starten met een contract voor de duur van een jaar. Na afloop van deze periode is een vast dienstverband het uitgangspunt. Het salaris is gekoppeld aan functieschaal 10a en afhankelijk van je professionele bagage die je meebrengt (max € 4.831 bruto per maand peildatum 1 januari 2021). Daarbovenop ontvang je jaarlijks 17,05% Individueel Keuzebudget, een mobiele telefoon en een laptop. Wij kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, variabele werktijden en studiemogelijkheden. Wij werken in een flexibel kantoorconcept en gedeeltelijk thuiswerken wordt gefaciliteerd.

 

Interesse en procedure

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl

Enthousiast geworden?

Stuur dan je sollicitatie (brief + CV) uiterlijk 19 maart 2021 naar: kvaandrager@publicsearch.nl. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 26 maart 2021.

bottom of page