top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Brandweer Amsterdam - Amstelland

business controller / adviseur managementinformatie

(36 uur per week, max € 5.017,- bruto per maand)

Voor de Brandweer Amsterdam-Amstelland zoeken wij een proactieve en energieke businesscontroller / adviseur managementinformatie. Je bent naast jouw reguliere controlwerkzaamheden tevens verantwoordelijk voor de functionele opzet, inrichting en beheer van een hedendaags bedrijfsvoeringgericht managementinformatiesysteem.

 

ORGANISATIE:

Behulpzaam, Deskundig, Daadkrachtig

Samen met de gemeenten, de politie en de geneeskundige hulpverleners bevordert en bewaakt de Brandweer Amsterdam-Amstelland de veiligheid in de regio. Een korps van zo’n 1.100 mensen dat effectief optreedt bij branden en ongelukken, maar ook bij het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties.

De Brandweer Amsterdam-Amstelland is onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, die bestaat uit  zes gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. De regio heeft ca. één miljoen inwoners, met vele duizenden mensen die er iedere dag komen werken, en elk jaar twee miljoen toeristen. Dat vraagt om slagkracht, de bundeling van kennis en kunde en een professionele aansturing.

 

PLAATS IN DE ORGANISATIE:

De organisatie bestaat uit drie sectoren (Operationele Dienst, Risicobeheersing & Preparatie en Bedrijfsvoering), en een aantal stafeenheden. Je bent werkzaam voor de afdeling Control, Informatie en Financiën (CIF), deze valt binnen de sector Bedrijfsvoering. CIF kent meerdere taakvelden, waaronder het ontwikkelen van financieel beleid, het opstellen van interne en externe planning- en controlproducten (o.a. begroting, budgettering, jaarrekening en rapportages), het voeren van de financiële administratie, het beheer van de administratieve organisatie en het doen van audits. Het is een diverse afdeling met kwaliteitsgedreven professionals.

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

Iedere businesscontroller heeft zijn eigen sector; jij bent als businesscontroller de businesspartner van de sector Risicobeheersing & Preparatie. De sector Risicobeheersing & Preparatie kent een zeer divers werkveld: van het controleren op brandveiligheid tot het organiseren van multidisciplinaire oefeningen; van het adviseren op bouwvergunningen en stedenbouwkundige ontwikkelingen tot en analyseren van de oorzaak van brand.

Je bent als businesscontroller ook het financiële geweten van je sector. Vanuit deze rol adviseer je het management en zorg je voor de totstandkoming van de interne en externe planning- en controlproducten.

 

Naast deze reguliere werkzaamheden lever je een essentiële bijdrage aan verschillende ontwikkelprojecten binnen en buiten de sector. Je bent tevens verantwoordelijk voor de functionele opzet, inrichting en beheer van een hedendaags bedrijfsvoeringgericht managementinformatiesysteem. In dit systeem komen verschillende informatiebronnen samen, wat moet leiden tot nog betere informatievoorziening aan het management. Voorbeelden hiervan zijn de vraaggerichte invoering van de geautomatiseerde financiële rapportage voor het management, rapportages voor de sectorcontrollers en voor de manager CIF.

 

PROFIEL:

  • Je hebt een HBO+ / WO niveau op het gebied van b.v. (bedrijfs-)economie of Accountancy & Control;

  • ruime ervaring met planning- en controlwerkzaamheden;

  • ervaring met het structureel en planmatig verbeteren van de planning- en controlproducten en bedrijfsvoering in het algemeen;

  • kennis en ervaring op het gebied van geautomatiseerde informatievoorziening (bv. MS Power BI, Excel en Access);

  • sterk ontwikkelde analytische, coördinerende en adviserende kwaliteiten in een businesspartner rol;

  • kennis van de comptabiliteitsvoorschriften en de financiële regelgeving van gemeenten is een pré;

  • in bezit van het diploma Manschap A is een pré;

  • je bent in staat om als counterpart te fungeren voor de sectoren, waarin duidelijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de control-functie en de adviesfunctie;

  • proactief, energiek, flexibel en creatief.

 

AANBOD:

De functie is gewaardeerd in schaal 11 (max. € 5.017.-), de inschaling vindt plaats op basis van leeftijd en ervaring. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 16,3% van je brutosalaris.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer: 06-1808 53 59 of mail kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page