DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT 

controller bedrijfsvoering

Melissa.png

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Hun focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Met  30.000 studenten, 6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

De faculteit Bètawetenschappen is de grootste faculteit van de Universiteit Utrecht en omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft ongeveer 6.000 studenten en bijna 1.500 medewerkers en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma's van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.

 

De afdeling Finance & Control van de faculteit Bètawetenschappen ondersteunt in totaal de zes departementen en de bedrijfsvoering op financieel gebied (planning & control, projectaanvragen en -control en financiële managementinformatie).

 

Het voeren van de financiële administratie is uitbesteed aan het Administratief Service Centrum (ASC).

 

 

Controller Bedrijfsvoering (0,6 fte)

                                 

Functie

Voor de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht zoeken wij een controller voor de  bedrijfsvoering (domeinen). De domeinen bestaan uit: F&C, HR, Bestuurssecretariaat, ICT, Communicatie, Arbo en Huisvesting, Onderwijs en Studentenzaken, Onderzoek en Valorisatie en de Instrumentatiedienst.

 

Als controller ben je eindverantwoordelijk voor:

 • uitvoeren van control ten behoeve van de bedrijfsvoering;

  • actieve, centrale rol in het begrotingsproces en de realisatie van de planning & control cyclus

  • bewaken van en verantwoordelijk voor de begrotingsuitvoering

  • het opstellen van juiste en volledige financiële informatie

  • adviseren van de domeinhoofden en overige stakeholders

  • ad-hoc vragen/ analyses uitvoeren

 • rapporteren en verantwoording afleggen aan de faculteitscontroller;

 • afstemmen en samenwerken met andere domeinen en departementen;

 • optreden als adviseur en sparringpartner voor faculteitscontroller en collega departementscontrollers;

 • leveren van een bijdrage aan de verbetering van interne werkprocessen binnen de domeinen én tussen domeinen en departementen.

 

Profiel

Als controller bedrijfsvoering beschik je over het volgende profiel:

 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met tenminste drie jaar relevante werkervaring als controller;

 • kennis van en inzicht in financieel administratieve processen;

 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

 • je bent analytisch, accuraat, flexibel en werkt proactief;

 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • goede kennis van Excel en boekhoudpakketten, ervaring met SAP is een pre.

                                 

Arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 24 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 4.406,-  en maximaal € 5.656,- bruto per maand (salarisschaal 12) bij een voltijd dienstverband.  De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat.

Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06 386 90 104 of stuur je cv naar manthonio@publicsearch.nl.