top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Hilversum

Adviseur en Programma Controller Energietransitie

32-36 uur, schaal 11 max. € 4.859,-

 

Voor Gemeente Hilversum zijn wij op zoek naar een Adviseur en Programma Controller Energietransitie.

 

Ben jij een enthousiaste aanpakker, geïnteresseerd in en voel je je betrokken bij de energietransitie? Kun jij met je inhoudelijke financiële kennis,  schrijf- en advieskwaliteiten concepten mede ontwikkelen en van een solide financiële onderbouwing voorzien? Ben je een echte netwerker en in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden? Ga je het gesprek met financiële instellingen, bedrijven en andere stakeholders in de energietransitie  aan.  Solliciteer dan nu op deze mooie functie!

 

FUNCTIE:

 • Als adviseur Energietransitie ben je gesprekspartner, ontwikkel je initiatieven en signaleer je trends.

 • Je werk leidt er toe dat we in Hilversum samen met onze inwoners, bedrijven en instellingen de energietransitie vorm geven. Ieder vanuit een duidelijke rol, heldere opgaven met een gezamenlijke gevoelde verantwoordelijkheid.

 • Als adviseur begeef jij je in een dynamisch politiek bestuurlijk krachtenveld en verbind je verschillende partijen met elkaar.

 • In deze rol is het belangrijk dat je als geen ander de juiste informatie op het gebied van de energietransitie boven water kunt halen. En dat je deze informatie snel kan structureren, analyseren en vervolgens helder en beknopt kunt beschrijven in bestuurlijke adviezen voor B&W en raad.

 • Je bent daarnaast in staat om deze informatie begrijpelijk te delen met inwoners bedrijven en instelling in Hilversum.

 

 • Als programma controller energietransitie ondersteun je de programmamanager bij het bewaken van de voortgang van de uitvoering van het programma.

 • Je weet met enthousiasme en nieuwsgierigheid nieuwe zaken aan te pakken en doe je voorstellen voor verbeteringen.

 • Je hebt kennis van ontwikkelingen op lokaal, regionaal, provinciaal als landelijk niveau en je hebt een scherp omgevingsbewustzijn. Je inhoudelijke financiële kennis kun je goed inzetten in het contact met de portefeuillehouder(s), (regionale) collega's, partners, inwoners en andere belanghebbenden.

 • Je bent in staat de ambities van de gemeente eenduidig en duidelijk uit te dragen en kijk je over team- en afdelingsgrenzen heen.

 

 

Het team

Je komt te werken in het team Leef- en Vestigingsklimaat binnen de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Binnen dit team zijn experts werkzaam op verschillende beleidsvelden: Bewegen en Sport, Cultuur, Cultureel Erfgoed, Duurzaamheid en Energietransitie, Economie en Media en Wonen. Hilversum en de regio Gooi & Vechtstreek werken nauw samen op het gebied van wonen.

 

 

PROFIEL:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring bij een soortgelijke (overheids) instantie;

 • Je bent een stevige gesprekspartner op basis van kennis en autoriteit;

 • Kennis over vastgesteld beleid en relevante wet- en regelgeving;

 • Je bent politiek-bestuurlijk sensitief en hebt inzicht in complexe, maatschappelijke processen en vraagstukken; 

 • Je hebt ervaring met schrijven van beleidsnotities, voorstellen voor portefeuillehouders, college en raad; 

 • Goede communicatieve vaardigheden en je legt gemakkelijk contacten; 

 • Je bent een uitstekende netwerker binnen en buiten de gemeente en hebt het vermogen om mensen en hun belangen te verbinden.

 

 

AANBOD:

​Gemeente Hilversum biedt een functie binnen een dynamische en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring biedt Gooi en Vechtstreek een salaris van max. € 4.859,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 11) en een vrij besteedbaar persoonlijk budget (IKB) van 17,05%. Dit kun je inzetten voor diverse doelen, zoals kopen van vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling en financieren van een (deel van je) opleiding. Daarnaast hebben ze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden ze mogelijkheden voor een goede balans tussen je werk- en privéleven.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente . Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail fjonkman@publicsearch.nl

bottom of page