top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

De Buch

uitvoerend beleidmedewerker

(32-36 uur per week, schaal 10, max. €4.225,- )

 

Voor de Werkorganisatie BUCH zoeken wij voor het domein bedrijfsvoering een uitvoerend beleidsmedewerker.

 

ORGANISATIE:

 

Het maakt niet uit waar je werkt binnen de organisatie. Je werkt elke dag samen met jouw collega’s aan een fijne woon-, werk- en leefomgeving voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

 

De BUCH is een werkorganisatie. De gemeenten hebben dus gewoon nog een eigen college, raad en manier van werken. Ze streven er wel naar om steeds meer dingen hetzelfde te doen. Daarbij letten ze goed op de colour locale, oftewel dat wat de gemeenten zo uniek maakt. Door samen te werken zijn ze minder kwetsbaar, leveren ze meer kwaliteit en kost het soms uiteindelijk minder geld.

Er wonen zo’n 101.000 inwoners in de gemeenten. Zij wonen in een prachtig groen gebied, tussen de zee en het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, rijk aan strand, duinen, bos en polder.

 

PLAATS IN DE ORGANISATIE:

 

Er werken zo’n 800 collega’s bij de BUCH. Zij werken vanuit een domein. Er zijn zes domeinen: bedrijfsvoering, beheer openbare ruimte, informatisering & automatisering, inwoners & ondernemers, ruimtelijke ontwikkeling en samenleven.

 

Het domein bedrijfsvoering ondersteunt het bestuur en de organisatie met kwalitatief hoogwaardige, efficiënte en innovatieve producten en diensten en ondersteunt en faciliteert daarmee de sturende en primaire processen binnen de BUCH-gemeenten en de werkorganisatie. Het domein staat onder leiding van een programmamanager en bestaat uit de volgende vijf teams: control & advies (taakvelden control & advies en HRM), juridische zaken & inkoop, financiële administratie & belastingen en facilitaire zaken en bestuurssecretariaat.

 

 

Als uitvoerend beleidsmedewerker werk je aan resultaten en denk je in oplossingen. Het inventarisaren van infomatiebehoeften, optimaliseren en afstemmen van de processen met verschiellende domeinen en het (door)ontwikkelen van managementinformatie zal de komende jaren een grote rol spelen en deze taak neem je graag op je. 

Je voelt je thuis in een omgeving die voortdurend in verandering is. Je neemt initatieven en creëert kansen.  

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

Als uitvoerend beleidsmedewerker;

 

 • Ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de administratie. Je bent, samen met de andere beleidsmedewerkers, verantwoordelijk voor de processen binnen de financiële administratie waaronder debiteuren, crediteuren, activa, reserves en voorzieningen, fiscaliteit, tussenrekeningen, treasury, leningen, rapportages, betalingsverkeer, interne controle en verzekeringen;

 • Zorg je voor de juiste werkverdeling en houdt de voortgang in de gaten. Vakinhoudelijk begeleid en treed je op als vraagbaak voor de medewerkers. Je richt de processen in, rekening houdend met functiescheiding en stelt de hierbij behorende procedures en werkinstructies op;

 • Denk je in processen en kunt deze goed doorgronden en beoordelen. Je doet verbetervoorstellen en adviseert over procesbeheersing. Je neemt zelf het initiatief om procedures  te verbeteren en aan te scherpen.

 • Fungeer je als eerste aanspreekpunt voor  het management op het gebied van de inrichting van de administratie en de uitvoering van het administratief proces;

 • Je inventariseert de behoeften aan (management) informatie in de organisatie en zorgt voor realisatie en verwerking;

 • Heb je een actieve rol bij de jaarrekening P&C cyclus waaronder coördinatie, cijfermatig opstellen van de jaarrekeningen en dossiervorming;

 • Fungeer je als projectleider of neem je deel aan (verbeter)projecten zoals  aanbestedingen, E-facturering, etc.

 • Ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van een relatie met de domeinen binnen de BUCH werkorganisatie en draag je zorg over een de processen tbv een goede aansluiting binnen de  financiële administratie:

 • Je ondersteunt de kredietbeheerders in hun rol  als het gaat om de invulling van de taken tbv financiële administratie.

 • Werk je vanuit één werkgever, voor vier gemeenten. Deze vier gemeenten hebben gewoon nog een eigen college en gemeenteraad. Voor nieuwe ideeën vraagt dit om maatwerk en voor besluiten vraagt dit soms om geduld.

 

PROFIEL:

 

Voor de functie van uitvoerend beleidsmedewerker;

 

 • Heb je gemeentelijke ervaring binnen financieel beheer. Kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) is een pré;

 • Heb je een opleiding op HBO niveau gericht op financieel administratieve werkzaamheden;

 • Ben je een teamspeler en weet je van aanpakken;

 • Weet je je staande te houden bij eventuele tegengestelde belangen, zonder jezelf in de hectiek te verliezen;

 • Heb je een probleemoplossend vermogen, ben je analytisch ingesteld, accuraat en flexibel. Verder ben je resultaatgericht en kun je goed samenwerken.
   

AANBOD:

 

 • Een jonge organisatie waar genoeg is gedaan, maar waar ook nog genoeg te doen is. Je bouwt mee aan de afdeling én aan de organisatie;

 • De kans om niet alleen jouw team te ontwikkelen, maar ook jezelf via de BUCH Academie;

 • Standplaats voor de Financiele administratie is Heiloo. Er is niet één werkplek, maar vier gemeentehuizen en heel veel werkplekken. Hierdoor kun je werken waar en wanneer je wilt. Natuurlijk stem je dit wel af met jouw collega’s. Je krijgt van een laptop of een tablet en een smartphone.

 

Deze functie is gewaardeerd in schaal 10 (max. €4.225,- bruto bij een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Werkorganisatie BUCH heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken. Verder kan je opgebouwd individueel keuzebudget (zoals o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering met een totaal van 17,05% van je salaris) uit laten betalen op een door jou gekozen moment. Aanstelling vindt plaats voor een jaar met de intentie van een vaste aanstelling.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer: 06-18085359 / 035-6210258 of mail kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page