top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente De Bilt

teamcontroller / financieel adviseur

(24-36 uur, schaal 10A max. €70.525 bruto per jaar)

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan waarin je een bijdrage aan de samenleving kunt leveren en nieuwe carrièrestappen kunt maken? Een functie waarin je zelfstandig én vanuit een divers samengesteld team aan de slag gaat? Waarbij je zelf jouw balans tussen werk en privé kunt organiseren? Dat kan in De Bilt!

Zó werkt het in De Bilt

Bij gemeente De Bilt werk je aan uitdagende maatschappelijke opgaven in een ambitieuze regio. Samen met zo’n 250 collega’s lever je een relevante bijdrage aan de samenleving. Daar zet je je 100% voor in. Je kunt tegen een stootje en ziet uitdaging in het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. De gemeente De Bilt werkt volgens het concept van zelforganisatie, jij vindt het leuk om binnen je team dat concept mede vorm te geven.

 

Wat ga je doen?

Als teamcontroller ondersteun je collega’s, management en bestuur bij financieel-economische vraagstukken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle medewerkers binnen jouw teams en je ondersteunt hen op het snijvlak van financiële, personele en operationele beheersing. Je adviseert en ondersteunt bij begroting en forecasting en monitort de uitgaven en de inzet van capaciteit. Ook adviseer je ten aanzien van procesmanagement, je zorgt dat we de interne beheersing elke dag een beetje beter doen. Je bent mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van Planning & Control producten, daarbij vervul je voor jouw teams een trekkersrol. Risicobeheersing en kwaliteitsbewaking zijn voor jou bekende thema’s. Je werkt nauw samen met de financiële administratie. Het adviseren van wethouders kan tot de functie behoren.

In het kader van de samenstelling van ons team en de daarin beschikbare kennis zijn we op zoek naar iemand met interesse in het ruimtelijk domein: volgen van bouwprojecten, implementatie nieuwe omgevingswet, uitvoering van woonvisie.

 

 

Wie ben jij?

Je bent een gedreven (junior) business controller en verstaat als financieel professional je vak. Je bent stressbestendig, werkt proactief en resultaatgericht. Je hebt een sterke intrinsieke drive om orde op zaken te stellen en processen te optimaliseren. Je zoekt daarbij actief contact met collega’s intern of extern, om jouw doelen te behalen. Je bent in staat om mensen mee te krijgen in jouw adviezen en ze te motiveren hun werk wellicht anders te doen. Daarbij kun je goed hoofd- en bijzaken scheiden en onderscheid maken tussen wat bij jouw takenpakket hoort, en wat bij een ander moet worden belegd. Vanuit jouw hands-on mentaliteit voeg je dat toe wat nodig is om met elkaar de juiste stappen te zetten. In de Planning & Control cyclus hebben we te maken met pieken in de werkbelasting. Je bent flexibel en zet graag samen met collega’s je schouders er onder om de klus te klaren.

 

 

Jouw team

We verwachten best veel van je, maar dat doe je uiteraard niet alleen. In De Bilt werken we in zelforganiserende teams. Je komt te werken in een leuk en gedreven team Planning & Control dat volop in ontwikkeling is en waarin je mag bouwen. Het team Planning & Control bestaat uit 13 medewerkers die zich bezig houden met inkoopadvies, financiële advisering en financieel beleid en business control.

Daarnaast voel je je ook verbonden met de teams waar jij als teamcontroller/financieel adviseur voor en mee werkt en tevens werk je nauw samen met het team Financiële Administratie en de Verbijzonderde Interne Controle (VIC).

Daarnaast heb je een functionele relatie met de concern controller.

 

 

Dit neem je minimaal mee

  • Je hebt een HBO werk- en denk niveau;

  • Je bent een verbinder en vertrouwt op de kracht van samenwerking;

  • Je initieert en denkt mee over verbetervoorstellen op het gebied van kwaliteit, rechtmatigheid en efficiency;

  • Je hebt affiniteit met het concept van zelforganisatie

 

Eventueel aangevuld met:

  • Ervaring op het gebied van gemeentelijke financiën en kennis van het BBV;

  • Kennis van grondexploitaties en/of anterieure overeenkomsten en/of de omgevingswet;    

  • Kennis van en ervaring met Key2financiën;

  • Ervaring in een adviseursrol en politieke sensitiviteit.

 

Wat bieden we?

Wij bieden een ideale startersfunctie of heb je al ervaring en zoek je een nieuwe uitdaging?

Dan bieden wij een leuke, veelzijdige baan met veel vrijheid én verantwoordelijkheid om je werk in te vullen en je persoonlijk te ontwikkelen. De gemeente De Bilt is een organisatie waarbinnen we elkaar waarderen en inspireren. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het bewaken van de balans tussen werk en privé. Je kunt tijd- en plaat onafhankelijk werken, al ontmoeten we elkaar ook graag in het goed bereikbare en toegankelijke gemeentekantoor.

 

  • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 10A (max. €5.021,- o.b.v. 36 uur).

  • Je salaris wordt aangevuld met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen;

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente De Bilt. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Joost Steensbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page