top of page
SHARE:

gemeente Den Haag
adviseur regievorming planning & control

PRINT PAGINA

32-36 uur per week, maximaal € 85.722,- bruto per jaar (schaal 12)

 

Ben je goed in plannen en organiseren én heb je affiniteit met financiële werkzaamheden? Jij kunt in de toekomst een belangrijke schakel in de planning & controlcyclus van Den Haag zijn!

 

Als adviseur regievoering planning & control bij de nieuwe directie Middelen en Control binnen de Bestuursdienst ben je een financieel-strategisch adviseur en een stevige gesprekspartner voor het management. Je geeft integraal en dienstoverstijgend advies over complexe sturing, financiële en informatievraagstukken op alle gebieden waar een gemeente als Den Haag zich mee bezighoudt.

 

ORGANISATIE:

De gemeente Den Haag staat de komende jaren voor een maatschappelijke en financiële uitdaging. De stad groeit hard, grote delen van de stad worden geherstructureerd en daarnaast is er blijvend aandacht nodig voor sociaal maatschappelijke opgaven. In deze functie verbind je die ontwikkelingen met de financiële strategie van de gemeente, zowel intern, als extern naar belangrijke partijen in onze omgeving.

AFDELING:

DMC is een nieuwe directie van de Bestuursdienst binnen de gemeente Den Haag. Als DMC staan we voor het bevorderen van doelmatige besteding van de aan gemeente Den Haag toevertrouwde middelen. De toegevoegde waarde van DMC is proactieve advisering aan het GMT en het college over de financieel-economische situatie van de gemeente, ook in relatie tot onze partners. We zetten daarom in op duidelijk financieel beleid en streven naar een planning & control-cyclus die eenvoudiger en transparanter is qua inhoud en proces. Omdat we als gemeente meer integraal willen gaan werken, vraagt het sturen vanuit één concerngedachte in toenemende mate om meer zicht en sturing op het totaal van de begroting. Deze en andere onderwerpen staan op de strategische agenda van de directie voor de komende periode.

 

WAT GA JE DOEN?

Samen met het team regievoering ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van alle financiële producten die horen bij de gemeentebrede planning & controlcyclus voor het GMT en College, zoals bijvoorbeeld de begroting, de jaarrekening en de voorjaarsnota. Dit doe je in voortdurende afstemming met collega’s binnen en buiten de financiële keten. Met begrip voor de druk die op de dagelijkse praktijk ligt, werk je aan een positieve en productieve samenwerking met je collega’s. Je stimuleert en inspireert hen, zodat ze de juiste cijfers op het juiste moment boven tafel krijgen en toetst of de geleverde producten aan de eisen voldoen. Je consolideert, kijkt strategisch vooruit en signaleert op tijd financiële consequenties. Je stuurt de P&C-cyclus aan en zorgt dat producten tijdig, juist en volledig opgeleverd worden. Ook word je regelmatig gevraagd om raadsvoorstellen op te stellen en ben je een belangrijke schakel tussen de accountant en ambtelijke organisatie tijdens jaarrekening-traject. De verbetering van de processen in financiële keten van Den Haag is een belangrijk thema in het werk en daar kun je vanuit deze functie actief aan bijdragen.

Taken: aansturen P&C-processen, coördinatie en realisatie van de P&C producten, strategische advisering, ontwikkelen en verbeteren financiële processen, ontwikkelen vakinhoud.                                  

 

PROFIEL:

Je bent proactief, flexibel, tactvol en weet wanneer standvastigheid geboden is. Als adviseur regievoering gebruik je jouw interne netwerk om je doelen te behalen. Je bewaakt de deadlines en laat je niet door de dienst verrassen. Je hebt daarbij oog en gevoel voor de complexe politiek-bestuurlijke context waarin je opereert. Ook kun je goed schakelen tussen diverse niveaus van het secretariaat, tot collega’s, de business partners of de wethouder financiën, je weet ze allemaal op de juiste wijze te woord te staan. In een politiek-bestuurlijke omgeving weet je snel hoofd- en bijzaken te onderscheiden en communiceer je adequaat, zowel in woord als geschrift.

Daarnaast neem je mee:

  • een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld met een economische, control of accountancy achtergrond;

  • goede kennis gemeente financiën (BBV);

  • vergevorderde kennis van Excel (kennis van Power BI is een pre) en bij voorkeur kennis van ons financiële systeem Oracle;

  • aantoonbare mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;

  • gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en interesse in maatschappelijke vraagstukken.

Voldoe je niet aan alle eisen maar denk jij tóch geschikt te zijn voor deze vacature? Solliciteer dan gewoon en schrijf die vlammende motivatiebrief waarin jij ons ervan weet te overtuigen dat we wél een match zijn voor elkaar!

AANBOD:

Een veelzijdige functie dicht bij het bestuur van gemeente in een omgeving die continu in beweging is en waar veel ruimte is voor eigen initiatieven. Je gaat werken binnen een behulpzaam team waarin iedereen elkaar in de gaten houdt en hulp aanbiedt als dat nodig is. Daarnaast kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal € 6.103 (schaal 12) bruto per maand op basis van 36 uur per week;

  • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen (32 uur per week is ook bespreekbaar);

  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;

  • een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris;

  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Den Haag. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359  of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail naar kstaatsen@publicsearch.nl

Klaartje Vaandrager.png

 

Klaartje Vaandrager

Recruiter Lokale Overheid

06 180 853 59 

kvaandrager@publicsearch.nl

 

bottom of page