top of page
SHARE:

ERASMUS MC 

THEMACONTROLLER 

PRINT PAGINA

Voor het Erasmus MC in Rotterdam zoeken wij een Themacontroller ( Schaal 14 ).

 

De organisatie:

Het Erasmus MC werkt aan veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften. Zij werken aan onderscheidend toponderwijs dat ambitieuze, nieuwsgierige en getalenteerde studenten aanspreekt en dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen. En zij werken aan internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen.

Het Erasmus MC kent, net als elk universitair medisch centrum, deze drie kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Valorisatie, het maatschappelijk of economisch benutten van kennis verkregen uit onderzoek, wordt algemeen beschouwd als een vierde kerntaak.

Plaats in de organisatie:

Je bent werkzaam binnen de pijler Control & Compliance. Control & Compliance ondersteunt de Raad van Bestuur en het management in de sturing en beheersing van de organisatie met adviezen en met managementinformatie en faciliteert de plannings- en controlcyclus. Als themacontroller val je rechtstreeks onder de directeur Control & Compliance.

 

De functie:

Als themacontroller geef je vorm aan de control organisatie in een thema. Je ondersteunt het management in het realiseren van de doelstellingen van jouw thema en het Erasmus MC en bent een belangrijke partner voor het realiseren van een beheerste bedrijfsvoering. Je adviseert het management en afdelingen over (meer)jarenplannen, beleidskeuzes, begrotingen, businesscases en investeringen. Je geeft op basis van een gedegen analyse voorstellen voor het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Je draagt ook bij aan de ontwikkeling en verbetering van Erasmus MC-brede control onderwerpen. Je geeft strategisch en tactisch advies op basis van in- en externe (financiële) ontwikkelingen. Je signaleert lange en korte termijn kansen en risico’s door het analyseren van in- en externe ontwikkelingen en verbindt deze onderwerpen in integrale adviezen. Je stuurt de businesscontrollers (functioneel) aan. Je doet de intake voor de klantvraag in jouw thema, organiseert de controlprocessen, verdeelt de taken en begeleidt de businesscontrollers in hun ontwikkeling.

 

Profiel:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.

 • Je bent in staat om op basis van expertise over bedrijfsvoering, bedrijfseconomische en financiële vraagstukken de ontwikkeling van strategische concepten en het formuleren van beleidsvoorstellen adequaat te ondersteunen.

 • Je hebt het vermogen om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en je komt met oorspronkelijke oplossingen en nieuwe werkwijzen.

 • Je kunt anticiperen op behoeften van het thema en bent resultaatgericht.

 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het vermogen je aan te passen aan veranderende omstandigheden, zonder daarbij de gestelde doelen uit het oog te verliezen.

 • Je bent accuraat en een integere persoonlijkheid.

 • In samenwerkingsrelaties ben je een deskundige en creatieve partner en ben je communicatief vaardig.

 • Je hebt brede kennis en ervaring van financieel-economische en bedrijfsvoeringprocessen op strategisch niveau, bij voorkeur binnen gezondheidszorgorganisaties en/of instellingen voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in de zorg, onderwijs en onderzoek.

 

Het aanbod:

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Je ontvangt een contract met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 7.298,- (schaal 14) bij een volledige werkweek van 36 uur.

 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.

 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Het EMC neemt circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor haar rekening.

 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor het Erasmus MC. Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Joey van Tamelen 06-28239265. Je sollicitatie kun je richten aan ltenbrink@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page