DOWNLOAD:
SHARE:

ESPRIT SCHOLEN

hoofd financiele-en salarisadministratie

Melissa.png

Esprit Scholen is een begrip in Amsterdam. Esprit staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs dat resultaatgericht, internationaal en dynamisch is. Esprit bestaat uit twaalf scholen en twee nieuwe initiatieven, met elk een eigen onderwijsprofiel en -cultuur. Het brede onderwijsaanbod bestaat uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs - variërend van praktijkonderwijs tot en met gymnasium, waaronder tweetalig Havo en VWO - en internationaal onderwijs. Met ca. 1000 medewerkers en professionele leerkrachten biedt Esprit Scholen onderwijs aan ruim 8000 leerlingen. 

 

Wij zoeken een:

Hoofd Financiële- en Salarisadministratie (FA/SA) 1 fte

 

Het hoofd Financiële- en Salarisadministratie verricht in een team met zes collega’s alle werkzaamheden binnen de afdeling Financiële– en Salarisadministratie op het Centraal Bureau van Esprit Scholen. Het Centraal Bureau adviseert en ondersteunt het College van Bestuur en het Managementteam van schoolleiders. Het Centraal Bureau bestaat uit de afdelingen Financiële & Salarisadministratie, Planning & Control, Personeel & Organisatie, ICT en het Facilitair Bureau.

Wat is je opdracht?
Als Hoofd Financiële- en Salarisadministratie geef je leiding aan een team van zes medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en tijdigheid van de administratieve dienstverlening en een goede werking van de geautomatiseerde financiële systemen. Specifieke activiteiten zijn de jaarrekening, fiscale aangiften, voorbereiding van accountantscontroles, projectadministratie en subsidieverantwoording. Ook ben je eindverantwoordelijk voor een tijdige en correct uitgevoerde salarisadministratie die is belegd bij een extern administratiekantoor.

Momenteel staat de afdeling onder leiding van een interimmanager. Je belangrijkste opdracht voor de komende jaren is om de afdeling in control te brengen en te houden. Dat betekent borging van maatregelen gericht op een juiste en volledige verwerking van de transacties in de administratie, transparantie en compliance, optimalisatie en vereenvoudiging van processen, uitbreiding van managementinformatie en doorontwikkeling van het team als professionele dienstverlener.

Functie-eisen en competenties

Voor deze rol verwachten we HBO+/WO werk- en denkniveau op financieel-administratief gebied met een afgeronde opleiding in een bedrijfseconomische/financiële richting. Je hebt ruime ervaring als leidinggevende en hebt een inspirerende en doortastende stijl van leidinggeven. Je bent specialist in je vakgebied en een stevige gesprekspartner voor het College van Bestuur en het Managementteam van Esprit; goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn daarbij vanzelfsprekend. Recent is AFAS geïmplementeerd voor de financiële administratie. Ervaring hiermee vinden we daarom noodzakelijk. Cijfers zijn cijfers natuurlijk, maar voor jou heeft het werken in en voor het onderwijs ook een maatschappelijke meerwaarde.

Gezien de opdracht voor de komende jaren hechten we veel waarde aan ervaring met verandertrajecten en teamontwikkeling. Je bent in staat om goed te luisteren en informatie te vertalen naar risico’s en verbeterkansen. Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en blijft effectief functioneren als er sprake is van hoge werkdruk en de piekbelasting die het onderwijs eigen is. In jouw team staan klantgerichtheid, continu verbeteren, samenwerken en elkaar feedback geven centraal. Je gaat daarbij proactief, oplossingsgericht en planmatig te werk.

Met wie werk je?
Je ‘ontzorgt’ en onderhoudt contacten met het College van Bestuur en met directie en management van de scholen en ondersteunende diensten. Je werkt inhoudelijk veel samen met de collega’s van Planning & Control, P&O en Vastgoed & Facilitair. Je hebt contact met externe partijen zoals de accountant, Belastingdienst, gerechtsdeurwaarder, gemeente, overheidsinstanties en het salarisadministratiekantoor. 

Wat bieden we jou?
Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (vrij in de Amsterdamse schoolvakanties!) in een werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid. Gezien de zwaarte van je opdracht en de positionering van deze functie rechtstreeks onder het College van Bestuur, belonen wij op een salarisniveau tussen  €4.071,- en max €5.859,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en vooral ervaring. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking. Ook de medewerkers gunnen we een leidinggevende die zich committeert aan deze opdracht en dit team. Je werkt in een organisatie waar veel respect is voor ieders identiteit en uniciteit. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de superdiversiteit die Amsterdam kenmerkt en dat iedereen zich welkom voelt! Het Centraal Bureau van Esprit Scholen is goed bereikbaar met het OV.

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor Esprit Scholen. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Melissa Anthonio 06-38690104 of per mail manthonio@publicsearch.nl.