top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

ESPRIT SCHOLEN
senior medewerker financiele administratie

Melissa.png

Esprit Scholen is een begrip in Amsterdam. Esprit staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs dat resultaatgericht, internationaal en dynamisch is. Esprit bestaat uit twaalf scholen en twee nieuwe initiatieven, met elk een eigen onderwijsprofiel en -cultuur. Het brede onderwijsaanbod bestaat uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs - variërend van praktijkonderwijs tot en met gymnasium, waaronder tweetalig Havo en VWO - en internationaal onderwijs. Met ca. 1000 medewerkers en professionele leerkrachten biedt Esprit Scholen hoogwaardig onderwijs aan ca. 8000 leerlingen.

De Senior Medewerker Financiële Administratie verricht samen met 6 collega’s werkzaamheden binnen de afdeling Financiële- en Salarisadministratie op het Centraal Bureau van Esprit Scholen. Het Centraal Bureau adviseert en ondersteunt het College van Bestuur en het team van schoolleiders van Esprit. Het Centraal Bureau bestaat uit de afdelingen Financiële- en Salarisadministratie, Planning en Control, Personeel & Organisatie, ICT en het Facilitair Bureau. 

De Financiële- en Salarisadministratie ondersteunt het bestuur en het management van Esprit Scholen met betrekking tot het financieel beheer en de financiële administratie. De Senior Medewerker Financiële Administratie valt  hiërarchisch onder het Hoofd Financiële en Salarisadministratie (HFA) en vervangt deze incidenteel en op verzoek.

Wij zijn per direct op zoek naar een:

            Senior Medewerker Financiële Administratie 0,8 – 1,0 fte 

Als Senior Medewerker Financiële Administratie organiseer en bewaak je de volledige financiële administratie. Je leidt financiële mutaties in goede banen, signaleert afwijkingen tijdig en komt met goede verbetervoorstellen. Jouw veelzijdige werkzaamheden zijn:

  • Je draagt zorg voor de verwerking van de financiële administratie en voert interne controles uit op juistheid, volledigheid en tijdigheid;

  • Je draagt bij aan en bent verantwoordelijk voor het opstellen van een kwalitatief goede jaarrekening, maandafsluitingen, balansspecificaties, rondrekeningen en analyses;

  • Je ziet mede toe op de recht- en doelmatigheid van de (financiële) processen van Esprit Scholen;

  • Je levert een substantiële bijdrage aan het verbeteren van een aantal processen;

  • Je hebt een gedelegeerde eindverantwoordelijkheid voor de (extern uitgevoerde) salarisadministratie waarbij je verantwoordelijk bent voor het opstellen van periodieke rapportages, aansluitingen verzorgt, mutaties monitort en contactpersoon bent voor het salarisadministratiekantoor;

  • Je bent het aanspreekpunt voor de accountants in de jaareinde audit en de interim audit

  • Je coördineert het jaarrekeningproces en het auditproces vanuit afdeling Financien

  • Je berekent de voorzieningen per jaareinde, waaronder WW-voorziening, Jubilea voorziening, Voorziening Groot Onderhoud

  • Je bent een senior teamplayer en weet zelfstandig werken goed te combineren met een zinvolle bijdrage aan teamontwikkeling. 

Voor deze functie is het belangrijk dat je resultaatgericht en accuraat bent. Ook in drukke periodes hou je je hoofd koel. Daarnaast verwachten wij dat je beschikt over een uitstekend ontwikkeld analytisch vermogen en monden je analyses uit in heldere adviezen. Je hebt ervaring met procesverbeteringen en bent vaardig in het coachen van collega's. Met jouw expertise en enthousiasme ontzorg je onze schoolleiders zodat zij alle aandacht kunnen besteden aan het onderwijs. 

Wat vragen we van jou?
We zoeken een kandidaat die een opleiding in de financieel administratieve richting op minimaal HBO niveau heeft genoten. Daarnaast heb je minimaal vijf jaar relevante werkervaring opgedaan in het voeren van complexere financiële administratie, bij voorkeur in het onderwijs. Je bezit goede communicatieve eigenschappen, zowel in het Nederlands als in het Engels (mondeling en schriftelijk). Kennis van AFAS is een pré.

 

Wat bieden we jou?
Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (vrij in de schoolvakanties van regio Noord!) bieden wij een werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid. Afhankelijk van opleiding en ervaring verdien je een bruto salaris tussen €2.592,- en € 4.301,- (schaal 10 cao VO). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling. Fulltime werken is bespreekbaar. Je werkt in een divers team met respect voor ieders identiteit en uniciteit. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de superdiversiteit die Amsterdam kenmerkt en dat iedereen zich welkom voelt! Esprit Scholen ligt op een levendige locatie in Amsterdam West.

Interesse?

Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page