top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

ERASMUS UNIVERSITEIT

assistent business controller

Melissa.png

Voor de Erasmus School of Economics zijn we per direct op zoek naar een:

 

Assistent business controller

 

Functieomschrijving

Ben jij een professional op het vakgebied Finance & Control en lijkt het je een uitdaging om te werken in een dynamische, innovatieve omgeving waar je te maken hebt met verschillende financiële stromen en (onderzoeks)projecten? Ben je goed thuis in Planning & Control-cycli? Ben je proactief, denk je in scenario’s en kun je mensen meenemen? Dan ben jij wellicht de veelzijdige professional die we zoeken!

 

Je weet de verbinding te leggen tussen Business Control, onderwijs en onderzoek, bedrijfsvoering en financial control. Daarnaast wil je je interne klanten voorzien van heldere en eenduidige informatie waarop gestuurd kan worden. Hiervoor weet je ingewikkelde financiële rapportages te vertalen naar duidelijke overzichten en inzichten, voorzien van een advies, voor diverse directeuren binnen de faculteit en ook richting de centrale afdeling Corporate Planning & Control. Je springt proactief in op ontwikkelingen binnen de organisatie en daarbuiten. Je bent benaderbaar en toegankelijk.

 

Het belangrijkste doel van de functie

Je vraagt informatie van verschillende afdelingen op en je verwerkt deze om een realistische begroting en prognoses te maken. Daarnaast werk je mee aan het opstellen van de jaarrekening en de daarbij behorende financiële en niet-financiële rapportages

Werkzaamheden

 • Je verzamelt, controleert, corrigeert, analyseert en interpreteert financiële en strategische gegevens.

 • Je bepaalt – in overleg met de controller – waar interventies nodig zijn.

 • Je verstrekt informatie en beantwoordt vragen over bestaande regelingen en procedures en je ondersteunt de controller bij zowel dagelijkse praktijk als projecten.

 • Je zorgt ervoor dat deze gegevens op een foutloze manier worden opgeslagen in de administratieve systemen.

 • Je ontwikkelt financiële scenario’s en adviseert je stakeholders.

 • Je zorgt samen met je collega voor adequate vervanging van de Business Controller bij diens afwezigheid.

 • Naast dit alles heb je oog en gevoel voor het slimmer inregelen van processen en kijk je nadrukkelijk of er zaken gedigitaliseerd kunnen worden om zo efficiënte werkprocessen- en werkstromen te kunnen implementeren.

 • Je neemt op ad hoc basis deel aan EUR brede projecten waarbij je de faculteit vertegenwoordigt

Functie-eisen en profiel

Je houdt van getallen en het is voor jou de sport om foutloze rapportages te verzorgen. Je krijgt energie van het maken van analyses en het objectiveren van meningen middels data is aan jou toevertrouwd.

 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante Hbo-opleiding (bedrijfskunde of economie)

 • Tenminste vijf jaar relevante werkervaring. Je hebt ervaring met het digitaliseren van processen.

 • Natuurlijk ben je aantoonbaar accuraat en integer en kan je goed luisteren.

 • Je bent een prettige gesprekspartner en communicatief vaardig genoeg om met onze wetenschappers een goed gesprek te voeren.

 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen. Naast al deze persoonlijke skills heb je:

  • Kennis van het SAP softwarepakket en ervaring met gebruik van SAP.

  • Beheers je MS Excel uitstekend. Je beheersing van overige MS-officeprogramma’s (Outlook, Word, PowerPoint) is goed.

  • Je spreekt goed Engels (C1 niveau CEFR) of bent bereid cursussen te volgen om dit niveau te behalen.

 

Aanbod

 Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris bedraagt minimaal € 2.709 en maximaal € 4.978 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

 

Erasmus School of Economics (ESE)

Binnen de faculteit bestaan vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie) met daarnaast o.m. de afdeling Bedrijfsvoering. Hier zijn Control, HR, IT, Support en facilitaire activiteiten geconcentreerd, met als doel een proactieve en excellente ondersteuning aan de capaciteitsgroepen. De afdeling Control wordt aangestuurd door de Business Controller van de faculteit, hij rapporteert direct aan de Directeur Bedrijfsvoering en geeft functioneel leiding aan een team van 5 financiële professionals, waaronder twee Assistent Controllers en een Project Controller. De afgelopen 6-10 jaar zijn zowel de EUR als de faculteit sterk gegroeid én geïnternationaliseerd. Ook ontwikkelt de bedrijfsvoering van de EUR zich verder op het gebied van klantgerichtheid, zakelijkheid en pro activiteit.

Interesse

Public Search verzorgt de werving voor de Erasmus Universiteit. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06-386 90 104. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl 

bottom of page