top of page
SHARE:

ERASMUS UNIVERSITEIT

corporate controller

Melissa.png
PRINT PAGINA

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen. Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met hun onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

 

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De dienst adviseert en ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij de thema’s kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. Daarnaast zorgt de ABD voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, zo om tijdig een advies voor te leggen. Uiteraard wordt het beleid uitgevoerd en gemonitord, dit met het oog op verbeteringen.

De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), Strategy Office (SO) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

 

Door herinrichting van deze dienst zoeken wij voor de afdeling Corporate Planning & Control, een tweetal

 

Corporate controllers (1,0 fte)

 

De afdeling CPC helpt de EUR mee op koers houden. Dat doet de afdeling door het volgen van relevante ontwikkelingen binnen en buiten de universiteit. Op basis van data en de dialoog adviseert de afdeling over de mogelijke gevolgen van deze ontwikkelingen voor de financiële gezondheid en strategische doelstellingen van de EUR.

De afdeling CPC bestaat uit meerdere teams die nauw met elkaar samenwerken, ieder team heeft zijn eigen expertise.  Als corporate controller val je binnen het team van “Control & Risk”.

Er is veel ruimte voor eigen initiatief en je zal mee helpen bouwen aan de verdere professionalisering van deze afdeling. Vanuit CPC wordt actief samengewerkt met de decentraal werkende controllers in de faculteiten, instituten en diensten.

 

Als corporate controller ontvang je leiding van het Hoofd Control & Risk. Het takenpakket bestaat uit:

 • In teamverband zorgdragen voor de totstandkoming op EUR instellingsniveau P&C producten: de perspectiefnota, de begroting, de forecasts, en de jaarrekening/jaarverslag. Elke corporate controller heeft een aantal organisatieonderdelen als aandachtsgebied;

 • Je bent een gesprekspartner voor de decentrale controllers van de faculteiten en diensten van je organisatie onderdelen en deze rol pak je actief op;

 • Een pro - actieve adviesrol en je bent de verbindende schakel organisatieonderdelen. Daarnaast werk je ook samen met de medewerkers van Academische Zaken, Strategy Office en HR.

 • Deelnemen aan universiteit brede werkgroepen voor het verbeteren van de processen;

 • Adviseren en informeren van het College van Bestuur over de (financiële) situatie van de onderdelen;

 • Volgen van landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van hoger onderwijs en specifiek de financiering van hoger onderwijs volgt.

 

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding bij voorkeur op economisch of bedrijfskundig gebied.

 • Ongeveer tussen de 5 en 10 jaar werkervaring als controller;

 • Ervaring met in de publieke sector is een pre;

 • Je bent een stevige gesprekspartner die de dialoog en de samenwerking continu opzoekt

 • Je bent zowel goed met cijfers / analyses als met woorden en bent in staat op een heldere en overtuigende manier informatie en adviezen op schrift te stellen en mondeling te verwoorden.

 • Als persoon ben je nieuwsgierig, luistert goed en stelt de juiste vragen. Je bent consciëntieus, proactief, doortastend, planmatig en resultaatgericht en kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Daarnaast ben je integer en heb je een goed conceptueel vermogen;

 • Je bent organisatie sensitief en je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels (C1 niveau CEFR) of bent bereid taalcursussen te volgen om dit niveau te behalen.

 

Aanbod

De ABD biedt een contract voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie heeft een omvang van 36- 40 uur per week. Het salaris bedraagt schaal 12, minimaal € 4.538 en maximaal € 5.826, - bruto per maand (38 uur per week, volgens CAO Nederlandse Universiteiten) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling

voor Internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de

sportaccommodatie en de bibliotheek. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

 

Interesse

Public Search verzorgt de werving voor de Erasmus Universiteit. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl of sroot@publicsearch.nl.

bottom of page