top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

ERASMUS UNIVERSITEIT

financieel beleidsmedewerker

Melissa.png

Voor de afdeling Corporate Planning & Control zijn we per direct op zoek naar een:

 

Financieel beleidsmedewerker (0,8-1,0 fte, m/v)

 

De afdeling Corporate Planning & Control (CPC) richt zich op het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Het betreft een functie van 32-40 uur per week.

 

De functie

Als financieel beleidsmedewerker bij de afdeling CPC werk je in teamverband mee aan de totstandkoming van de universiteitsbrede producten in de P&C-cyclus: de perspectiefnota, de begroting, de periodeverslagen, en de jaarrekening/jaarverslag. Daarbij heb je specifieke organisatieonderdelen als aandachtsgebied. Onder de verantwoordelijkheid van de concerncontroller adviseer en informeer je het College van Bestuur over de (financiële) situatie van de onderdelen. Daarnaast maak je beleidsanalyses/ effectmetingen en breng je (financiële) effecten van toekomstig beleid in beeld. Hierbij werk je nauw samen met medewerkers van het Business Intelligence Compentence Center (BICC), Academische Zaken en faculteiten om tot een overall analyse en advisering te komen. Verwacht wordt dat je landelijke en internationale ontwikkelingen op het gebied van hoger onderwijs en specifiek de financiering van hoger onderwijs volgt.

Functie profiel

Je hebt een constructief-kritische houding en bent in staat op basis van een gedegen analyse de juiste vragen te stellen. Je bent consciëntieus, proactief, doortastend, planmatig en resultaatgericht en kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken. Je bent integer en hebt een goed conceptueel vermogen. Ook ben je organisatiesensitief en heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent zowel goed met cijfers als met woorden en bent in staat op een heldere en overtuigende manier informatie en adviezen op schrift te stellen en mondeling te verwoorden.

 

Jouw profiel

  • Een afgeronde WO-opleiding bij voorkeur op economisch of bedrijfskundig gebied;

  • Bij voorkeur 2- 5 jaar werkervaring;

  • Ervaring in de publieke sector is een pré;

  • Affiniteit met institutioneel research en data analyse;

  • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels (C1 Common European Framework). Bepaling van niveau gebeurt na aanstelling en het is mogelijk intern taalcursussen te volgen om op het benodigde niveau te komen.

 

Aanbod

 Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris bedraagt minimaal € 4.406 en maximaal € 5.656 bruto per maand (schaal 12) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

 

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig voor besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Corporate Planning & Control

De afdeling bestaat uit zes professionals en wordt geleid door de Concern Controller. Haar belangrijkste opdracht is het bewaken, signaleren en adviseren over de (financieel economische) gezondheid van de gehele instelling. Daartoe verzamelt, ordent, analyseert, ontsluit en rapporteert zij informatie (financieel en niet-financieel) ten behoeve van het ondersteunen van bestuurlijke besluitvorming.

De eerder omschreven uitdaging voor de bedrijfsvoering om steviger aan te sluiten op onderwijs en onderzoek, betekent dat control in de brede zin moet worden ontwikkeld. De verbinding tussen de doelstellingen van de universiteit en de inzet van (financiële) middelen moet zichtbaar worden gelegd. Management informatie wordt daartoe verder ontwikkeld. Risicomanagement is onlosmakelijk verbonden met de besturing en beheersing van de organisatie en daarom een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van control binnen de EUR.

 

Daarnaast wordt vanuit CPC meer dan voorheen de samenwerking opgezocht met de individuele faculteiten en instituten, en de decentraal werkende faculteitscontrollers. Deze worden hiërarchisch aangestuurd door het faculteitsbestuur, en hebben een functionele lijn naar CPC. Hetzelfde geldt voor de samenwerking met de relevante afdelingen van de ondersteunende diensten zijn ondergebracht.

 

Interesse

Public Search verzorgt de werving voor de Erasmus Universiteit. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06-386 90 104. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl 

bottom of page