top of page
SHARE:

ERASMUS UNIVERSITEIT
riskspecialist

Melissa.png
PRINT PAGINA

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen. Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Het onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met hun onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

 

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. Daarnaast zorgt De ABD voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), Strategy Office (SO) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur)

 

Door een verdere professionaliseringsslag zijn we voor de afdeling Corporate Planning & Control bij de Algemene Bestuursdienst zijn wij op zoek naar een

 

Riskspecialist (1,0 fte)

 

De afdeling CPC helpt de EUR mee op koers houden. Dat doet de afdeling door het volgen van relevante ontwikkelingen binnen en buiten de universiteit. Op basis van data en de dialoog adviseert de afdeling over de mogelijke gevolgen van deze ontwikkelingen voor de financiële gezondheid en strategische doelstellingen van de EUR.

De afdeling CPC bestaat uit meerdere teams deze hebben ieder hun eigen expertise. De functie van Riskspecialist is een nieuw gecreëerde functie, je valt onder het team “Control & Risk”. Je gaat de uitdaging aan om control en risicomanagement op de kaart te zetten. Je werkt nauw samen met de diverse afdelingen / faculteiten binnen de EUR.

 

Risicomanagement wordt steeds belangrijker mede omdat organisaties steeds vaker worden geconfronteerd met invloeden, onzekerheden die in omvang en snelheid toenemen, die impact kunnen hebben op de te bereiken strategische doelen. Het is daarom van belang om zicht te hebben op risico’s en hier de dialoog over aan te gaan. De EUR zet in op integraal risicomanagement: een brede invulling van risicomanagement, waarbij niet alleen de (wettelijke) kaders worden gevolgd, maar het risicobewustzijn en het risicodialoog breder wordt gestimuleerd. Risicomanagement is daarbij niet langer een afzonderlijke activiteit, maar maakt integraal deel uit van alle processen. Bij integraal risicomanagement richt de organisatie zich niet alleen op financiële risico’s, maar juist ook op andere typen risico’s op alle niveaus. Om zorg te dragen dat EUR haar doelstellingen behaald is het van belang dat het risicomanagement een continu proces is en de strategische dialoog hierover wordt gevoerd.

 

Als Riskspecialist val je direct onder de verantwoordelijkheid van het Hoofd Control & Risk en bestaat je takenpakket uit:

 

 • Implementatie en voortdurende ontwikkeling van het risicomanagement;

 • Opzetten van risicomanagement;

 • Adviseren en ondersteunen van de organisatieonderdelen op het gebied van risicomanagement;

 • Toezicht houden op het proces: dit houdt in dat je nagaat of het risicomanagement proces wordt doorlopen binnen de organisatieonderdelen;

 • Zichthouden op de kwaliteit en samenhang van het EUR brede risicoprofiel;

 • Rapporteren en adviseren over het strategisch risico beleid van de universiteit;

 • Daarnaast maak je analyses en breng je (risico) effecten van (landelijke) ontwikkelingen in beeld. Hierbij werk je nauw samen met medewerkers van faculteiten, diensten, instituut en ondersteunende diensten;

 • Deelnemen aan universiteit brede werkgroepen voor het de blijvende ontwikkeling van het risicobeleid.

 

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding;

 • Bij voorkeur 5 -10 jaar werkervaring als Risk Specialist.

 • Ervaring met in de publieke sector is een pre;

 • Je bent een echte gesprekspartner op alle niveaus;

 • Je bent integer en hebt een goed conceptueel vermogen;

 • Als persoon kun je goed luisteren en stel je de juiste vragen. Je stimuleert het risicobewustzijn in de organisatie door het uitdragen van de risicodialoog. Je bent, proactief, doortastend, planmatig en resultaatgericht en kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken;

 • Je bent organisatie sensitief en je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

 • Je bent in staat op een heldere en overtuigende manier informatie en adviezen op schrift te stellen en mondeling te verwoorden;

 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels (C1 niveau CEFR) of bent bereid taalcursussen te volgen om dit niveau te behalen.

 

Aanbod

De ABD biedt een contract voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie heeft een omvang van 36- 40 uur per week. Het salaris bedraagt schaal 12, minimaal € 4.538 en maximaal € 5.826, - bruto per maand (38 uur per week, volgens CAO Nederlandse Universiteiten) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling

voor Internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de

sportaccommodatie en de bibliotheek. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

 

Interesse

Public Search verzorgt de werving voor de Erasmus Universiteit. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl of sroot@publicsearch.nl.

bottom of page