DOWNLOAD:
SHARE:

FRION 

MANAGER FINANCE & CONTROL 

(1 fte- 36 uur p/w)

 

Voor Frion, een vooruitstrevende VG-instelling in Zwolle, zoeken wij een Manager finance & control.

 

Frions missie is: ‘Je eigen leven leven’. Voor Frion staat de cliënt met zijn wens om op volwaardige wijze zijn plek in de samenleving in te nemen, centraal. Samen met Frion mogelijkheden en kansen benutten. Ondernemen in mens en werk. Frion begeleidt haar cliënten hierbij met een deskundig team dat vanuit vakmanschap en professionaliteit de cliënt regie laat houden waar dit kan.

Frion werkt met resultaatverantwoordelijke teams die vanuit hun vakmanschap beoordelen wat er nodig is in de ondersteuning van cliënten. Teams worden hierbij ondersteund door professionele schillen die sturen op inhoud. De cliënten en de teams staan in direct contact met de bestuurder voor meer slagkracht in de besluitvorming.

 

Organisatie:

Frion levert professionele zorg en ondersteuning aan personen met een verstandelijke beperking in Zwolle, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Kampen en omliggende gemeenten. Frion biedt een breed palet aan zorg zoals wonen, dagbesteding, behandeling en begeleiding thuis. Circa 1000 mensen worden door Frion ondersteund door ruim 900 professionals en 350 vrijwilligers. De omzet van Frion bedraagt € 52 miljoen.

 

Plaats in de organisatie:

De Manager finance & control ontvangt hiërarchisch leiding van en legt verantwoording af aan de raad van bestuur. De manager geeft direct leiding aan de financiële kolom (financial control, business Control, cliëntregistratie, financiële administratie) en strategisch vastgoed. In totaal betreft dit zo’n 20 medewerkers.

 

Functie:

Een ervaren manager Finance & Control in staat om snel een plek te vinden in een dynamische, complexe en veranderende organisatie als Frion. Lid van het MT hiërarchisch rechtstreeks onder de raad van bestuur. De manager finance & control is de financiële business- en sparringpartner voor de het management en de zorgteams. Draagt bij aan en voelt zich medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en onderbouwing van het strategisch organisatiebeleid van Frion. De manager finance &control fungeert als het financieel geweten van Frion.

Werkzaamheden:

 • Formuleren en realiseren van het strategisch financieel beleid en verantwoordelijk voor een optimale aansturing en uitvoering van de financiële processen;

 • Leveren van een duidelijke bijdrage in het bewaken en versterken van de bedrijfseconomische en financiële basis van Frion.

 • Bijdragen, vanuit de financiële discipline, aan het organisatie breed verder vormgeven van de besturingsfilosofie van Frion.

 • Zorgdragen voor de totstandkoming van de planning & control producten:

 • Signaleren van externe risico’s en op proactieve wijze volgen van ontwikkelingen in de zorgmarkt, op het gebied van zorgfinanciering en bekostigingssystemen.

 • Vertalen van deze ontwikkelingen naar het beleid en adviseren van de directie hieromtrent;

 

Profiel:

 • Een afgeronde academische opleiding aangevuld met een RA/RC opleiding;

 • Kennis van de financiële verslaglegging en wet- en regelgeving van de zorg. Ervaring met de financiering van zorginstellingen;

 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen en in staat om een veelheid aan financiële gegevens te transformeren in relevante managementinformatie

 • Een strateeg met ondernemersbloed. Goed in staat in te spelen op toekomstige ontwikkelingen in het vakgebied en deze te vertalen in tactisch en strategisch beleid;

 • Ruime ervaring met strategie- en beleidsvorming, veranderingstrajecten, financieel beheer alsmede met risicomanagement.

 

Ons aanbod:

Een in een organisatie die volop in beweging is met standplaats Zwolle en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor Frion. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 035-6210258/ 06-18528145 of per mail skuipers@publicsearch.nl of met Daniel Griffioen 06-81953794 of per mail dgriffioen@publicsearch.nl