top of page
SHARE:

Gemeente Almere

beheereconoom

PRINT PAGINA

(32-36 uur per week, schaal 12 maximaal € 82.000 bruto per jaar)

 

Wanneer je aan je toekomstige collega’s van Stadsruimte vraagt waarom zij voor gemeente Almere hebben gekozen dan krijg je geen eenduidig antwoord. Dit komt door de diversiteit aan onderwerpen waar deze afdelingen zich mee bezighoudt. Almere is een jonge stad die niet alleen groeit maar zich ook ontwikkelt tot een complete, evenwichtige stad met grootstedelijke voorzieningen. Denk aan grote transitievraagstukken zoals klimaatverandering, energie, grondstoffen en afval. Deze ontwikkelingen en de jonge leeftijd van de stad zorgen voor een werkomgeving met pioniersmentaliteit, waar medewerkers op nieuwe manieren naar vraagstukken te kijken. Zo zijn er voor een bankje gemaaide gedroogde Almeerse waterplanten gebruikt, tot voor kort nog gewoon afval. Waar je collega’s het wel met elkaar eens over zijn: het is fijn werken bij ons en er is alle ruimte voor innovatie en jouw inbreng.

Meer over afdeling Stadsruimte

Bij de afdeling Stadsruimte van de gemeente Almere werken 170 medewerkers samen aan het beheer van de buitenruimte voor de bewoners en gebruikers van de stad. Dit wordt zo effectief mogelijk gedaan en tegen de
afgesproken kwaliteit en kosten. Dat geldt zowel voor het dagelijks verzorgend en het planmatig onderhoud, als ook voor het groot onderhoud en vervanging. Daarnaast levert de afdeling ook een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de openbare ruimte in de bestaande stad en de nieuwe gebieden. Bij deze afdeling heb je de mogelijkheid om samen met collega’s te werken aan het onderhouden en verbeteren van een dynamische stad.

 

Almere is de achtste stad van Nederland. Almere is in rap tempo gegroeid tot een stad van meer dan 200.000 inwoners en dat gaat de komende jaren nog wel even door. De stad is inmiddels ook zo’n 40 jaar oud en moet kwalitatief goed, efficiënt en duurzaam beheerd worden. In Almere lopen we vaak voorop in de nieuwste ontwikkelingen en durven op veel vlakken te experimenteren, ook in de openbare ruimte. De afdeling Stadsruimte van de gemeente Almere werkt met 170 medewerkers samen om het beheer effectief en tegen afgesproken kwaliteit en kosten te doen. Dat geldt zowel voor het dagelijks verzorgend en het planmatig onderhoud, als ook voor het groot onderhoud en vervanging. Daarnaast levert de afdeling ook een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de openbare ruimte in de bestaande stad en de nieuwe gebieden.

 

Wie ben jij?

Allereerst ben jij een stevige persoonlijkheid, jij staat er echt. Je bent een bruggenbouwer en verbinder, tussen collega’s, tussen afdelingen, naar het bestuur etc etc. Je communiceert makkelijk op allerlei niveaus, mondeling en schriftelijk. Je weet processen aan te sturen en kunt hierbij goed plannen en organiseren. Je handelt klant- en resultaatgericht, je kunt goed analyseren, hebt gevoel voor cijfers en mensen, je bent creatief en hebt een uitstekend gevoel voor je omgeving. Je beschikt over realiteitszin waardoor je de haalbaarheid van plannen, doelstellingen en acties kan inschatten. Je toont betrokkenheid bij ontwikkelingen binnen de organisatie, bent een echte teamplayer en je denkt in oplossingen. Je weet je goed te verplaatsen in de belangen van de verschillende betrokken interne en externe partijen.

 

Wat heb je nog meer in huis?

 • academisch werk- of denkniveau, en je hebt bijvoorbeeld (technische)bedrijfskunde, civiele techniek en planologie/sociale geografie gestudeerd

 • relevante werkervaring en grote vakkennis, zowel op het gebied van beheer als planontwikkeling

 • kennis van Wet -en regelgeving en life-cycle-costs

 • nice to have: kennis op het gebied van gebiedsontwikkeling en/of ruimtelijke ordening, in relatie tot het beheer van de openbare ruimte

 

Wat ga je doen?

 • In deze functie kun je iedere dag laten zien dat je slim bent, analytisch sterk, maar dat je vooral ook verbindt en overtuigt en mensen mee weet te nemen.

 • Je adviseert allereerst je eigen en andere afdelingen en bestuurders over de nieuwe aanleg van de openbare ruimte en de gevolgen daarvan voor het (toekomstig) beheer. Dit doe je ook over de beheergevolgen van nieuwe ontwikkelingen zoals nieuwe mobiliteit, duurzaamheid en klimaat.

 • Je bewaakt daarnaast de rekenmodule (life cycle costs) voor het beheer van de openbare ruimte en adviseert, bewaakt en houdt overzicht op de beheerparagrafen, inclusief de beheertoetsen en beheerexploitaties van de nieuwe en bestaande (gebieds)ontwikkelingen, zoals nieuwbouw- en beheerprojecten, herinrichting, reconstructies en groot onderhoud woonwijken.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • salaris van maximaal € 5872,- bruto per maand.

 • de mogelijkheid/ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.

 • reiskostenvergoeding voor auto of OV. Daarnaast heb je recht op extra reiskostenvergoeding op basis van de fiscaal voordelige 'uitruilregeling'.

 • (gedeeltelijk) betaald ouderschapsverlof.

 • dertiende maand en vakantiegeld, opgebouwd via een Individueel Keuzebudget (IKB). Je kunt dit budget op meerdere manieren benutten.

 • uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Jij slim, wij slimmer. Bovenstaande arbeidsvoorwaarden horen bij een werkweek van 36 uur. Werk je liever 32 of 40 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar. Uitgebreide informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je op onze website.

 

Interesse en procedure

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Gemeente Almere. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl

bottom of page