DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Amersfoort

afdelingsmanager financiën en advies

(schaal 15 max. € 112.000 bruto per jaar)

 

Werken bij Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort is een groeiende stad met ruim 157.000 inwoners. De regio, en daarmee ook Amersfoort, ontwikkelt zich in hoog tempo, met veel innovaties en initiatieven. Onze organisatie beweegt hierin mee en zet zich in voor een duurzame stad waar iedereen prettig kan wonen en werken. Als regiegemeente werken we nauw samen met diverse externe partijen. Hierdoor kan onze ambtelijke organisatie relatief klein blijven en zijn de lijnen kort. Vanuit een informele, resultaatgerichte cultuur werken we aan grootstedelijke vraagstukken. Werken voor Amersfoort doen we vanuit ons DNA: dichtbij, nieuwsgierig en aanspreekbaar.

Als nieuwe afdelingsmanager Financiën en Advies ben jij een belangrijke schakel in de financiële besturing en bedrijfsvoering van onze organisatie. De ca. 60 medewerkers werken vanuit drie teams: het team PCA (Planning, Control en Advies), het team Adviseurs (financieel/inkoopadviseurs) en het team Administratie. Jij stuurt zelf direct het team PCA aan en de twee managers van het team Adviseurs en van het team Administratie.

Het team PCA bestaat uit strategisch financieel adviseurs, medewerkers Planning en Control en medewerkers Administratieve Organisatie en Interne Beheersing (in totaal ongeveer 15 fte). Je bereikt je doelstellingen met een team van enthousiaste en gedreven professionals van verschillende niveaus en aandachtsgebieden, die je op een inspirerende, effectieve en verbindende manier aanstuurt. Jij vindt een goede financiële beheersing en verantwoording randvoorwaardelijk. Daar ga je net zo vol voor, als voor strategische thema’s.

De baan

Je bent verantwoordelijk voor de gemeentebrede financiën, waaronder een goede uitvoering van de gehele planning & control-cyclus en financiële advisering over college- en raadsvoorstellen. Bij de financiële vraagstukken die de afdeling behandelt, weet je de organisatiebrede processen en bestuurlijke dwarsverbanden te overzien. Hierbij bewaak je de integraliteit van beleid, uitvoering, processen en businesscases in samenwerking met collega’s van de afdeling, de directie en het college. Je werkt hierin nauw samen met de concerncontroller.

Je geeft management, directie en college gevraagd en ongevraagd advies met het oog op de realisatie van de bestuurlijke en financiële strategie. Je draagt bij aan een goede dialoog met het management doordat je samenwerking organiseert en faciliteert. Jouw proactieve en onafhankelijke inbreng helpt het ‘financieel bewustzijn’ van de organisatie.

De afgelopen vijf jaar heeft de afdeling Financiën en Advies gebouwd aan een solide inrichting van de afdeling. Rollen en taken zijn opnieuw belegd en samenwerking tussen teams en de ‘checks and balances’ tussen teams zijn geoptimaliseerd. Vanuit jouw visie op de doorontwikkeling van het vak en de afdeling Financiën bouw jij hierop door. Samen met de twee teammanagers en het team PCA bouw je verder aan de ontwikkeling van de afdeling en de onderliggende producten en processen, zodat medewerkers nog beter tot hun recht komen en processen en resultaten kwalitatief verbeteren. Denk hierbij aan zaken als het verder uitbouwen van professionaliteit, het inzetten op automatisering en digitalisering en het bijdragen aan toekomstige financiële uitdagingen zoals brede organisatieontwikkelingen en opgaven.

In een tijd waarin gemeentelijke financiën en gemeentebrede ambitie in een groeiende stad een steeds grotere uitdaging vormen en met de gemeenteraadsverkiezingen en een nieuw coalitieakkoord in zicht, schrik je niet terug voor een creatieve en verbindende voortrekkersrol, maar zie je kansen.

Als coachend leidinggevende stuur je resultaatgericht op hoofdlijnen en op output; je durft te vertrouwen op de steun en vakkundigheid van je teamleden. Door, waar mogelijk, zaken los te laten, stimuleer je hen in hun professionele groei.

Wat we van je vragen

Door je stevige ervaring als leidinggevende werk je prettig samen en ben je een strategische gesprekspartner voor directie en bestuur. Je weet hoe je effectief doelen bereikt en daarbij je onafhankelijkheid behoudt. Omgevingssensitiviteit en organisatiesensitiviteit zijn belangrijk: je hebt een goede politiek-bestuurlijke antenne en vertaalt ontwikkelingen naar onze afdelingen.

 

Verbinding en samenwerking staan voorop: met bestuur, directie, concerncontroller en alle andere collega’s.

• Je hebt een afgeronde academische (bedrijfs-)economische/financiële opleiding

• Je hebt ruime ervaring (meer dan vijf jaar) in een soortgelijke integraal verantwoordelijke managementpositie in een complexe (overheids-/non-profit-) organisatie

• Je hebt goed ontwikkelde leiderschapskwaliteiten en je hebt aantoonbare resultaten geboekt met organisatie- en teamontwikkeling en het doorvoeren van veranderingen

 

Dit kunnen we je bieden

We bieden je verantwoordelijk en maatschappelijk relevant werk in een professionele organisatie, die veel vraagt maar ook veel mogelijk maakt. Amersfoort geeft je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en investeert in je groei. Op basis van je kennis en ervaring wordt je salaris maximaal € 7.977,- bruto per maand (functieschaal 15) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij je persoonlijke wensen.

Amersfoort heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden en ouderschapsverlof (50% doorbetaald). Ook als de regels versoepelen zal er ruimte zijn om een deel van het werk vanuit huis te doen, maar het stadhuis van Amersfoort staat vlakbij de prachtige middeleeuwse binnenstad en is goed bereikbaar.

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Amersfoort. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Amersfoort wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners.