top of page
SHARE:

gemeente Den Haag
strategisch financieel adviseur

PRINT PAGINA

32-36 uur per week, maximaal € 92.928,- bruto per jaar (schaal 13 )

 

Heb jij een sterke bestuurlijke en maatschappelijke antenne waarmee je ontwikkelingen in de samenleving snel kunt vertalen naar een financiële strategie?

 

ORGANISATIE:

De gemeente Den Haag staat de komende jaren voor een maatschappelijke en financiële uitdaging. De stad groeit hard, grote delen van de stad worden geherstructureerd en daarnaast is er blijvend aandacht nodig voor sociaal maatschappelijke opgaven. In deze functie verbind je die ontwikkelingen met de financiële strategie van de gemeente, zowel intern, als extern naar belangrijke partijen in onze omgeving.

 

AFDELING:

Je komt te werken binnen de afdeling Financieel beleid van de directie Middelen en Control (DMC). De toege-voegde waarde van DMC is de proactieve advisering voor het college en het GMT over de financieel economi-sche situatie van de gemeente, ook in relatie tot onze partners. Dit doet DMC door adequaat inzicht te geven in de financiële positie van de gemeente, gegeven de impact van maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland en de regio Den Haag. DMC ondersteunt organisatie en bestuur zodat deze onderbouwde keuzes kunnen maken, deze kunnen volgen en zich hierover kunnen verantwoorden. Kerntaken van DMC zijn daarom financieel beleid, de (bestuurlijke) P&C-cyclus en treasury en verbonden partijen. DMC is een nieuwe directie van de Bestuursdienst (BSD).

 

De afdeling Financieel beleid (6-8 personen) heeft daarbinnen als taak om:

 • (externe) financiële en economische ontwikkelingen (met name Rijk, maar ook elders) te vertalen naar de gemeente Den Haag

 • beleidsmatige kaders te stellen op het gebied van gemeentefinanciën

 • te zorgen voor de inrichting van het interne systeem van control (opzet en werking)

 • namens het college doelmatigheidsonderzoeken te plannen en uit te voeren.

 

PROFIEL:

Wij zoeken een teamspeler die ondernemend, flexibel en tactvol is, vlot en makkelijk een netwerk opbouwt en onderhoudt, en pro-actief op zoek gaat naar ontwikkelingen en kansen die van belang zijn voor de Gemeente Den Haag. Daarbij gebruik je soepel je interne en externe netwerk. Je bent iemand die gericht is op het creëren en benutten van nieuwe financiële mogelijkheden, met oog voor draagvlak bij de stakeholders. Jij kan als geen ander informatie de verbinding leggen tussen die ontwikkelingen en de verschillende stakeholders, zoals koepelorganisaties, interne diensten of dienstonderdelen, andere afdelingen binnen de directie, maar ook naar de lobby van de gemeente. Je kunt goed variëren in communicatiestijl en beweegt je op alle niveaus in de organisatie. Je kunt goed met druk omgaan en als het nodig is ook zelf druk uitoefenen.

Je beschikt over een visie op gemeentefinanciën en bent in staat deze uit te dragen en verder te ontwikkelen.

Daarnaast beschik je over:

 • een universitaire opleiding, bijvoorbeeld economie, bestuurskunde, politicologie;

 • aantoonbare kennis van (gemeentelijke) financiën en bedrijfsvoering;

 • ervaring binnen een gemeente, rijksoverheid of een overheidsinstelling is een pre;

 • goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;

 • politiek-bestuurlijke sensitiviteit;

 • goede netwerkvaardigheden;

 • een goed analytisch vermogen.

 

AANBOD:

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

 • een salaris van maximaal € 6.616,- bruto per maand (schaal 13) op basis van een volledige (36-urige) werkweek.

 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband;

 • een 36-urige werkweek met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

 • de ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.

 

Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;

 • opname in het ABP-pensioenfonds;

 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;

 • een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Den Haag. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359  of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail naar kstaatsen@publicsearch.nl

Klaartje Vaandrager.png

 

Klaartje Vaandrager

Recruiter Lokale Overheid

06 180 853 59 

kvaandrager@publicsearch.nl

 

bottom of page