top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Dordrecht
projectcontroller

(32-36 uur per week, max. € 82.478,- bruto per jaar, schaal 12)
 

Voor de gemeente Dordrecht zijn wij op zoek naar een ervaren Projectcontroller. Benieuwd naar de rol en wat zij te bieden hebben?  Lees dan snel onderstaande vacature.

 

Organisatie

De gemeente Dordrecht is een 100.000+ gemeente die een aantal grote opgaves heeft. De stad heeft een forse groeiambitie en uitdagingen op het gebied van klimaat en het sociaal domein. Hiervoor is de "Agenda Dordrecht 2030" opgesteld en is er een paar honderd miljoen euro beschikbaar vanuit de verkoop van Eneco. Tegelijkertijd staat de financiële exploitatie structureel onder (toenemende) druk en wordt de uitdaging om de begroting sluitend te houden steeds groter. In onze financiële strategie kiest Dordrecht ervoor niet te bezuinigen, maar als oplossing juist te investeren in de stad.
 

Team

Je gaat aan de slag binnen het team Planning & Control van het cluster Versterking Bestuur & Organisatie (VBO). In het team zijn 21 enthousiaste, zelfstandige en vakkundige professionals werkzaam. Wij werken nauw samen met andere teams uit het cluster VBO. Het team Planning & Control is in 2018 voortvarend gestart met het traject van zelforganisatie. Dit betekent dat we met elkaar de verantwoordelijkheid nemen om de best mogelijke kwaliteit te leveren voor onze stad. Hiervoor heerst bij ons een open sfeer, waarin we elkaar helpen en van elkaar leren door het delen van ervaringen.

 

Functie en werkzaamheden

In deze rol adviseer je interne en externe klanten bij hun projecten. Je brengt de risico’s en kansen aan bod en weet uitstekend je argumenten kenbaar te maken wat je gelijk een stevige sparringspartner maakt voor projectmanagers en opdrachtgevers.

Je vervult de control-rol voor verschillende complexe projecten binnen de stedelijke ontwikkeling fysieke domein (grondexploitaties) en werkt zowel vanuit de inhoud als vanuit het proces. Door de veelzijdigheid in deze functie zal je met veel collega’s nauw samenwerken.Iemand met een oplossingsgerichte houding, open blik en verfrissende kijk in het werkveld is van groot belang.De overige werkzaamheden bestaan uit:

 

 • Je bent contactpersoon voor interne en externe klanten;

 • Je bent deelgenoot van de risicosessies en geeft hierbij advies;

 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de (project)managers over (financiële) vraagstukken, de projectopdracht, voortgangsrapportage en risico's binnen en buiten het project;

 • Je beoordeelt de kwaliteit van de rapportages, prognoses en bijdragen vanuit de projecten Zowel richting de P&C documenten als de projectrapportages;

 • Je bent bewaker van de realisatie van projecten binnen de gestelde inhoudelijke en financiële kaders binnen het fysieke domein;

 • Je toetst budgetaanvragen/opdrachten en de juiste verwerking daarvan in de projectadministratie;

 • Je toetst college- en raadstukken en stemt deze af met de projectmanager ten behoeve van de P&C Cyclus.

 • Je ondersteunt, adviseert en toetst daarbij en weet financiële; projectbeheersing en risicomanagement toepasbaar te maken binnen de (BBV)regelgeving en de Planning en Control van de gemeente.

 

Profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een kandidaat met een afgeronde HBO+ of WO opleiding

Je bent spontaan met een gezonde dosis humor en flair. Daarnaast ben je in staat om in jouw rol de aanjager én uitvoerende te zijn. Je bent initiatiefrijk, hebt een stevige persoonlijkheid met een goed analytisch denkvermogen. Door jouw open blik en verfrissende ideeën ben je in staat het gehele werkveld te overzien. Jij hebt het lef om anders maar vooral ook om anders te denken en te doen!

Je bent je bewust van je omgeving en jouw invloed hierop.  Als echte teamspeler ga je voor het beste resultaat, ook als het gaat om je eigen effectiviteit.

 

Wat neem je verder mee?

 • Minimaal 4 jaar gerichte werkervaring in een vergelijkbare functie als projectcontroller;

 • Goed ontwikkelde adviesvaardigheden, die je zowel mondeling als schriftelijk laat zien;

 • Ervaring met grondexploitaties is een pré;

 • Ervaring met grote en/of complexe (bouw)projecten  en bekendheid met de LCC methode zijn een pré.

                    

Aanbod

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren! Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet naar een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 12 (maximaal €5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.

 

Daarnaast bieden we jou;

 • Een individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jou persoonlijke wensen en doelen.

 • Pensioenopbouw bij het ABP

 

De gemeente Dordrecht is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede vervoersregeling, ouderschapsverlofregeling, flexibele werktijden en studiefaciliteiten.

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Gemeente Dordrecht. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl

bottom of page