DOWNLOAD:
SHARE:

gemeente Ede

business controller

Voor gemeente Ede zijn wij op zoek naar 4 financials. 

 

De adviseurs van de afdeling Financiën en Control maken werken aan Ede mogelijk. Wij adviseren op het gebied van financiën, risico’s, haalbaarheid en besluitvorming. Wil jij spin in het web zijn in het hart van onze besluitvorming? Ben je startend talent, ervaren rot, of iets ertussenin, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal en hoe jij het verschil gaat maken in ons team.

 

Wegens vertrek van medewerkers en een nieuwe structuur zijn we op zoek naar 4 nieuwe collega’s.

1. Junior adviseur binnen het sociaal domein

2. Adviseur voor het domein bedrijfsvoering

3. Senior adviseur en coördinator/business controller voor het sociaal domein

4. Senior adviseur en coördinator/business controller voor het fysieke domein

 

Wat ga je doen?

Het werkveld Financiën & Control binnen de gemeente Ede is verdeeld over 3 afdelingen die nauw samenwerken. Bij Concern Control (CC) zit de rechtmatigheid en auditing, bij de Bedrijfs Administratie (BA) wordt de financiële administratie vormgegeven en de advisering over wat was. Bij Financiën en Control (F&C) ligt de focus van de advisering op de toekomst. Als adviseur F&C richt je je op de begroting, college en directievoorstellen. In samenwerking met de adviseurs van BA geven we inhoud aan de verantwoording. We werken aan een actieve business control rol waarbij je als adviseur een grote bijdrage levert aan de beheersing van de financiën, ongevraagd advies is wat we graag zien. Daarbij ben je in contact met de klant over onze en jouw dienstverlening.

 

We gaan werken met domeinteams (Sociaal, Fysiek, Bedrijfsvoering en Concern Financiën). Samen met je domeinteam ben je verantwoordelijk voor de accounts en het werk binnen het domein. Voor een deel zijn dit vaste accounts en voor een deel losse klussen. Hierbij geef je samen met beleidsmakers, budgethouders en managers vorm en inhoud aan de ontwikkeling van Ede. Jij zorgt dat projecten en beleid binnen de financiële kaders vormgegeven worden en je ‘zoekt’ samen met je teams naar financiering. Je zorgt dat je vooraan aan tafel zit om mee te ontwerpen en waar nodig aan de achterkant om te controleren. We werken graag als team samen en je geeft je adviezen dan ook in nauw overleg met je collega’s. Je leert van collega’s en collega’s leren van jou. 

 

De afdeling bestaat uit c.a. 17 adviseurs en een afdelingsmanager. De domeinteams bestaan uit een aantal adviseurs en een coördinator. De coördinator brengt het domein inhoudelijk bijeen, zit de overleggen voor en is eerste aanspreekpunt voor de bij het domein horende directeur.

 

Functie-eisen:

Afhankelijk van de senioriteit kijken we naar de onderstaande eisen. Voor een junior kijken we vooral naar ontwikkelpotentieel, voor een seniorrol willen we onderstaande volledig kunnen ‘afvinken’.

Als adviseur Financiën en control:

  • Ben je uiteraard bekend met het vakgebied door opleiding of ervaring;

  • Heb je een academisch werk en denkniveau;

  • Is het een pré als je de wereld van gemeenten en gemeentefinanciën kent;

  • Ben je analytisch sterk en weet je goed verbanden te leggen en complexe ‘puzzels’ op te lossen, je ziet en overziet risico’s;

  • Kan je goed denken in de wereld van kaders en wet- en regelgeving maar kan je deze ook vertalen voor de niet financial;

  • Ben je goed in staat de vraag en opdracht op te halen en de oplossing en analyse over te brengen;

  • Ben je in staat om zelfstandig in teamverband te werken, daarmee bedoelen we dat je het niet alleen hoeft te doen maar dat je wel zelf het benodigde initiatief neemt;

  • Kan je goed plannen en organiseren;

  • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en kan je makkelijk opereren in een netwerkorganisatie.

 

Wij zoeken jouw verhaal en hoe jij deze rol kan vervullen. Wat zijn jouw talenten en sterke kanten waarmee jij in onze omgeving dit tot een succes kan maken.

 

Arbeidsvoorwaarden:

Het betreft structurele functies die zowel parttime als fulltime ingevuld kan worden van 32-36 uur per week.


Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring:

Junior, schaal 10 minimaal € 3.090 tot maximaal € 4.671 bruto per maand

Adviseur, schaal 11 minimaal € 3.701 tot maximaal € 5.372 bruto per maand

Senior, schaal 12 minimaal € 4.447 tot maximaal € 6.103 bruto per maand

Bedragen op basis van een 36-urige werkweek.

 

Wij bieden een Individueel Keuze Budget (IKB) met daarin vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage. Dit is een vrij besteedbaar budget van 17,05% van jouw bruto jaarsalaris.

 

Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen: vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk. Daar krijg je hier veel ruimte voor.

Kijk je verder dan cijfers? En vind je het leuk om de wereld achter de cijfers te ontdekken? Vind je het ook leuk om taken te coördineren ? Dan ben jij onze kandidaat!

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Ede. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl