top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Groningen

financieel manager

schaal 12 max € 5.520, -

 

Voor de gemeente Groningen zijn wij op zoek naar een ervaren Financieel Manager voor de concernadministratie.

 

ORGANISATIE

Gemeente Groningen

Groningen is met meer dan 200.000 inwoners de grootste gemeente in Noord Nederland. De verwachting is dat de stad nog verder zal groeien tot 225.000 inwoners in 2030. Daarnaast is Groningen verreweg de jongste gemeente van Nederland. De stad telt ruim 55.000 studenten. De helft van de bevolking is jonger dan 35 jaar.

Groningen wil een stad zijn waar iedereen met plezier woont, werkt en leeft. Een stad waar niemand buiten de boot valt. Om dit te bereiken werken er ruim 3000 medewerkers bij de gemeente Groningen. Dat lijkt misschien veel, maar de gemeente heeft een eigen afvalbedrijf en verricht op verschillende gebieden ook werkzaamheden voor andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld bij de GGD.

 

PLAATS IN DE ORGANISATIE

De afdeling Financiën valt onder de directie Financiën, Inkoop & Juridische Zaken van het Shared Service Centrum (SSC). Vanuit de afdeling Financiën werken we als financiële dienstverlener voor organisatie en bestuur vanuit de kernwaarden Samenwerking, Kwaliteit en Betrouwbaarheid. De afdeling bestaat uit vijf clusters, te weten: Concernadministratie, Planning & Control en Beleid, Ondersteuning Sociaal Domein, Ondersteuning Fysiek Domein, Ondersteuning Bedrijfsvoeringsdomein.  

 

FUNCTIE

 • Realisatie van de veranderopgave binnen de concernadministratie waarbij m.b.v. digitalisering en robotisering om met minder menselijke handelingen de dienstverlening kwalitatief hoog te houden;

 • Verantwoordelijk voor circa 50 medewerkers binnen de concernadministratie;

 • Een duidelijke visie op het functioneren van een financiële administratie en vanuit die visie sparringpartner voor medewerkers:

 • Jij bent in staat mensen aan je te binden en mee te nemen in je visie om resultaten te boeken;

 • Mede verantwoordelijk voor de resultaten van de totale eenheid Financiën en in het bijzonder ben je verantwoordelijk voor een juiste, tijdige en volledige financiële administratie.

 

PROFIEL

 • Aantoonbare competenties in het coachend leidinggeven;

 • WO niveau door opleiding of werkervaring;

 • Relevante werkervaring bij voorkeur in een grotere gemeente;

 • Parate kennis van relevante wet- en regelgeving;

 • Inhoudelijk sparringpartner voor collega’s;

 • Affiniteit met innovaties op het gebied van het voeren van een financiële administratie;

 

COMPETENTIES

Besluitvaardig: knopen doorhakken en daadkrachtig besluiten nemen waarbij je collega’s ‘meeneemt’.

 

Communicatie: mensen verbinden en collega’s meekrijgen door open, met lef en betrouwbaar te communiceren over de richting-, de inrichting- en het verrichten van het werk.

 

Persoonlijk leiderschap: wij verwachten van de manager dat je ‘zelfstartend’ bent, dat je initiatief neemt en het initiatief omzet in actie en vervolgens met je collega’s resultaten boekt.

 

Gezaghebbend adviseur: je bent gezaghebbend adviseur voor directies over financieel management, over de inzet van financieel adviseurs en administrateurs, over inhoudelijke financiële issues en over de opzet, bestaan en werking van het financieel- en control systeem

 

AANBOD        

Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.520,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 12, HR21 Tactisch Leidinggevende II).

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Klaartje Vaandrager op telefoonnummer 06-18085359 of stuur je cv naar kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page