top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Groningen

manager inkoop

schaal 12 max € 5.520, -

Voor de gemeente Groningen zijn wij op zoek naar een ervaren Manager Inkoop.

ORGANISATIE

Gemeente Groningen

Groningen is met meer dan 200.000 inwoners de grootste gemeente in Noord Nederland. De verwachting is dat de stad nog verder zal groeien tot 225.000 inwoners in 2030. Daarnaast is Groningen verreweg de jongste gemeente van Nederland. De stad telt ruim 55.000 studenten. De helft van de bevolking is jonger dan 35 jaar.

Groningen wil een stad zijn waar iedereen met plezier woont, werkt en leeft. Een stad waar niemand buiten de boot valt. Om dit te bereiken werken er ruim 3000 medewerkers bij de gemeente Groningen. Dat lijkt misschien veel, maar de gemeente heeft een eigen afvalbedrijf en verricht op verschillende gebieden ook werkzaamheden voor andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld bij de GGD.

 

PLAATS IN DE ORGANISATIE

De afdeling Inkoop valt onder de directie Financiën, Inkoop & Juridische Zaken van het Shared Service Centrum (SSC). Vanuit de afdeling Inkoop werken we als dienstverlener voor organisatie en bestuur. Er wordt gewerkt vanuit de principes van categoriemanagement, ondergebracht in drie domeinen: Sociaal-, Fysiek- en het SSC domein. Ieder domein bestaat uit operationeel inkopers, inkopers en een adviseur inkoop. De afdeling zoekt samen met de rest van de organisatie naar de optimale inkoopbehoefte door organisatie- en beleidsdoelstellingen zo goed mogelijk te verbinden aan de externe markt.

 

FUNCTIE

Voor de komende periode ligt de nadruk op het verder versterken van de positionering van de inkoopfunctie. Van daaruit geven we een stevige impuls aan de doelmatigheid en rechtmatigheid van de inkopen. Digitalisering en automatisering zijn speerpunten, inclusief het benutten van kansen rondom data-analyse.

 

Als manager

 • Ben je verantwoordelijk voor circa 25 medewerkers binnen de afdeling Inkoop;

 • Draag je bij aan en heb je visie op de ontwikkeling van de inkoopfunctie;

 • Ben je sparringpartner voor directies en het bestuur;

 • Stuur je op resultaat, zonder dat je het werk van de medewerkers overneemt. Je laat verantwoordelijkheden daar waar ze horen;

 • Ben je actief deelnemer van het Inkoop Platform Noord Nederland (www.ipnn.nl)

 • Bent zichtbaar en werkt resultaatgericht;

 • Houdt van aanpakken en verbinden;

 • Neemt waar nodig stelling en geeft duidelijkheid.

 

 

PROFIEL

 • Aantoonbare competenties in het coachend leidinggeven;

 • WO niveau door opleiding of werkervaring;

 • Relevante werkervaring bij voorkeur in een grotere gemeente;

 • Iemand die zich met passie en enthousiasme inzet voor de gemeente Groningen;

 • Iemand die de afdeling en de inkoopfunctie versterkt;

 • Iemand die sociaal sterk en communicatief vaardig is;

 • Goede kennis van inkoop(processen) in publieke organisaties.

 

COMPETENTIES

Besluitvaardig: knopen doorhakken en daadkrachtig besluiten nemen waarbij je collega’s ‘meeneemt’.

 

Communicatie: mensen verbinden en collega’s meekrijgen door open, met lef en betrouwbaar te communiceren over de richting-, de inrichting- en het verrichten van het werk.

 

Persoonlijk leiderschap: wij verwachten van de manager dat je ‘zelfstartend’ bent, dat je initiatief neemt en het initiatief omzet in actie en vervolgens met je collega’s resultaten boekt.

 

Creëren veilige werkomgeving: Je bent een coachend leider en motivator die invulling geeft aan de organisatie- en teamontwikkeling.

 

AANBOD         

Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.520,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 12, HR21 Tactisch Leidinggevende II).

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Klaartje Vaandrager op telefoonnummer 06-18085359 of stuur je cv naar kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page