top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Haarlem

Teammanager Interne Dienstverlening Fysiek Domein

(32-36 uur per week, schaal 12 maximaal € 82.000 bruto per jaar)

 

Voor de Gemeente Haarlem zoeken wij een veelzijdige Teammanager Interne Dienstverlening van het Fysiek Domein.

 

 

ORGANISATIE:

 

Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland, is een energieke stad met een actief bedrijfsleven, betrokken onderwijsinstellingen en initiatiefrijke bewoners. Haarlem heeft ruim 160.000 inwoners en is na Amsterdam de grootste stad van de provincie Noord-Holland. Met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat, een sterke creatieve en maakindustrie, 3D printing, circulaire economie en uiteraard het unieke kust- en duinlandschap op steenworp afstand heeft Haarlem een bijzondere positie in de Metropoolregio Amsterdam. Tot en met 2025 maakt Haarlem ruimte voor tienduizend nieuwe woningen, waarvan een groot aantal in het sociale huursegment. Sinds 1 januari 2018 is er een ambtelijke samenwerking tussen de gemeente Zandvoort en de gemeente Haarlem.

Het team

 

De afdeling Interne Dienstverlening bestaat uit drie domeinteams die bestaan uit adviseurs van verschillende vakdisciplines: Planning & Control, Informatiemanagement en HRM. Deze adviseurs hebben kennis van de business en zijn het aanspreekpunt van de  afdelingsmanagers. Het domein bestuur en bedrijfsvoering gaat over het goed besturen van de stad en de zorg voor de verbetering van de bedrijfsvoering van de organisatie. De afdeling ID adviseert en ondersteunt de afdelingen op de bedrijfsvoering en schakelt zo nodig specialisten uit de andere ondersteunende afdelingen in. Zij leveren maatwerk, verrijken en analyseren managementinformatie zodat de afdelingsmanagers op basis hiervan betere managementbeslissingen kunnen nemen. Ze zijn de schakel tussen de verschillende afdelingen en daarmee overzien zij de gehele organisatie.

 

 

 

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

 • Je bent verantwoordelijk voor een team (ca 20 - 25 fte), de teamvorming, voor het faciliteren en aansturen van de medewerkers die de afdelingen ondersteunen en adviseren bij hun bedrijfsvoering en de P&C-producten en voor de processen, diensten en de producten van het team.

 • Je bent intermediair en directe sparringpartner van de afdelingsmanagers bij complexe bedrijfsvoering vraagstukken en je zorgt voor integraliteit en kwaliteit tussen de verschillende afdelingen binnen het domein.

 • Je zorgt voor de tijdigheid, volledigheid en het structureren van de bijdragen van de informatieproducten (inclusief de P&C-producten en AO/IB) van het domein.

 • Je initieert noodzakelijke beleidswijzigingen als gevolg van trends binnen het domein, dit doe je op basis van strategische trendanalyse en monitoring.

 • Je maakt deel uit van het managementteam en je houdt je actief bezig met de ontwikkeling van de afdeling Interne dienstverlening in samenwerking met het managementteam.

 

 

 

PROFIEL:

 

 • Je geeft leiding op basis van samenbindende expertise en op basis van netwerkkwaliteiten, waarbij je gemakkelijk schakelt tussen verschillende leiderschapsstijlen in een veranderende omgeving.

 • Met jouw communicatieve vaardigheden ben je in staat om in een complexe omgeving met verschillende belangen en tegenstellingen resultaat te boeken.

 • Van nature leg je gemakkelijk de verbinding en werk je het liefst integraal samen op grond van vertrouwen.  

 • Je beschikt over een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.

 • Je hebt ruime werkervaring, liefst in het Fysiek Domein, op het gebied van de Planning & Control Cyclus binnen een overheidsorganisatie en/of een complexe, politiek gevoelige werkomgeving.

 • Je hebt ervaring met leidinggeven met gezag op inhoud en relatie, bij voorkeur aan een multidisciplinair team.

 • Je hebt uitgebreide kennis en ervaring met informatiemanagement.

 • Je doorgrondt structuren en verbanden tussen de verschillende bedrijfsvoering disciplines, tussen operationele/tactische bedrijfsvoeringknelpunten en je voorziet deze van praktische werkbare oplossingen en verbetertrajecten.

 

AANBOD:

 

 • Een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week.

 • Een veelzijdige baan voor een enthousiaste, moderne manager binnen een organisatie die wordt gekenmerkt door maatschappelijk bewuste mensen met ambitie en talent. Als je je hierin herkent heb je goede carrièreperspectieven bij de gemeente Haarlem.

 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.814,- bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05 % Individueel Keuze Budget).

 • Een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een laptop en een telefoon. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen. Er wordt volop ingezet op de ontwikkeling van de individuele medewerker binnen ons Talent- en Ontwikkelprogramma.

           

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Haarlem. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail sschalkwijk@publicsearch.nl.

bottom of page