top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Haarlem

adviseur bedrijfsvoering

24-36 uur, schaal 11A maximaal € 5.736 per maand

De afdeling Interne Dienstverlening ondersteunt en adviseert alle afdelingen op het gebied van bedrijfsvoering. Wij zoeken twee collega’s voor het Fysieke Domein. We willen graag de dienstverlening voor de afdelingen in het fysieke domein verder professionaliseren. We zoeken collega’s die stevig in haar/zijn schoenen staan en de afdelingen in het fysieke domein meenemen in (financiële) bedrijfsvoering vraagstukken. Je doorgrond het financiële proces en stelt de informatiebehoefte vast. Je voert gesprekken met budgethouders en wijst op budgetverantwoordelijkheden en risico’s. Je pakt door als dat nodig is en bent pragmatisch ingesteld. Je schakelt makkelijk met collega’s om tot oplossingen te komen. Periodiek heb je overleg met de budgethouder, je neemt hem/haar mee in de financiële stand van zaken. Daarnaast adviseer je op het gebied van financiële inrichtingsvraagstukken, bijvoorbeeld bij (grote) projecten.

Wat houdt de functie in?

 • Je adviseert op het gebied van bedrijfsvoering in de breedste zin, waaronder financiële stukken, realiseren van doelstellingen, bestuurlijke teksten etc.

 • Je verbindt de afdelingen en coördineert het opstellen van de P&C-producten zoals begroting en jaarverslag en je controleert en denkt mee over bestuurlijke nota’s.

 • Je genereert, consolideert en beoordeelt managementinformatie. Je voorziet de afdelingsmanagers van heldere rapportages en aanbevelingen voor acties of verbeteringen.

 • Je signaleert verbeterpunten in bijvoorbeeld processen, sturing en resultaten en werkt samen met collega’s van verschillende afdelingen om deze verbeteringen te implementeren.

 

Wie ben je?

 • Een positieve, communicatief vaardige teamspeler met een klant- en resultaatgerichte houding.

 • Je kunt snel schakelen tussen analyse, advisering en implementatie.

 • Je bent een “bouwer” die de omgeving goed meeneemt in de realisatie

 • Je legt gemakkelijk verbanden om tot een breed advies te komen.

 

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo of academische opleiding Economie of Bedrijfskunde.

 • Ervaring met een complexe organisatie en operationeel- tactisch- en strategisch niveau.

 • Aantoonbare werkervaring als financieel/bedrijfskundig adviseur bij een gemeentelijke organisatie is een pre.

 

Wat kun je van ons verwachten?           

 • In onze gemeente vinden we het belangrijk om te werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in onder andere cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. Op die manier willen we de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en creëren we een plek waar iedereen zich thuis voelt.

 • Een dynamische baan binnen een professioneel en gemêleerd team.

 • Een jaarcontract van 24-36 uur, dat wij bij goed functioneren omzetten in een vast dienstverband.

 • Je krijgt een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, ontwikkelmogelijkheden en er zijn prima mogelijkheden om hybride te werken.

 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.736, - bruto per maand (schaal 11A) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget ).

Wie zijn wij?

De afdeling Interne Dienstverlening (ID) geeft eerstelijnsadvies en ondersteuning aan alle afdelingen, programma’s en gebieden bij het realiseren van een goede bedrijfsvoering. De afdeling adviseert, ondersteunt, ontzorgt en schakelt zo nodig specialisten uit de andere ondersteunende afdeling in. Wij leveren maatwerk, verrijken en analyseren managementinformatie zodat de afdelingsmanagers op basis hiervan betere managementbeslissingen kunnen nemen. We zijn de schakel tussen de verschillende afdelingen en daarmee overzien wij de gehele organisatie.

Interesse & Procedure

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Gemeente Haarlem. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail naar kvaandrager@publicsearch.nl of met Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail naar fjonkman@publicsearch.nl

bottom of page