top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Hilversum

Senior Business Controller

(32-36 uur, schaal 13 max. € 6.178,-)

 

Voor Gemeente Hilversum zijn wij op zoek naar een senior business controller.

 

Wil jij als  business controller een bijdrage leveren aan de maatschappij? En ben jij de stevige en doortastende sparringpartner met werkervaring binnen de (non)profit organisatie die daarnaast analytisch is en oog heeft voor details?  Dan leren we je graag snel kennen!

 

 

FUNCTIE:

De Gemeente Hilversum is op zoek naar een ervaren en proactieve senior business controller. Voor deze mooie en verantwoordelijke rol zijn wij op zoek naar een energieke en resultaatgerichte persoonlijkheid. Iemand die communicatief goed onderlegd is en een ondernemende instelling heeft. Ook is het belangrijk dat je moeiteloos kan afstemmen met belanghebbenden en schakelen op de diverse niveaus binnen de organisatie.

 

In de veelzijdige rol van senior business controller ben je verantwoordelijk voor de brede control van een specifiek domein binnen de organisatie en ben je de inhoudelijke sparringpartner van het management binnen dit domein. We werken met de domeinen fysiek, sociaal en dienstverlening. Je adviseert teammanagers en afdelingsmanagers over hun brede business control en alle belangrijke (financiele) ontwikkelingen binnen hun domein. Voor je domein stem je onder ander de werkzaamheden inhoudelijk af, bijvoorbeeld de control activiteiten. Ook ben je de inhoudelijke sparringpartner voor de collega’s van het domein.

 

Je denkt op strategisch niveau mee met het managmentteam en hebt veel invloed op het behalen van de gestelde doelen omdat jouw adviezen een absolute doorslag kunnen geven. Risicomanagement (vanuit processen) vormt een wezenlijk onderdeel van je functie. Je adviseert over strategische vraagstukken op bestuurlijk- en concernniveau die worden gestuurd door beleidsmatige keuzes binnen het vakgebied. Jij bent hierin een visionair die  nadrukkelijk verder kijkt dan de financiële aspecten en je overweegt het hele spectrum van de bedrijfsvoering en het beleid.

 

Als senior business controller geef je ook advies en ondersteuning bij belangrijke (beleids)voorstellen en toets je besluiten. Je kijkt bijvoorbeeld of ze rechtmatig, doelmatig en doeltreffend zijn en naar de beginselen van behoorlijk bestuur.

Naast deze advisering houdt je je ook bezig met de ontwikkeling en implementatie van financiële beleids- en beheersinstrumenten. Je past principes van managementaccounting toe en vertaalt die naar gemeentelijke toepassingsgebieden. Je bent verantwoordelijk voor een betrouwbare informatievoorziening. Zodat het management en bestuur goede beslissingen kunnen nemen. Hierbij geef je advies over besluitvorming en beleidscontrol. Maar ook interne controle en kwaliteitszorg en –borging.

 

Ook het toegankelijk maken van managementinformatie is een belangrijk component in deze veelzijdige functie. Tot slot draag je als  senior business controller bij de Gemeente Hilversum actief bij aan de verdere professionalisering en doorontwikkeling van het eigen team.  Je neemt het voortouw voor wat betreft de optimalisatie van financiële- en overige  processen binnen de control organisatie van Hilversum. Bijvoorbeeld door kennis te delen over de combinatie van managementaccounting, methoden en technieken van beleidsrationaliteit en bestuurlijk- juridische vormgeving. Maar ook door sturing te geven aan vakgroepen.

 

De omgeving waarin je werkt is dynamisch en kan zeer veranderlijk zijn door bijvoorbeeld politieke beslissingen of door gebeurtenissen die je aandacht vragen. We verwachten van een stevige senior dat hij of zij dit kan handelen.

 

Het team Rapportages:

Je komt te werken  in het team Rapportages van de afdeling Interne Advisering. Deze afdeling bestaat sinds 2014 en ondersteunt het lijnmanagement van de gemeente Hilversum. Team rapportages verschaft inzicht, overzicht, toezicht, en uitzicht, met als doel om de organisatie te helpen met effectief en efficiënt sturen op het behalen van de organisatiedoelen, het gebruiken van de organisatiemiddelen en het beheersen van risico’s. Als business controller geef je vorm aan die ondersteuning. Daarbij werk je nauw samen met de adviseurs van je eigen team en de andere teams: Organisatie & Ontwikkeling en Concernadvisering. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken en flexibel bent. De ondersteuning die we bieden is voor het hoogste management- en bestuursniveau. De controllers in dit team zijn daarom ambitieus, professioneel en nemen makkelijk en vaak initiatief.

 

PROFIEL:

  • Je hebt WO-werk en denkniveau;

  • Mimimaal 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare senior functie;

  • Je hebt ervaring in het adviseren op strategisch en tactisch niveau binnen complexe projecten en programma’s;

  • Je bent in staat om problemen te signaleren en weet als geen ander verbanden te leggen;

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands;

  • Kennis van BBV, financieel beleid, basis juridisch inzicht en procesmanagement;

  • Kennis van financiële pakketten (Key2, Qlikview, LIAS) en algemene pakketten (Ibabs en zaaksysteem) pré.

 

Daarnaast ben je:

  • Proactief en heb je overtuigingskracht;

  • Heb je inlevingsvermogen en ben je oplossingsgericht.

 

AANBOD:

​Gemeente Hilversum biedt een functie binnen een dynamische en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring biedt Gooi en Vechtstreek een salaris van max. € 6.178,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 13) en een vrij besteedbaar persoonlijk budget (IKB) van 17,05%. Dit kun je inzetten voor diverse doelen, zoals kopen van vakantie-uren, extra inkomen door uitbetaling en financieren van een (deel van je) opleiding. Daarnaast hebben ze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden ze mogelijkheden voor een goede balans tussen je werk- en privéleven.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Hilversum. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail fjonkman@publicsearch.nl

bottom of page