top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Meppel

Teammanager Financiën & Belastingen

(32-36 uur per week, schaal 12, max €83.800 per jaar)

 

Ben jij: politiek bestuurlijk sensitief, een people manager én heb je financiële kennis binnen de overheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Organisatie

De Gemeente Meppel is een groeiende stad met 34.085 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en de Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Opmerkelijk en uitnodigend is het geluk dat de bewoners daar telkens weten te vinden en te delen. Een geluk diep van binnen dat zich op mooie manieren laat zien en ook tegen een stootje kan. Meppel diep geluk. Kernwaarden: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek. Met de samenleving willen we Meppel neerzetten als gelukkigste en meest gastvrije stad.

 

Wij zijn een organisatie met een verticale en horizontale sturing. Verticaal wat binnen teams opgepakt en afgehandeld kan worden. Horizontaal als meerdere disciplines betrokken zijn bij een vraagstuk in de vorm van een project, programma of nog te ontwikkelen vormen van samen sturing. Het begrip sturing en leiderschap verbinden we met eigenaarschap, talent en resultaat. Daarmee zijn sturing en leiderschap niet alleen van leidinggevenden maar van iedereen. Medewerkers organiseren, binnen afgesproken kaders en in verbinding met andere medewerkers, management en bestuurders, vooral zelf de aanpak van vraagstukken. Passend bij het eigen talent.

 

Team

Het team Financiën en Belastingen richt zich op financieel advies, financiële administratie en de gehele planning & control cyclus. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor de uitvoering van de basisregistraties, Waardering Onroerende Zaken (WOZ) én belastingen.

 

Als teammanager geef je leiding aan dit team, inspireer je de medewerkers en vertaal je de organisatiekoers naar jouw team, waarbij je de afgesproken doelen en resultaten behaalt. Samen met je collega-teammanagers en directie geef je vorm en inhoud aan de visie en strategie voor de organisatie als geheel. Daarnaast geef je sturing en leiding aan concern brede ontwikkelopgaven. Je bent in staat om te schakelen tussen strategische vraagstukken en soms meer operationele sturing.

Functie
We werken vanuit de bedoeling van vraagstukken, zijn daarbij betrouwbaar en werken flexibel samen met onze interne en externe partners. Daarom is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de organisatie en de Meppeler samenleving. Je kent je samenwerkingspartners in de stad en schakelt daarmee op strategisch, tactisch niveau. Gericht op resultaten in stad en dorp waar partijen samen trots op zijn.

Vanuit je teamverantwoordelijkheid stuur je op proces, inhoud, mensen en middelen. Je zorgt ervoor dat je je zaakjes in je team voor elkaar hebt, en houdt. Je gaat je teamleden erin voor dat we werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en onze antenne daarvoor goed onderhouden.

Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen de medewerkers verantwoordelijkheid kunnen nemen en maximaal kunnen presteren. Je begrijpt de inhoud van het werk en kunt je medewerkers hierin sturen, coachen en begeleiden. Je bent sparringpartner voor je medewerkers op inhoud, proces en middelen. Je spreekt medewerkers aan op inhoud en gedrag én bent zelf aanspreekbaar op het functioneren. Kortom, je hebt een belangrijke rol bij het realiseren van uitvoeringskracht zodat de gemeente zichtbare resultaten behaalt voor de Meppeler samenleving.

Zowel vanuit je team- als je concernverantwoordelijkheid ken jij je mensen en toon je oprechte interesse in dat wat hen drijft. Je stuurt op talentontwikkeling en geeft dat ruim baan. Je stimuleert je mensen om te werken aan hun ontwikkeling en geeft ook hierin het goede voorbeeld. Je staat stil bij successen en geeft complimenten. Je neemt beslissingen en gaat in gesprek over resultaten.

 

Werkzaamheden

 • Je bent verantwoordelijk voor een team (28 medewerkers), de teamvorming, voor het faciliteren en aansturen van de medewerkers die de afdelingen ondersteunen en adviseren bij hun bedrijfsvoering en de P&C-producten en voor de processen, diensten en de producten van het team;

 • Als moderne en eigentijdse teamleider ben je verantwoordelijk voor het resultaat van het team (kwaliteit en voortgang). Je coördineert, plant, coacht, verbindt en stuurt bij vanuit het perspectief ‘continu verbeteren’. Uiteraard stuur je op proces, competenties, houding en gedrag en faciliteer je het team om de goede dingen goed te doen;

 • Je faciliteert je medewerkers in het zelf organiserend vermogen bij het oplossen van vraagstukken;

 • Je bent een gezaghebbend gesprekspartner voor het bestuur en de directie en reageert proactief op politieke en maatschappelijke ontwikkelingen;

 • Je stelt prioriteiten in lijn met de koers van de organisatie en de strategische agenda van het college.

 

Profiel     

Wij zoeken een enthousiaste teammanager voor een organisatie die volop in ontwikkeling is. Waarbij je in een team van andere teammanagers en directie een sleutelpositie hebt binnen die organisatieontwikkeling. Je neemt leiderschap in organisatieontwikkeling voor je team en concern. Daarnaast vragen wij het volgende:

              

 • Je acteert op WO werk- en denkniveau;

 • Je weet het team te inspireren, te enthousiasmeren en hebt een voorbeeldfunctie in gewenst gedrag;

 • Je hebt een goed gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen;

 • Je bent overtuigend, besluitvaardig en omgevingsbewust;  

 • Je hebt een sprankelende persoonlijkheid en beschikt over ‘’de’’ gunfactor;

 • Je hebt ervaring met leidinggeven aan divers samengestelde teams

 

 

Wat bieden wij?

 

Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie Teammanager Financiën & Belastingen beloond met een salaris van maximaal € 5.872,- bruto per maand (functieschaal 12 bij een volledige betrekking (36 uur). Verder bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je bepaalt zelf – binnen grenzen -  waar je het budget voor wilt inzetten. Tot slot bieden wij je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en zijn er verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.
 

INTERESSE EN PROCEDURE

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Meppel. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail sschalkwijk@publicsearch.nl of Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail naar fjonkman@publicsearch.nl

bottom of page