top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

GEMEENTE NOORD HOLLAND

clustermanager financiën en administratie

(36 uur per week, max € 6.574,- bruto per maand, schaal 14)

Voor een Gemeente in Noord Holland zijn wij op zoek naar een Clustermanager Financiën en Administratie.

 

Als Clustermanager Financiën en Administratie speel je een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van financiën en bedrijfsvoering. Uiteraard ben je eindverantwoordelijk voor de financiële en administratieve processen en je hebt een visie voor de langere termijn op het vakgebied. Hierdoor zorg je ervoor dat directie en bestuur gevoed worden met de juiste informatie. Je werkt niet alleen vraag-gestuurd en adviserend maar je bent ook een stevige sparringpartner.

 

Jouw rol als Clustermanager Financiën en Administratie

Door jouw vakdeskundigheid, parate dossierkennis, leiderschap en inlevingsvermogen ben je een sleutelfiguur binnen de organisatie. Je biedt meerwaarde als leidinggevende door teammanagers ruimte te geven in hun professionele ontwikkeling, beschikbaar en zichtbaar te zijn als vraagbaak en coach. Je geeft medewerkers uit je cluster de ruimte zijn of haar positie in te nemen. Je versterkt de positie van het cluster en zoekt actief de samenwerking met andere clusters. Je laat daarin duidelijk voorbeeldgedrag zien. De gemeente ontwikkelt zich door het businesspartner-model. Je hebt daar een overtuigende visie op en neemt hierin initiatief. Je helpt je collega-clustermanagers vernieuwen en ontwikkelen met als doel de bedrijfsvoering effectief en efficiënter te maken. Voor je eigen afdeling doe je dat bijvoorbeeld door het optimaliseren van de interne financiële managementinformatie en het waarborgen van een uitstekende kwaliteit van advisering aan de organisatie en het bestuur. Naast het cluster Financiën & Administratie is er een onafhankelijke concern controller. Je hebt een visie op hoe beide functies zich tot elkaar verhouden.

 

Waar ga je werken?

In het cluster Financiën & Administratie werken 64 medewerkers verspreid over 3 teams: team Financieel Beleid, Control en Advies (business control), team Sigma (planning & control, fiscaal en informatievoorziening) en Debiteuren/Crediteuren en Financiële Administratie. Elk team wordt aangestuurd door een teammanager.

 

Wat neem je mee?

Wij zoeken een clustermanager die professioneel en persoonlijk stevig in de schoenen staat. Je hebt leidinggevende ervaring opgedaan in een (complexe) politieke omgeving. Door je financiële en control achtergrond en werkervaring ben je vakinhoudelijk en conceptueel sterk. Je doorziet wat een (financieel) systeem doet in de ‘echte wereld’. Je bent bovengemiddeld analytisch en in staat om innovatieve oplossingen aan te dragen. Je krijgt energie van de dynamiek in een politiek-bestuurlijke organisatie. Je stijl van leidinggeven is coachend, daadkrachtig en inspirerend.

 

PROFIEL:

  • Beschikt over een academisch werk- en denkniveau;

  • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring hebt bij een soortgelijke organisatie;

  • Ervaring hebt met en visie op het vakgebied van financiën;

  • Analytisch bent en snel kan inschatten wat de prioriteiten zijn;

  • Overtuigend kan laten zien dat integriteit en transparantie voor jou meer dan vanzelfsprekende eigenschappen zijn.

  • Energiek, proactief, benaderbaar en positief bent ingesteld, helder communiceert en open staat voor feedback.

 

AANBOD:  

  • Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij een werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities waar kunt maken.

  • De functie is ingeschaald in schaal 14 max. € 6.574,- op basis van een 36-urige werkweek.

  • Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

  • Tot slot stimuleren wij medewerkers altijd om door te groeien en zichzelf te ontwikkelen door middel van opleidingsmogelijkheden.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer: 06-1808 53 59 of mail kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page