top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Schiedam

Auditor/VIC Specialist

32-36 uur, schaal 12 max. € 80k bruto per jaar

 

Voor Gemeente Schiedam zijn wij op zoek naar een Auditor / VIC specialist.

 

ORGANISATIE:

 

Wil jij werken voor Schiedam?

Een authentieke, levendige en vernieuwende stad aan de Schie, met grootstedelijke opgaven én buurtgerichte vraagstukken.  Een organisatie waar alle ruimte is voor jouw frisse blik,  expertise en ondernemerschap. 

Lees dan verder! Want misschien ben jij wel de adviseur verbijzonderde interne controle (vic) die wij zoeken voor het team Concerncontrol.

 

TEAM:

 

De ontwikkelingen in de maatschappij en hun invloed op de gemeentelijke organisatie vragen om een adaptief en wendbaar team Concerncontrol. Een team dat openstaat voor vernieuwing en deze zich eigen maakt en uitdraagt in de organisatie. De  rol is wisselend en afhankelijk van wat nodig is op verschillende niveaus. Het ene moment is het expertise inbrengen, het andere moment het proces faciliteren, zorgen voor verbindingen en soms expertise van buiten naar binnen halen. Dit doet het team vanuit een onafhankelijke rol.

Het team bestaat uit een concerncontroller, twee adviseurs verbijzonderde interne controle en twee businesscontrollers.

 

           

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

 • Als adviseur vic ben je verantwoordelijk voor verschillende (verbijzonderde) interne control-onderdelen in de gemeentelijke organisatie.

 • Je overziet samen met je collega’s de belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen de organisatie.

 • Het team staat al in de startblokken voor de rechtmatigheidsverklaring (2021) door Burgemeester en Wethouders (B en W). Jij neemt de leiding in het ambtelijke en bestuurlijke proces voor het kunnen opnemen van de rechtmatigheidsverklaring van B en W in de jaarstukken.

 • Je hebt de regie bij het opstellen en het laten vaststellen van het interne controle plan door B en W.

 • Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor de externe accountant bij de interim controle  en stel je de bestuurlijke reactie voor de managementletter op.

 • De gemeente Schiedam heeft een programma vastgesteld om datagedreven te gaan werken. Het uitvoeren van het interne controleplan op basis van process mining is het wenkend perspectief.

 • Op verzoek van de concerncontroller voer je zelfstandig specifieke onderzoeken uit en de onderzoeksresultaten rapporteer je aan de concerncontroller.

 

PROFIEL:

 

 • Als persoon ben je gewend om zowel in de ambtelijke als bestuurlijke processen die ruimte in te nemen die nodig is om je doelen te bereiken.

 • Sta je zondermeer stevig in je schoenen, kun je meebewegen als dat nodig is en ben je vasthoudend als de situatie daar om vraagt.

 • Je bent inspirerend en je humor helpt je om afstand te nemen.

 • Daarnaast ben je goed in staat om op je eigen handelen te reflecteren. Jouw goed ontwikkelde taxatievermogen in combinatie met jouw vakmanschap, maken dat je op een vernieuwende manier bijdraagt aan de doelen van de organisatie.

 • Je hebt  een afgeronde HBO+/WO opleiding  Accountancy, Bedrijfseconomie of  Bedrijfskunde.

 • Je hebt recente en relevante werkervaring van minimaal 5 jaar binnen het werkveld van verbijzonderde interne controle op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau.

 

AANBOD:

 

Deze functie is gewaardeerd in schaal 12 (max. € 5.756,- bruto bij een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris als Individueel Keuze Budget (IKB). Gemeente Schiedam heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, kopen en verkopen van verlofuren, volop opleidingsmogelijkheden, deels betaald ouderschapsverlof en tegemoetkoming in je reiskosten.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Gemeente Schiedam. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl.

bottom of page