top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Soest

manager bedrijfsvoering

32-36 uur per week, maximaal € 102.100,- bruto per jaar (schaal 14)

 

Wat leuk dat je deze vacature bekijkt! We zoeken voor ons MT een manager bedrijfsvoering, strategisch en communicatief sterk. 

 

Uitdaging/waarom hebben we jou nodig?
De gemeente Soest is een organisatie in ontwikkeling. We zoeken iemand die met ons mee wil bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Kun jij met jouw kennis, ervaring, enthousiasme en gedrevenheid, bijdragen aan de professionalisering van onze organisatie?

Als manager Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van een strategische visie op de bedrijfsvoering. Dit doe je samen met de teamleiders en de medewerkers. Je benut de capaciteiten en kwaliteiten binnen de teams om de doorontwikkeling te realiseren. Hierbij geef je richting én ruimte aan de professionals in de afdeling. Je geeft direct leiding aan de teamleiders en maakt met hen afspraken over de te behalen resultaten. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bedrijfsprocessen, de dienstverleningsproducten en de prestaties. Je bent iemand waarop de teams kunnen terugvallen en hakt knopen door wanneer dat nodig is.

Daarnaast draag je vanuit het MT bij aan complexe, concern brede opgaven en organisatie (ontwikkel)vraagstukken.

We willen meer en integraal sturen op control. De rol van controller is formeel belegd bij de manager bedrijfsvoering. Deze rol pak je samen op met het team financiën en control.

Wat ga je doen?
Je maakt vertalingen naar de praktijk en legt zowel extern als intern (bestuur, MT, medewerkers, afdelingen) op verschillende niveaus de verbinding.

Je draagt bij aan de integrale verantwoordelijkheid voor de concern brede afstemming van de beleids- en bedrijfsvoeringsprocessen en projecten: de manager ziet welk proces er doorlopen moet worden om uiteindelijk tot een gezamenlijk eindproduct te komen. De manager vormt, samen met de gemeentesecretaris, manager Ruimte en manager Samenleving het MT. In die hoedanigheid is de manager medeverantwoordelijk voor de strategische koers en ontwikkeling van de organisatie als geheel. De managers worden rechtstreeks aangestuurd door de Gemeentesecretaris.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een uitdagende baan in een organisatie die volop in ontwikkeling zijn. De gemeente Soest ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei.

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden we een salaris van € 5.274 tot maximaal € 7.269 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 14).

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% boven op je salaris. Met het IKB heb je zelf de keuze over deze financiële ruimte, zodat dit aansluit aan bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden en een laptop en telefoon in bruikleen.
  Je hebt de mogelijkheid om je uren flexibel in te delen en gedeeltelijk thuis te werken. Dit combineer je met het ontmoeten van je collega’s in ons gemeentehuis, centraal gelegen in Soest. 

 • We starten met een tijdelijke overeenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren en onveranderde omstandigheden, zetten we dit om naar een vast contract.

Wanneer zijn we een match
Wij zoeken natuurlijk de gedroomde kandidaat! Je bent een energieke teambuilder! Je bent iemand die leiderschap toont door te vertrouwen en te verbinden en te staan voor visie en inspiratie, met rust en relativeringsvermogen.

 • Liefst met ervaring bij een gemeente maar dit is zeker geen must.

 • Je hebt een trackrecord in gedrag/organisatieontwikkeling en veranderprocessen

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau

 • Je beschikt over Politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit

Werken voor Soest betekent dat je in contact staat met onze inwoners, het bestuur en partners. Jij legt makkelijk de verbinding. Je weet jouw expertise en vakkennis in te brengen bij de actuele situaties.
Voldoe je niet aan al deze punten, maar ben je er wel van overtuigd dat je met jouw ervaring en kennis ons kan helpen? Laat het weten in jouw motivatie!

Kwaliteiten die wij bij deze functie vinden passen zijn: daadkracht/samenwerken/resultaatgericht/strategisch vermogen/zelfreflectie/politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit.

 

Waar werken we aan in Soest
Werken voor de gemeente betekent werken voor onze 47.000 inwoners. Als gemeente ondersteunen we de samenleving op allerlei gebieden. Wij werken aan de leefbaarheid van onze gemeente en kijken daarbij naar de lange termijn. Op dit moment spelen een aantal belangrijke projecten. Zo werken we hard aan de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Ook bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Verschillende bouwprojecten zijn in ontwikkeling (zoals de transformatie van Soesterberg Noord, woningbouwlocatie Oude Tempel en de Dalwegvisie) en stimuleren we sporten met verschillende projecten.

 

Dit zijn wij
We vormen samen met 275 professionals onze organisatie. Ons doel is een toekomstbestendige organisatie te zijn en mee te bewegen met wat de samenleving nodig heeft. Dat vraagt om flexibele, lerende professionals en leidinggevenden die hen daarin stimuleren, faciliteren en de ruimte geven. Daarom staan onze medewerkers centraal; zij leveren de resultaten aan onze inwoners, ondernemers en bestuur. Werken aan een toekomstbestendig Soest doen we volgens onze drie kernwaarden: samen (met collega’s, bestuur, samenleving en partners), met vertrouwen in elkaar en daarbij leren we van de dingen die we doen en van onze omgeving.

Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Soest. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail naar jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page