top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Tilburg

Adviseur Planning & Control

36 uur, max. € 72.000 bruto per jaar (schaal 11)

Voor de Gemeente Tilburg zoeken wij een sterke adviseur planning & control/business controller, account Sociaal Domein.

 

ORGANISATIE:

 

De Gemeente Tilburg is met 219.000 inwoners de zevende stad van Nederland. Met 1.800 professionals en een jaarbegroting van 894 miljoen euro wordt gewerkt aan de (bestuurlijke) opgaven in de stad. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie die steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. De lijnen zijn kort, de sfeer toegankelijk en zonder kapsones. Gewoon, mouwen opstropen en aan de slag om slimme oplossingen te bedenken, want de gemeente Tilburg loopt graag voorop. Daadkracht, vernieuwing en verbinding; dat is typisch Tilburgs.

 

Afdeling Planning en Control

Met zo'n 145 medewerkers stellen wij de organisatie in staat te sturen op een gezonde financiële balans tussen de ambities van de stad en de beschikbare middelen.

 

Het team

Het adviesteam Sociaal speelt een belangrijke rol in de keten van het sociaal domein, van beleidsvorming tot uitvoering. Het team verzorgt verschillende taken, zoals financieel advies en control, op het gebied van subsidies en vervult het gastheerschap voor de regionale jeugdzorg van Hart van Brabant. De grote uitdaging voor de komende jaren ligt in de transformatie van het sociaal domein. Het team bestaat uit circa 20 adviseurs en financieel medewerkers.

 

Het team adviseert en ondersteunt met haar financiële kennis en expertise. We doen dit accountgericht zodat elke afdeling zijn eigen adviseur en ondersteuning heeft. De controller is op inhoud de verbindende schakel binnen de programma's. Het team is tevens verantwoordelijk voor de financiële advisering over, de uitbetaling van, en de uiteindelijke vaststelling van verleende subsidies. Onze medewerkers zijn politiek-bestuurlijk sensitief, kennen hun netwerk en zijn resultaatgericht. Door onze werkwijze stellen wij de klant in staat om het werk zo goed mogelijk te doen en dat die in control is met het resultaat: Het beste voor de stad. Jij gaat aan de slag bij dit team.

 

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

 • Jij bent onze gedreven business controller in en voor het sociaal domein, aanspreekpunt voor een account waarin je gemakkelijk kunt schakelen en verbinden en het management helpt met het organiseren en coördineren van het sturings- en verantwoordingsproces en concrete, toegepaste adviezen.

 • Je maakt met jouw kennis en kunde geldstromen inzichtelijk, uitlegbaar en navolgbaar op basis waarvan de afdeling keuzes en beslissingen kan maken.

 • Je adviseert over de aanpak, noodzakelijke informatie, bewaakt de afspraken en je helpt bij de uitvoering;

 • De bestuursvoorstellen en de aanleveringen in het kader van de planning en control cyclus worden door jou geanalyseerd en beoordeeld op financieel vlak, risico's, bijdrage aan bestuurlijke doelen van de gemeente en worden door jou getoetst aan wettelijke en gemeentelijke spelregels;

 

Als business controller heb je de volgende taken:

 • Adviseren: onafhankelijk, autonoom, met durf, lef en overtuigingskracht;

 • Spiegelen (advocaat van de duivel/luis in de pels);

 • Coachen van de klant (inhoud: financiële taakvolwassenheid, middel i.r.t. doelen);

 • Coachen collega’s (ontwikkeling);

 • Doorkijken – denken in scenario’s.

 

PROFIEL:

 

Voor de functie Adviseur Planning & Control vragen wij:

 • Een afgeronde bedrijfseconomische of vergelijkbare HBO/WO opleiding;

 • Ervaring binnen de lokale overheid is een vereiste, bij voorkeur binnen het sociaal domein;

 • Communicatief vaardig, leergierig en je hebt sterke analytische en sociale vaardigheden;

 • Je pro actieve, signalerende rol ten aanzien van ontwikkelingen en optimalisaties is minstens zo belangrijk;

 • Je hebt een talent voor verbinding maken, maar staat daarbij ook voor je eigen standpunten. Complexe materie doorgronden en deze simpel uitleggen is voor jou geen probleem. In het verlengde hiervan ontwikkel je snel een gevoel bij verhoudingen en ben je goed in staat om hierbinnen resultaten te boeken.

 

AANBOD:

 

Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 11. Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt maximaal € 5.169,- bruto per maand, exclusief IKB.

 

Daarnaast biedt de gemeente:

•          Goede mogelijkheden voor opleiding en training, zowel intern als extern en zowel op inhoud als op competenties;

•          Goede werk-privébalans; een 36-urige werkweek is een fulltime dienstverband;

•          Een individueel keuzebudget van 17,05% wat je maandelijks opbouwt en zelf bepaalt hoe je het budget besteedt;

•          Reis je met openbaarvervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas);

•          Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de                  gemeente Tilburg;

•          Een functie bij de beste Overheidsorganisatie van het jaar 2019.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Tilburg. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met

Marieke Oldeman via telefoonnummer 06-25050390 of mail moldeman@publicsearch.nl

Indien je solliciteert via de website van de gemeente Tilburg worden je gegevens doorgestuurd naar Public Search.

bottom of page