top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Tilburg

projectcontroller

32-36 uur per week, schaal 11, max. € 4.859,-  

 

Voor de Gemeente Tilburg zoeken wij een projectcontroller stedelijke ontwikkeling.

ORGANISATIE:

De Gemeente Tilburg is met 215.000 inwoners de zesde stad van Nederland. Met 1.800 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro werken ze aan de (bestuurlijke) opgaven in de stad. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie die steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. De lijnen zijn kort, de sfeer toegankelijk, zonder kapsones en zeker niet deftig. Gewoon, mouwen opstropen en aan de slag om slimme oplossingen te bedenken, want de gemeente Tilburg loopt graag voorop. Daadkracht, vernieuwing en verbinding; dat is typisch Tilburgs.

De afdeling Planning & Control stelt de organisatie in staat om te kunnen sturen op een gezonde financiële balans tussen de ambities van de stad en de beschikbare middelen. Dit doen zij door excellente advisering gebaseerd op een betrouwbare financiële administratie  binnen de kaders van wet- en regelgeving. Zij geloven in de kracht van onze medewerkers. Daarom stimuleren ze continu leren en ontwikkelen, waarbij de nadruk ligt op vakman-, eigenaar- en leiderschap.  
Door de (sterk) veranderende omgeving is het van belang om wendbaar te zijn als organisatie. Dit biedt veel kansen voor de mensen die er werken. 


PLAATS IN DE ORGANISATIE:

De projectcontroller die wij zoeken is verantwoordelijk voor de ondersteuning van de projectleider op het gebied van projectbeheersing voor alle zogenaamde "GROTICK"-aspecten. Als schakel tussen lijn, project én eigen afdeling, kun je een onafhankelijke positie innemen (verantwoordelijkheid aan project én aan organisatie), kritisch zijn, maar ook met de projectleider en projectteam oplossingen bedenken voor geconstateerde problemen. De rapportage aan de opdrachtgever, management, controller en bestuur gaat jou makkelijk af, waarbij je zorgt voor de integratie van de diverse beheercomponenten door middel van vooruitkijken, prognosticeren en risicobeheersing. Je zult zelfstandig projecten in portefeuille krijgen. Belangrijk hierbij is dat snel zaken oppakt en vanuit een passie voor het vak gemakkelijk kunt schakelen en verbinden. De samenwerking met betrokken collega's verloopt soepel. Je bent een teamplayer, maar kunt ook prima alleen aan de slag. Je bent kritisch en coöperatief.

Hoe ziet een werkweek er ongeveer uit?
•    Je beoordeelt begrotingen, budgetten en budgetanalyses (van grondexploitatie, gebouwen en openbare ruimte) en ondersteunt bij het opstellen van bestuurlijke en verantwoordingsrapportages. Daarbij ben je kritisch onafhankelijk in je advies, maar denk je ook mee over de mogelijkheden, bijvoorbeeld door het doorrekenen van projectvarianten met een planeconoom. Kan iets écht niet? Dan voel jij het ook als je taak om aan de bel te trekken voor bijsturing of procesoptimalisatie. 
•    De inrichting van projectadministratie is door jou op de juiste manier verzorgd, zodat de samenwerking met je bedrijfseconomisch medewerker (als ondersteuner op je projecten) en de projectleider goed verloopt. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. De week sluit je af met het begeleiden en faciliteren van risicosessies en het bewaken van de voortgang van maatregelen. Zo zorg je er voor dat je in control bent en de projectleider, opdrachtgever of bestuurder aan de voorkant in positie hebt gebracht of tijdig geïnformeerd.

PROFIEL:

Voor de functie projectcontroller:
•    Heb je een afgeronde bedrijfseconomische of vergelijkbare HBO/WO opleiding, met minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie; 
•    Kennis van gemeentefinanciën en samenhangende wet- en regelgeving evenals risicomanagement en projectmatig werken is erg handig in deze rol en ervaring binnen gebieds- en vastgoedontwikkeling heeft een sterke voorkeur. Verder ben je communicatie vaardig, bestuurlijk sensitief, kritisch, maar bovenal gericht op verbinding en samenwerking.
•    Ben je communicatief vaardig, leergierig en hebt sterke analytische en sociale vaardigheden;

AANBOD:

Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 11 (aanloopschaal 10). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand op basis van 36 uren per week. 
•    Goede mogelijkheden voor scholing en cursussen, zowel intern als extern en zowel op inhoud als op competenties.
•    Goede werk-privébalans; een 36-urige werkweek is een fulltime dienstverband.
•    Een individueel  keuzebudget van 17,05% wat je maandelijks opbouwt en zelf bepaalt hoe je het budget besteedt. 
•    Reis je met openbaarvervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed  (2e klas).
•    Maatschappelijk relevant werk.  Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg.
•    Vaste functie, waarbij eerst een jaarcontract wordt aangegaan. Bij gebleken geschiktheid kom je in vaste dient. Indien je momenteel in vaste dienst bent, blijf je in vaste dienst. 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Linda de Ruiter via telefoonnummer: 06-57996766 / 035-6210258 of mail lderuiter@publicsearch.nl of met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer: 06-18085359 / 035-6210258 of mail kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page