top of page
SHARE:

Gemeente Veenendaal

business controller
PRINT PAGINA

(32-36 uur per week, schaal 12 maximaal € 82.475 bruto per jaar)

 

Voor de Gemeente Veenendaal zijn wij op zoek naar een enthousiaste Business Controller.

 

WAT GA JE DOEN?
Als business controller moet je kunnen vooruitkijken, kunnen communiceren en verbinden op alle niveaus van de organisatie. Belangrijk; in deze functie moet je het management en de directie overtuigen van verandering of vernieuwing. Daarom moet je proactief en communicatief sterk zijn.
Een goede business controller is volgens ons iemand die kan omdenken. In deze rol heb je bij uitstek een voortrekkersrol. Trends in de maatschappij moeten vertaald worden naar verandering en verbetering van bedrijfsprocessen. Het liefst op een originele en vernieuwende manier, maar vooral efficiënter en/ of kostenbesparend.
Verder moet je kritisch zijn. Een belangrijke taak is het analyseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Om dit goed te kunnen, is een kritische houding belangrijk. De kans bestaat dat de organisatie vindt dat de werkzaamheden goed gaan, maar jij moet juist onafhankelijk en met een scherp oog kijken wat beter kan.

 

WAAR KOM JE TE WERKEN?

In een open werksfeer, goed bereikbaar en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dat is werken bij de gemeente Veenendaal in een notendop. Een organisatie die opgavengericht werkt, waarbij teamleiders direct onder aansturing van de directie werken. Iedereen loopt bij elkaar binnen. Veenendaal (lokaal ook wel: 't Veen) is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht, gelegen aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het gemeentekantoor is gelegen in de mooie winkelstad en goed bereikbaar via de trein. Veenendaal is een organisatie die inzet op de nieuwe werkelijkheid en thuiswerken omarmt. Veenendaal is tevens een ambitieuze gemeente die in regionaal verband actief is binnen Food Valley en die er naar streeft ICT stad van de regio te zijn. Onderling contact, ook buiten de inhoud om, en doorontwikkelen is belangrijk. En dat wordt gestimuleerd. Ontdek nu jouw mogelijkheden bij de gemeente Veenendaal!

TEAM

Je maakt onderdeel uit van een vooruitstrevend team dat bestaat uit de onderdelen FG, CISO, Informatiecontroller, Businesscontrol en Verbijzonderde Interne Controle. De ontwikkelingen in de maatschappij en hun invloed op de gemeentelijke organisatie vragen om een adaptief en wendbaar team Control. Een team dat openstaat voor vernieuwing en deze zich eigen maakt en uitdraagt in de organisatie. De rol is gevarieerd en afhankelijk van wat nodig is op verschillende niveaus. Het ene moment is het expertise inbrengen, het andere moment het proces faciliteren, zorgen voor verbindingen en soms expertise van buiten naar binnen halen. Dit doet het team vanuit een onafhankelijke rol.

 

FUNCTIE

Als business controller zijn dit jouw belangrijkste taken en opgaven:

 

 • Ontwikkelingen in de maatschappij vertalen naar voorspellingen en aanbevelingen;

 • Voorspellingen blijven analyseren en monitoren;

 • Bedrijfsanalyses uitvoeren en rapportages opstellen;

 • Strategische doelen vertalen naar kritieke prestatie-indicatoren;

 • (Proces)verbeteringen zien en doorvoeren;

 • Adviseur en sparringpartner van collegeleden, directie, teamleiders en concerncontroller;

 • Rapporteren en adviseren over bedrijfseconomische analyses en het beheersen van risico’s;

 • Bevorderen van de effectiviteit van de planning- en control instrumenten.

 

De functie business controller is een uitdagende functie met volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De gemeente Veenendaal is in ontwikkeling en heeft een prettige open werkomgeving, waarin ruimte is voor eigen inbreng en vernieuwing.

 

PROFIEL

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding bedrijfseconomie (pré);

 • Ervaring in de rol van business controller én met het aangegeven takenpakket is een pré;

 • Kennis van het werken met big data en / of ict is een pré

 • Je houdt van uitdagingen en vindt het leuk in een dergelijk nieuw organisatieconcept aan de slag te gaan;

 • Je hebt stevige advies- en communicatieve vaardigheden;

 • Je bent klant- en resultaatgericht;

 • Je hebt overtuigingskracht en weet draagvlak te creëren voor jouw ideeën;

 • Je bent analytisch en neemt graag initiatief.

ONS AANBOD

Wij bieden een interessante baan waar we graag samen met jou verder bouwen aan het ‘in control’ zijn van onze gemeentelijke organisatie en waar veel ruimte is voor jouw inbreng. Een functie waarin je zowel jouw kennis, ervaring, communicatieve vakmanschap als adviserende vaardigheden meer dan voldoende in kwijt kunt, dat garanderen wij jou! Een functie die zich bevindt in een enthousiast en ambitieus team voor 36 uur per week in schaal 12 (maximaal € 5.872,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Tijdens jouw sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.

 

Daarnaast bieden we jou:

 • Een Individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.

 • Pensioenopbouw bij het ABP.

 • De keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering.

 • Een baan in een organisatie waar de lijnen kort zijn en veel ruimte is voor ontwikkeling (we beschikken over een online bibliotheek met ruim 150 trainingen).

 • Ruimte om plaats- en tijd onafhankelijk te werken, thuiswerken en kantoortijden tussen 07.00 uur en 22.00 uur.

 • Betekenisvol werk in een prettige werkomgeving.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor gemeente Veenendaal. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page