top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Gemeente Velsen

senior financieel adviseur

(32-36 uur per week, max € 4.859,- bruto per maand)

ORGANISATIE:

 

Van levendige havens met industrie tot brede duinen en watersport: de gemeente Velsen heeft inwoners, ondernemers en bezoekers veel te bieden. De ongeveer 500 medewerkers van de gemeente zetten zich dagelijks in om al dat moois te behouden en verder te ontwikkelen. Samen werken zij voor bijna 70.000 Velsenaren aan een vitale en leefbare gemeente. Dat doen ze met hun succesfactoren als leidraad: attent, betrouwbaar, doelgericht en dynamisch.

 

Heb jij ervaring met gemeentelijke financiën, affiniteit met politiek bestuurlijke processen en is sparren over beleids- en organisatieontwikkelingen iets waar je energie van krijgt, dan is er een leuke functie bij de gemeente Velsen. Werk jij graag zelfstandig en heb je een brede interesse in de verschillende taken van de gemeente dan is de functie senior financieel adviseur echt iets voor jou.

 

Het speelveld van de gemeente is in ontwikkeling en vraagt de komende jaren om verandering van denk- en werkwijzen. Dit geldt ook voor het financiële vakgebied en geeft zowel dynamiek als dilemma’s, zoals experimenteren versus control(eren).

 

 

PLAATS IN DE ORGANISATIE:

 

Binnen de afdeling Financiën van de gemeente Velsen werken circa 20 medewerkers in twee teams: team Planning & Control en Advies (PCA) en team Financiële Administratie en Specialisten (FAS). Binnen het team PCA zijn wij op zoek naar een senior financieel adviseur.

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

Als senior financieel adviseur ben je de schakel tussen beleidsmedewerkers, managers en het bestuur. Je adviseert en ondersteunt hen bij het vertalen van de beleids- en financiële ontwikkelingen naar de (meerjarige) gevolgen op financieel, organisatorisch of administratief gebied. Dat doe je voor de afdelingen informatiemanagement, publiekszaken en algemene zaken voor de onderdelen communicatie, toezicht en handhaving en facilitaire diensten. De organisatie is in beweging waardoor dit werkpakket nog kan wijzigen. Je bent meedenkend maar kritisch en kent de kaders van het financieel beleid.

Het betreft hier een zelfstandige functie in een organisatie, waarin de lijnen kort zijn. De hoofdtaken van deze functie zijn:

 

 • adviseren en ondersteunen over college- en raadsvoorstellen en het toetsen van de voorstellen aan de kaders en richtlijnen;

 • adviseren en ondersteunen van afdelingsmanagers m.b.t. de begroting, perspectiefnota, tussenrapportages en jaarstukken;

 • verzorgen van de financiële analyses en adviseren op basis daarvan;

 • mede opstellen P&C- documenten en aanleveren van onderbouwingen;

 • toetsen van aanleveringen van afdelingen;

 • signaleren ontwikkelingen op het vakgebied;

 • bijdrage leveren aan het versterken van de rol van financieel adviseur/businesspartner.

 

PROFIEL:

 

 • Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau op het gebied van financiën;

 • Actuele kennis van gemeentefinanciën is een must en je hebt ervaring met het opstellen van beleidsnota’s en (delen van) planning & control producten;

 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen en kunt bevindingen vertalen in duidelijke conclusies en adviezen;

 • In je advisering ben je initiatiefrijk en kritisch opbouwend en in staat om financieel technische onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke taal. Daarnaast kun je omgaan met verschillende belangen tussen organisatie, bestuur en een afdeling in een dynamische omgeving;

 • Met je inlevings­vermogen en overtuigingskracht ben je een stevige adviseur en sparringpartner. Je bent samenwerkings- en ontwikkelingsgericht en verliest daarbij het resultaat, kwaliteit en planning niet uit het oog;

 • Het ontvangen en geven van feedback gaat jou gemakkelijk af.

 

 

AANBOD:

 

Het takenpakket van de senior financieel adviseur is ondergebracht in de generieke HR21 functie Adviseur III of  Adviseur IV. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05%. Het gaat om een aanstelling voor de duur van een jaar. Deze wordt bij goed functioneren omgezet in een vaste aanstelling. Velsen biedt je een prettige werksfeer, volop uitdagingen en goede arbeidsvoorwaarden. Er is een reiskostenregeling woon-werkverkeer. Mogelijkheden voor opleidingen en verdere ontwikkeling zijn aanwezig.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer: 06-18085359/ 035-6210258 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Linda de Ruiter via telefoonnummer: 06-57996766 / 035-6210258 of mail lderuiter@publicsearch.nl.

bottom of page