top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Zeist

controller

(32-36 uur per week, schaal 10 maximaal €65.608,- bruto per jaar)

De gemeente Zeist is een mooie gemeente om te wonen, maar vooral een prima werkgever met leuke collega's en heel veel interesse van de betrokkene. Voor het team Control zijn wij op zoek naar een nieuwe controller. Het team control bestaat uit 4 controllers en wordt aangestuurd door de concerncontroller. De lijnen zijn zeer kort en we vullen elkaar mooi aan. Zo kunnen wij alle ontwikkelingen binnen de gemeente goed monitoren en in actie komen als dat noodzakelijk is.

Vanaf 2022 moet het college zelf beginnen met het afgeven van een rechtmatigheidsverklaring. Vanuit het team Control zijn we druk bezig deze ontwikkeling te vertalen naar onze organisatie. We hebben al grote stappen gezet, maar we zijn nog niet klaar en onze ambitie reikt verder: we willen als één van de eerste gemeenten in Nederland doorgroeien naar een 'in-control-statement (ICS)'. Heb jij zin om aan deze mooie ambitie bij te dragen?

Dit doe je:
Samen met de controllers van het team Control werk je hard aan de doorontwikkeling en implementatie van de Verbijzonderde Interne Controle in Zeist. Je coördineert het proces om uiteindelijk de rechtmatigheidsverklaring af te geven. Dit betekent dat jij het controleplan opstelt, het normenkader actualiseert en de eerste en tweede lijn ondersteunt om de processen te beheersen. Om zo de controle op de rechtmatigheid zelfstandig door de proceseigenaren uit te laten voeren. Jij reviewt de resultaten en rapporteert aan directie en college. Ook voer je zelfstandig (thema) controles uit. Aan de hand van jouw bevindingen formuleer je heldere bruikbare adviezen en mogelijke beheersmaatregelen voor het management. Je bent een kei in je vak en bent in staat zelfstandig te werken. Verder ondersteun je het college richting de gemeenteraad en auditcommissie rondom de rechtmatigheidsverantwoording. Wij willen de organisatie meer en meer betrekken bij de versterking van de interne beheersing inclusief controlemaatregelen. Hierin speel jij een actieve rol.

Jij beweegt je dwars door de hele gemeente. Je houdt je dus bezig met het sociaal domein, het fysieke domein, subsidies en nog veel meer. Als gemeente hebben we de ambitie om niet te stoppen bij de rechtmatigheidsverantwoording, we willen komen tot een In-Control-Statement. Hierin willen we een uitspraak doen over de kwaliteit van de gehele bedrijfsvoering. Met jouw hulp willen we nóg beter in control komen.
Maar, als controller bij gemeente Zeist doe je nog veel meer. Zo word je verantwoordelijk voor het operationele risicomanagement en lever je een actieve bijdrage aan de paragraaf weerstandsvermogen van de begroting en jaarrekening. Ook help je mee kaders te ontwikkelen en de naleving hiervan te borgen. We hebben de ambitie om steeds meer datagedreven te willen werken. We kunnen je (denk)kracht en hulp daarbij goed gebruiken.
Poeh, we verwachten nogal wat van je! En hoewel wij als controllers natuurlijk graag alle werkzaamheden exact willen benoemen in deze vacaturetekst laten niet alle werkzaamheden en het tempo zich goed plannen. En dat maakt de functie als controller extra uitdagend!

Dit ben jij:
Je maakt onderdeel uit van het team Control, dat een onafhankelijke positie in de organisatie inneemt. Je bent pro-actief ingesteld, signaleert onvolkomenheden in processen en gaat daarover met de proceseigenaar in gesprek. Je onderzoekt en adviseert over de risico's en de werking van de beheersmaatregelen in werkprocessen.
 

Je bent nieuwsgierig, weet en voelt aan wat er speelt in de organisatie en bent in staat om goed verbinding te maken. Je verdiept je in de wereld van de ander en speelt daar effectief en efficiënt op in. Je weet wanneer je iemand in een proces moet betrekken. Je hebt jouw doel voor ogen en kunt dit helder en kernachtig op een ander overbrengen. Je hebt inzicht in de diverse rollen, belangen en behoeftes, gaat daar zeer integer mee om, maar durft ook kritisch te zijn en je mening te geven. Een stevig advies geven gaat je goed af omdat je analytisch sterk bent, goed kunt argumenteren en in oplossingen denkt. Vanuit je zelfstandige en onafhankelijke positie kom je in beweging voordat het gevraagd wordt. Uiteraard werk je graag en goed samen met iedereen, waarbij jij je contactenkring uitbreidt, onderhoudt en optimaal inzet. Maar je houdt ook rekening met de aanwezige (politieke) gevoeligheden binnen en buiten de organisatie.
 

Dit neem je mee:

  • Een vakgerichte opleiding bedrijfseconomie/accountancy op WO-niveau (pré);

  • een stevige achtergrond met een ruime financiële bagage;

  • ervaring met de uitvoering en coördinatie van de verbijzonderde interne controle;

  • uitstekende digitale vaardigheden en kennis van financiën en processen;

  • kennis van BBV en specifieke fiscale wet- en regelgeving geeft je een streepje voor.
     

Dit bieden wij
Je komt te werken in een organisatie die complex is in zijn diversiteit. Daardoor is je functie zeer uitdagend en afwisselend. Als je bij de gemeente Zeist werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden we belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit. Als controller kun je rekenen op een marktconform salaris. Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je als controller maximaal € 4.671,--per jaar verdienen (salarisschaal 10 Cao Gemeenten) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daar bovenop krijg je een IKB-budget van 17,05% van je salaris. Heb je alles wat wij zoeken en een beetje meer, dan is plaatsing in de naast hogere schaal (10A Cao Gemeenten) en/of een arbeidsmarktoelage, bespreekbaar.
 

Voldoe je niet volledig aan de functie-eisen, maar zit je er dicht tegenaan en sta je te trappelen om een stap te maken? Ook dan vinden we het interessant als je reageert.
 

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op vast. In overleg bepalen we graag je werktijden (dagen) waarbij er voldoende mogelijkheden zijn om thuis te werken.

​INTERESSE EN PROCEDURE
Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Zeist. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page