DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Dordrecht
senior adviseur planning & control

(32-36 uur per week max. € 5.872,- bruto per maand, schaal 12)
 

Ben jij een stevige Senior P&C adviseur die zich als een vis in het water voelt in een complexe bestuurlijke omgeving en werk je graag samen met een bevlogen team professionals? Lees dan snel deze vacature van de gemeente Dordrecht.

 

Organisatie

De gemeente Dordrecht is een 100.000+ gemeente die een aantal grote opgaves heeft. De stad heeft een forse groeiambitie en uitdagingen op het gebied van klimaat en het sociaal domein. Hiervoor is de "Agenda Dordrecht 2030" opgesteld en is er een paar honderd miljoen euro beschikbaar vanuit de verkoop van Eneco. Tegelijkertijd staat de financiële exploitatie structureel onder (toenemende) druk en wordt de uitdaging om de begroting sluitend te houden steeds groter. In onze financiële strategie kiest Dordrecht ervoor niet te bezuinigen, maar als oplossing juist te investeren in de stad. Als jij het leuk vindt een rol te spelen in het, dan hebben wij voor jou een fantastisch aanbod.

 

Als Senior Adviseur Planning en Control ligt jouw uitdaging om samen met het bestuur de financiële strategie te bewaken, nieuwe ruimte te vinden én het structureel op orde krijgen van het huishoudboekje.

 

Team

Je werkt binnen het zelf-organiserende team P&C-advies dat uit zo'n 20 medewerkers bestaat. We kennen binnen ons team vijf taakgebieden: Advisering op projecten, cluster en opgaven, verbonden partijen, kaderstelling/risicomanagement en bestuurlijke advisering/P&C-cyclus. Alle (sr)-adviseurs van het team werken binnen meerdere van die taakgebieden. De afdeling bestaat uit een hecht en enthousiast zelf-organiserend team dat voor elkaar klaarstaat.

 

Binnen het team zijn vier sub-teams gemaakt die op de inhoud nauw samenwerken en onderlinge vervanging in eerste instantie zelf regelen. Om het team te helpen bij zelforganisatie is daarnaast een teamleider/coach één dag in de week  beschikbaar, die focust op teamontwikkeling en personeelsbeoordeling. Ook helpt zij het team waar nodig bij het nemen van besluiten over bijvoorbeeld werkverdeling en werkdruk.

 

We zijn er trots op dat we goede kwaliteit leveren en blijven investeren in onze expertise en innovatie. In ons team-ontwikkelplan staan de leidende principes "naar de voorkant komen", "samenwerking en ontwikkeling" en "eenvoud en innovatie" voorop.

 

Wie zijn wij

Het cluster Versterking, Bestuur en Organisatie (VBO) is verantwoordelijk voor:

 1. Het adviseren en ondersteunen van de clusters, opgaven, projecten en het bestuur op het gebied van planning & control;

 2. Het voeren van de regie en coördinatie van de planning- en controlcyclus van de gemeente Dordrecht. Het zorgdragen voor de totstandkoming van de stadsbegroting, de stadsjaarrekening, de kadernota, de bestuursrapportage en andere producten in het kader van de planning- en controlcyclus;

 3. Het zorgdragen voor de totstandkoming en de handhaving van de financiële beleidskaders, waaronder financiële verordeningen;

 4. Advisering over publieke en private verbonden partijen en uitvoering geven aan de eigenaarsrol voor (onderdelen van) de Gemeenschappelijke Regelingen.

 

Functie en werkzaamheden

In deze rol werk je nauw samen met de senior-adviseur kaderstelling/risicomanagement en heb je een spilfunctie binnen het gehele team. Je bent werkzaam voor het cluster bestuurlijke advisering/ P&C- cyclus binnen dit taakgebied neem je het voortouw in visievorming en strategie. Je trekt de meest complexe dossiers en coacht de adviseurs op inhoud en kwaliteit.

 

Wij verwachten vanuit je rol als senior, dat je één- of tweemaal per jaar zelfstandig werkt aan de coördinatie van een P&C-document (kadernota, begroting, jaarrekening of bestuursrapportage). Je ondersteunt samen met de stadscontroller als vaste adviseur de wethouder financiën en de gemeentesecretaris en bewaakt daarbij de financiële strategie en dwarsverbanden. Ook draai je, indien nodig, mee in de andere clusters, help je het team in de verdere ontwikkeling van zelforganisatie en adviseer je managers en bestuurders op actuele financiële vraagstukken.

 

Profiel

Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en houdt ervan jezelf uit te dagen. Jouw stijl is gericht op samenwerking en is te typeren als proactief, initiërend en coachend. Je bent een stevige adviseur die inhoudelijke argumenten, zowel schriftelijk als verbaal, goed weet over te brengen. Je kunt goed schakelen van een gesprek met een wethouder naar een gesprek met adviseur, clustermanager of directeur.

 

Je werkt graag in een dynamische omgeving als zelfstandig professional, je bent sterk omgevingsbewust en verbindend. Je weet van aanpakken en combineert graag taken van diverse abstractieniveaus met elkaar. Daarnaast houd je van de combinatie van vernieuwen én gewoon doen.

 

Daanaast:

 • Heb je (veel) ervaring op het gebied van planning en control en lokaal bestuur en/of de potentie om jezelf hierin verder te ontwikkelen;

 • Beschik je over een afgeronde HBO/WO diploma;

 • Beschik je over goede en brede financiële kennis;

 • Heb je actuele kennis van gemeentelijke begrotings- en verantwoordingsregelgeving (BBV).

                    

Aanbod

We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen om de ambities van Dordrecht te realiseren! Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet naar een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in schaal 12 (maximaal €5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.

 

Daarnaast bieden we jou:

 • Een individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jou persoonlijke wensen en doelen.

 • Pensioenopbouw bij het ABP
   

De gemeente Dordrecht is een moderne werkgever, die je veel te bieden heeft, waaronder een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede vervoersregeling, ouderschapsverlofregeling, flexibele werktijden en studiefaciliteiten.

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Gemeente Dordrecht. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl