top of page
SHARE:

Gemeente Hengelo (Ov.)

Concerncontroller

PRINT PAGINA

32-36 uur, max. € 98.000 bruto per jaar (schaal 14)

Voor de gemeente Hengelo zijn wij op zoek naar een kritische, onafhankelijke Concerncontroller.

Ben jij de ideale, kritische sparringpartner van het bestuur en directie en weet jij op een geheel eigen wijze invulling te geven aan de onafhankelijke positie van concerncontroller?

 

Ben je op zoek naar een uitdagende functie waarin je de gemeente Hengelo stimuleert de kwaliteit van dienstverlening vanuit de invalshoek van control, risico’s, sturing en grip helpt te verbeteren? Dan willen we graag kennis met je maken!

 

 

ORGANISATIE:

 

Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst. Dat vraagt om een ondernemende organisatie, die in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners gewenste veranderingen tot stand weet te brengen. De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Betrouwbaarheid, samenwerken én oog en oor hebben voor de belangen van inwoners en bedrijven staan daarbij centraal.

 

De gemeente Hengelo werkt aan maatschappelijke opgaven met verschillende partners in de stad. Dat vraagt een effectieve samenwerking in een steeds complexer wordend netwerk. Dit geldt ook voor de disciplines in de eigen organisatie. Hengelo wil de grip op de resultaten versterken en dat vraagt vanuit de invalshoek van concerncontrol het verbinden van beleid, processen, risicomanagement, audits en interne en externe sturingsinformatie. De gemeente Hengelo werkt daarbij vanuit het credo ‘bedenk het met elkaar en niet voor elkaar’. Daarom is het cruciaal dat de netwerkorganisatie voor control de komende jaren wordt verstevigd.

           

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

Als concerncontroller ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van concerncontrol binnen de gemeente Hengelo.

 

•          Je levert en bewaakt de bedrijfsmatige en strategische ondersteuning aan bestuur en management bij het versterken van de sturing en beheersing van de organisatie als geheel, om zo de strategische doelstellingen van de gemeente te bereiken. Je komt met concrete voorstellen om dit verder te verbeteren.

•          Je adviseert met een concern brede focus over haalbaarheid, doelmatigheid, rechtmatigheid en efficiency van het gevoerde en te voeren beleid, vanuit een onafhankelijke positie.

•          Je rapporteert periodiek (minimaal 2x per jaar) aan het Concern Management Team (CMT) over de risico’s (zowel inhoudelijk als de voortgang) en de kwaliteit van de getroffen beheersmaatregelen en doet waar nodig verbetervoorstellen.

•          Je geeft gevraagd en ongevraagd adviezen over kansen, bedreigingen en risico’s aan bestuur en directie/het CMT.

•          Je bent gericht op externe trends en ontwikkelingen en de verbinding daarvan met de organisatie.

•          Op alle niveaus werk je aan het versterken van control en het bewustzijn daarvan in de organisatie.

•          Je neemt deel aan de vergaderingen van het concern managementteam.

 

 

PROFIEL:

 

Jij deinst niet terug voor een goed, scherp gesprek op inhoud over koers, doelstellingen en risico’s. Je weet dit op geheel eigen wijze te doen, met oog voor het resultaat én de menselijke relatie. Als concerncontroller ben je in staat om de spiegel voor te houden aan bestuur en directie en biedt je tegelijkertijd hulp om ‘control en grip’ te versterken in de organisatie. Je weet als geen ander de hoofdlijnen te bewaken, maar schuwt niet de handen uit de mouw te steken. Uiteraard ben je analytisch zeer sterk, organisatiesensitief en beschik je over een groot oordeelvormend vermogen en een gezond gevoel voor humor. Kortom, met een flinke dosis behulpzaamheid, lef, respect, vertrouwen en eigenaarschap ben je goed toegerust om succesvol te werken binnen onze organisatie.

 

Daarnaast vragen wij:

•          Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;

•          Minimaal een afgeronde academische studie;

•          Affiniteit met een politieke-bestuurlijke omgeving;

•          Ervaring met het opbouwen van control in het publieke domein;

•          Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied.

 

AANBOD:

 

De gemeente Hengelo biedt een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

 

Deze vacature is voor onbepaalde tijd en voor 36 uur per week. Bij goed functioneren zal de tijdelijke aanstelling na 1 jaar worden omgezet in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Deze functie is gewaardeerd in schaal 14 met een bruto salaris van maximaal € 6.994 per maand op basis van 36 uur per week. Inpassing vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Daarnaast heb je de beschikking over een individueel keuze budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Hengelo. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl of met Klaartje Vaandrager via 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl.

bottom of page