top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Hengelo

AfGemeente Hengelo

Afdelingsmanager Financiën, Advies e

(36 uur, schaal 13 max. € 87k bruto per jaar)

 

Voor de gemeente Hengelo zijn wij op zoek naar een afdelingsmanager Financiën, Advies en Control.

 

ORGANISATIE:

 

De gemeente Hengelo is centraal gelegen in Twente, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transities in het sociaal domein. Deze ontwikkelingen vragen om een ondernemende en wendbare organisatie. De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen ze vanuit drie kernwaarden die een leidraad vormen voor de wijze waarop ze hun werk doen: de logica van de Hengeloër als uitgangspunt nemen, lef hebben om keuzes te maken en daadkracht te tonen en zaken voltooien, door goed samen te werken.

 

Afgelopen half jaar is door middel van het project ‘Toekomstbestendige Bedrijfsvoering’ bekeken hoe de bedrijfsvoering toekomstbestendig kan blijven en zijn er verschillende ontwikkelopgaven geformuleerd. Op dit moment staan we voor de uitdaging om deze opgaven ook daadwerkelijk te gaan realiseren.

 

AFDELING:

 

De sector Bedrijfsvoering van de gemeente Hengelo bestaat uit 3 afdelingen en 7 teams: de afdeling Financiën, Advies & Control, de afdeling Informatie & IT en de afdeling Organisatie & Services. Jouw afdeling, Financiën, Advies & Control, bestaat uit circa 50 fte en is verdeeld over 2 teams: team Financiën (27 fte) en team Advies & Control (23 fte): juridische zaken, inkoop, subsidieadvies, verzekeren, AO/IC, FG.

 

           

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

 • Als afdelingsmanager geef je richting en faciliteer je de stevige inhoudelijke ontwikkeling die de sector Bedrijfsvoering wil doormaken.

 • Je hebt oog voor de strategische doorontwikkeling van de sector Bedrijfsvoering als geheel en pakt daarin een leidende rol.

 • Je draagt zorg voor de strategische ontwikkeling van de vakgebieden Financiën, Advies & Control.

 • Je bent verantwoordelijk voor de visie en koers van de afdeling.

 • Als afdelingsmanager weet jij als geen ander professionals te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen op vakinhoudelijk gebied.

 • Je geeft direct leiding aan de teammanager Advies & Control en de teammanager Financiën. Voor de teammanagers ben je een toegankelijke en betrokken sparringpartner.

 • Je signaleert en geeft inhoud en richting aan ontwikkelingen vanuit bedrijfsvoeringsbreed perspectief en vanuit concernperspectief.

 • Je zorgt ervoor dat opgaves vanuit het primaire proces integraal opgepakt worden.

 • Je bent voor de concernmanager, vanuit een brede kijk op de organisatie en voldoende kennis van de inhoud, een volwaardig en strategische gesprekspartner.

 • Je fungeert daarnaast als sparringpartner voor bestuur, directie (CMT) en de strategische beleidsmedewerkers.

 

PROFIEL:

 

 • Je hebt WO- werk en denkniveau (financieel, economische richting of bedrijfskundig, bestuurskundige richting) en combineert dit met een flexibele stijl van leidinggeven.

 • Je bent inspirerend, energiek en een volwaardig gesprekspartner voor zowel  beleidsmedewerkers alsmede de directie (CMT) en het bestuur.

 • Kennis van de inhoud, strategisch sterk en daadkrachtig waar het gaat om het neerzetten van een visie.

 • Je vindt het leuk om te bouwen aan een afdeling en samen met jouw teams op zoek te gaan naar verbetering en verbinding.   

 • Aantoonbare ervaring met strategische ontwikkeling in een politiek-bestuurlijke omgeving, gemeente ervaring is geen eis.

 

AANBOD:

 

Deze functie is gewaardeerd in schaal 13 (max. € 6.240,- bruto bij een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris als Individueel Keuze Budget (IKB). De gemeente Hengelo heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, kopen en verkopen van verlofuren, volop opleidingsmogelijkheden, deels betaald ouderschapsverlof en tegemoetkoming in je reiskosten.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Hengelo. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Marieke Oldeman via telefoonnummer 06-25050390 of mail moldeman@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl.

bottom of page