SHARE:

Gemeente Hilversum -
Business Controller Fysiek Domein
(Beleid & Ontwikkeling)

Samentha.jpg

36 uur per week, (schaal 11 €5.169,- max. €71.170 bruto per jaar)

 

Voor de gemeente Hilversum zijn wij op zoek naar een Business Controller (Beleid en Ontwikkeling)

 

Wil jij graag werken in een dynamische werkomgeving in een maatschappelijk betrokken functie waarbij je bijdraagt aan de ontwikkeling van de gemeente Hilversum? En ben jij dé proactieve en communicatief sterke business controller? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

ORGANISATIE

Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.

 

FUNCTIE

De gemeente Hilversum is op zoek naar een businesscontroller voor het fysieke domein. In de gemeente Hilversum is op dit moment beleid en uitvoering gescheiden. Dat betekent dat Hilversum een grote beleidsafdeling, de afdeling Beleid en Ontwikkeling, heeft die het beleid vorm geeft en waarvan de uitvoering in een andere afdeling ligt. Voor het team Ruimtelijke Kwaliteit binnen deze beleidsafdeling zoeken wij een businesscontroller. Het team Ruimtelijk Kwaliteit is verantwoordelijk voor het beleid binnen de ruimtelijke ordening, zoals bestemmingsplannen, stedenbouwkundige opgaven maar ook voor beleid rond verkeer en mobiliteit. De uitvoering van het fysieke domein ligt binnen de afdeling Openbare Ruimte. Deze afdeling is verantwoordelijk voor onder andere het beheer, het onderhoud, en de investeringen in de openbare ruimte. Omdat we de uitvoering en beleid meer vanuit onze werkzaamheden willen samenbrengen zal je als businesscontrollers ook binnen deze afdeling ingezet gaan worden.

 

Wij zoeken een communicatief sterk en resultaatgerichte businesscontroller. Een controller die adviesvaardigheden bezit met een proactieve houding. Een echte teamspeler die goed kan schakelen tussen verschillende partijen en gemakkelijk de verbinding maakt in de organisatie en het eigen team. Het is belangrijk dat je initiatief durft te nemen en van aanpakken weet. Daarnaast weet je als geen ander eigenaar- en ondernemerschap te tonen en ben je in staat om vanuit de klant te denken en te handelen. Je komt met goede argumenten en creëert zo draagvlak in je advisering en bent een stevige gesprekspartner. Je functioneert goed onder druk en je bent sterk in plannen & organiseren.

 

In je werk adviseer je teammanagers over hun brede business control en alle belangrijke ontwikkelingen binnen deze teams en afdelingen en toets je de resultaten en de totstandkoming daarvan. Je kijkt vooruit, adviseert breed en kijkt daarbij nadrukkelijk verder dan de financiële aspecten en overweegt het hele spectrum van de bedrijfsvoering en het gevoerde beleid. Je bent in staat breder te kijken, over het team heen dat je adviseert en dat je verbanden legt tussen financiën, onderwerpen die andere teams raken. Als businesscontroller signaleer je problemen, herken je belangrijke informatie en leg je verbanden tussen gegevens. Ook toon je initiatieven om het werk te vergemakkelijken en zet je projecten of activiteiten vaak zelf in gang. Ook risicomanagement, denkend vanuit processen, is een belangrijk onderdeel van deze functie.

 

Je wordt betrokken bij diverse vraagstukken op het gebied van bedrijfsvoering, financiën, processen, organisatieontwikkeling en capaciteit. Hiervoor stel je rapportages op, een beleidsvoorstel of andere planning- en control documenten. Zo monitor je bijvoorbeeld de (personeels)kosten. Je ondersteunt, adviseert bij het opstellen van de producten voor de Planning en Control cyclus zoals de jaarrekening en de begroting. Je toetst en evalueert de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving. Maar ook toets je bestuurlijke voorstellen op onder andere de PIOFACH aspecten. (Personeel, Informatievoorziening, Organisatie, Financiën, Administratieve organisatie, Communicatie en Huisvesting). Het werken in een politieke organisatie vraagt uiteraard een politieke antenne, sensitiviteit.

 

Een functie waarin je de adviseur en partner bent van een team, afdeling, een spilfunctie waarin je een verschil kan maken.

 

PROFIEL

  • Een afgeronde HBO opleiding op financieel-economisch gebied en een afgeronde aanvullende vakopleiding;

  • Je hebt 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;

  • Je hebt ervaring in het adviseren op strategisch en tactisch niveau;

  • Je bezit uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden.

  • Je bent een stevige persoonlijkheid en heb bij voorkeur bewezen ervaring in de advisering op de brede bedrijfsvoering aan teams (werkzaam binnen het fysiek domein);

  • Kennis van BBV, financieel beleid, basis juridisch inzicht en procesmanagement;

  • Kennis van financiële pakketten (Key2, Qlikview, LIAS) en algemene pakketten (Ibabs en zaaksysteem).

 

Daarnaast ben je:

  • In staat om proactief en initiatiefrijk binnen je eigen vakgebied te werken;

  • Zelfstandig, resultaatgericht, leergierig en accuraat.

 

 

TEAM:

Je komt terecht in het team Financiën en Control van de afdeling Interne Advisering. Deze afdeling bestaat sinds 2014 en ondersteunt het lijnmanagement en het bestuur van de Gemeente Hilversum. Je komt terecht in een hecht team waarin flexibiliteit, toewijding en teamwork belangrijk zijn. De medewerkers in het team Financiën en Control zijn ambitieus, professioneel en nemen makkelijk en vaak initiatief. Je werkt nauw samen met de adviseurs van je team en de andere teams van de afdeling Interne Advisering: Bestuur en Communicatie, HRM en Juridische zaken, Inkoop en Subsidies. Ons uitgangspunt is dat wij als afdeling tot een integraal advies komen.

 

AANBOD

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 5.169 bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract.

 

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken, thuis te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Hilversum. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, kan er contact opgenomen worden met Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail naar fjonkman@publicsearch.nl of Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail naar sschalkwijk@publicsearch.nl