SHARE:

Gemeente Hilversum -Senior Business Controller
-Fysiek Domein

Samentha.jpg

36 uur per week, (max €6.365,- bruto per maand (schaal 13) 

Voor de gemeente Hilversum zijn wij op zoek naar een Senior Business Controller Fysiek Domein

 

Wil jij als senior businesscontroller een bijdrage leveren aan de maatschappij? En ben jij de stevige en doortastende sparringpartner met werkervaring binnen de (non)profit organisatie die daarnaast analytisch is en oog heeft voor details? Dan leren we je graag snel kennen!

 

FUNCTIE

De Gemeente Hilversum is op zoek naar een ervaren en proactieve senior businesscontroller. Voor deze mooie en verantwoordelijke rol zijn wij op zoek naar een energieke en resultaatgerichte persoonlijkheid. Iemand die communicatief goed onderlegd is en een ondernemende instelling heeft. Ook is het belangrijk dat je moeiteloos kan afstemmen met belanghebbenden en schakelen op de diverse niveaus binnen de organisatie.

 

In de veelzijdige rol van senior businesscontroller ben je verantwoordelijk voor de brede control van het fysieke domein en ben je de inhoudelijke sparringpartner van het management binnen dit domein. Binnen het team Financiën en Control werken we met de domeinen fysiek, sociaal en dienstverlening. Je adviseert teammanagers en afdelingsmanagers over hun brede business control en alle belangrijke (financiële) ontwikkelingen binnen het domein. Voor je domein stem je onder ander de werkzaamheden inhoudelijk af, bijvoorbeeld de control activiteiten. Je stuurt hierbij op de prioriteiten, kwaliteit, tijdigheid en volledigheid van de werkzaamheden van het fysieke domein en spreekt daar het domein op aan. Daar waar nodig spring je bij in de werkzaamheden van het domein. Ook ben je de inhoudelijke sparringpartner voor de collega’s van het domein. Je bent dus bekend met begrippen en inhoud van onderwerpen als onderhoudsvoorzieningen, beheersplannen openbare ruimte, kostenverhaal, meerjaren perspectiefnota grondzaken (MPG), activering van directe kosten en grondexploitaties. Je hebt voldoende kennis van projectbeheersing en weet wat vanuit control nodig is bij projectmatig werken en het uitvoeren van grote, binnenstedelijke, projecten. Je weet wat nodig is om investeringsprojecten goed te beheersen.

 

Je denkt op strategisch niveau mee met het managementteam en hebt veel invloed op het behalen van de gestelde doelen omdat jouw adviezen een absolute doorslag kunnen geven. Risicomanagement (vanuit processen) vormt een wezenlijk onderdeel van je functie. Je adviseert over strategische vraagstukken op bestuurlijk- en concernniveau die worden gestuurd door beleidsmatige keuzes binnen het vakgebied. Jij bent hierin een visionair die nadrukkelijk verder kijkt dan de financiële aspecten en je overweegt het hele spectrum van de bedrijfsvoering en het beleid. Je hebt overzicht, inzicht op datgene wat er speelt binnen het fysieke domein, wat de grootste risico’s zijn binnen het domein en je kan daarin prioriteren

 

Als senior businesscontroller geef je ook advies en ondersteuning bij belangrijke (beleids)voorstellen en toets je besluiten. Je kijkt bijvoorbeeld of ze rechtmatig, doelmatig en doeltreffend zijn en naar de beginselen van behoorlijk bestuur.

Naast deze advisering houdt je je ook bezig met de ontwikkeling en implementatie van financiële beleids- en beheersinstrumenten. Je past principes van managementaccounting toe en vertaalt die naar gemeentelijke toepassingsgebieden. Je bent verantwoordelijk voor een betrouwbare informatievoorziening zodat het management en bestuur goede beslissingen kunnen nemen. Hierbij geef je advies over besluitvorming en beleidscontrol, maar ook over interne controle en kwaliteitszorg en –borging. Je schakelt makkelijk tussen de lijn, organisatie, en het bestuur en je adviseert het bestuur. Vanzelfsprekend heb je daarvoor een goede politiek antenne en politieke sensitiviteit.

 

Ook het toegankelijk maken van managementinformatie is een belangrijk component in deze veelzijdige functie. Tot slot draag je als senior businesscontroller bij de Gemeente Hilversum actief bij aan de verdere professionalisering en doorontwikkeling van het eigen team. Je neemt het voortouw voor wat betreft de optimalisatie van financiële- en overige processen binnen de control organisatie van Hilversum en de verdere doorontwikkeling van de financiële keten in Hilversum. Bijvoorbeeld door kennis te delen over de combinatie van managementaccounting, methoden en technieken van beleidsrationaliteit en bestuurlijk- juridische vormgeving. Maar ook door sturing te geven aan vakgroepen.

 

De omgeving waarin je werkt is dynamisch en kan zeer veranderlijk zijn door bijvoorbeeld politieke beslissingen of door gebeurtenissen die je aandacht vragen. We verwachten van een stevige senior dat hij of zij dit kan handelen.

 

PROFIEL

  • Je hebt WO-werk en denkniveau;

  • Mimimaal 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare senior functie;

  • Je hebt ervaring in het adviseren op strategisch en tactisch niveau binnen complexe projecten en programma’s;

  • Kennis en ervaring in de werkzaamheden binnen het fysieke domein;

  • Je bent in staat om problemen te signaleren en weet als geen ander verbanden te leggen;

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands;

  • Kennis van BBV, financieel beleid, basis juridisch inzicht en procesmanagement;

  • Kennis van financiële pakketten (Key2, Qlikview, LIAS) en algemene pakketten (Ibabs en zaaksysteem) pré.

 

Daarnaast ben je:

  • Proactief en heb je overtuigingskracht;

  • Heb je inlevingsvermogen en ben je oplossingsgericht.

 

TEAM:

Je komt terecht in het team Financiën en Control van de afdeling Interne Advisering. Deze afdeling bestaat sinds 2014 en ondersteunt het lijnmanagement en het bestuur van de Gemeente Hilversum. Je komt terecht in een hecht team waarin flexibiliteit, toewijding en teamwork belangrijk zijn. De medewerkers in het team Financiën en Control zijn ambitieus, professioneel en nemen makkelijk en vaak initiatief. Je werkt nauw samen met de adviseurs van je team en de andere teams van de afdeling Interne Advisering: Bestuur en Communicatie, HRM en Juridische zaken, Inkoop en Subsidies. Ons uitgangspunt is dat wij als afdeling tot een integraal advies komen.

 

AANBOD

Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 6.365 bruto per maand (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Een jaarcontract, met uitzicht op een vast contract.

 

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er de mogelijkheid om flexibel te werken, thuis te werken en krijg je bovenop het genoemde salaris 17,05 % Individueel Keuzebudget (IKB). Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden. Ook biedt de gemeente Hilversum een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie- als persoonlijke en professionele ontwikkeling, bouw je pensioen op bij het ABP en heb je de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering. Kijk voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden op https://www.hilversum.nl/Home/werkenbij

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de gemeente Hilversum. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, kan er contact opgenomen worden met Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail naar fjonkman@publicsearch.nl of Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail naar sschalkwijk@publicsearch.nl