top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Oirschot

adviseur financiën

(32-36 uur, schaal 10 max. € 63.122 bruto per jaar)

 

Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. De gemeente is rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit de kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ wordt eraan gewerkt om de gemeente levendig en leefbaar te houden voor inwoners, bedrijven en toeristen. De gemeente zoekt de verbinding met de samenleving en ondersteunt initiatieven die bijdragen aan de identiteit.

 

Voor het team Bedrijfsvoering en Interne dienstverlening zoeken wij een ondernemende, pro-actieve Adviseur Financiën die het leuk vindt om mee te bouwen aan een professioneel team!

 

Het team Bedrijfsvoering en Interne dienstverlening wordt gevormd door de clusters communicatie, juridische zaken, archief, informatisering/automatisering, facilitaire zaken en financiën. Samen wordt zoveel mogelijk gewerkt als één interne dienstverlener voor de gemeentelijke organisatie. Het cluster financiën bestaat uit twee in elkaar overlopende delen, financieel beheer en – beleid. Het cluster (en haar producten) zit in een ontwikkeltraject en de transitie vindt plaats aan de hand van een bijbehorend plan.   

 

Wat ga je doen ?

Eén van de onderdelen van deze transitie is, dat de functie van financieel adviseur verandert in financieel business partner. De business partners zitten aan tafel bij het management en ondersteunen bij het invullen van een ieders verantwoordelijkheid. Het liefst vooraan in het proces, zodat er achteraf bijsturen niet of nauwelijks nodig is. Dat is nog niet vanzelfsprekend, maar wel de uitdaging die zij met de organisatie aangaan.

Concreet betekent dit:

 

•          werken vanuit teamverantwoordelijkheid en overzicht aan het totale proces van de producten van het team financiën;

•          verantwoordelijk zijn voor pro-actieve onderlinge informatie uitwisseling;

•          werken samen, ieder vanuit zijn aandachtsgebied,

            o          om kader stellende besluitvorming voor te bereiden

            o          aan een adequate Planning en Control cyclus

            o          aan een volledige en juiste meerjarenbegroting en jaarrekening.

            o          aan een integrale voorbereiding op de adviesgesprekken

            o          om richting te geven binnen de kaders naar collega’s van financiën en budgethouders;

•          besteden gezamenlijk aandacht aan ontwikkelingen;

•          adviseren gevraagd en ongevraagd over:

            o          relevante ontwikkelingen op het vakgebied,

            o          kansen en risico’s

            o          ken- en stuurgetallen

            o          budgetten;

•          nemen deel aan projecten;

•          zijn gericht op verbetering van werkprocessen;

•          vervangen elkaar bij afwezigheid.

 

Wat verwachten wij van jou?

  • De manier waarop je communiceert, ook met niet-financials, maakt jou een succesvolle financieel business partner. In begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen. En door cijfers te vertalen in inzichtelijke verhalen. Daarmee draag je bij aan goede besluitvorming. Daarvoor moet je soms ook weerstand overwinnen, of zelfs dwars gaan liggen. Maar dat is jou met tact, inlevingsvermogen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit wel toevertrouwd.

  • Verder ben je een voorbeeld voor collega’s die nog niet voor elk probleem oplossingen kunnen aandragen; daag ze gerust uit om uit hun comfortzone te komen. Door zelf de lat hoog te leggen, laat je je hele team groeien.

 

Wat neem je verder mee?

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding op financieel-economisch gebied.

  • Je hebt 1-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie, ervaring binnen de lokale overheid is een pré, maar geen vereiste.

 

AANBOD:

  • Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische omgeving met ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze bedrijfscultuur is informeel, uitdagend en to the point. De functie is structureel.

  • We starten met een contract voor de duur van een jaar. Na afloop van deze periode is een vast dienstverband één van de mogelijkheden.

  • Het salaris is gekoppeld aan functieschaal 10 en afhankelijk van je professionele bagage die je meebrengt (max € 4.494,- bruto per maand). Daarbovenop ontvang je jaarlijks 17,05% individueel keuzebudget, een mobiele telefoon en een tablet. We kennen een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, variabele werktijden, studiemogelijkheden en een compensatiebedrag van € 513,-- netto per jaar.

  • We werken (veelal) digitaal en in een flexibel kantoorconcept.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Oirschot. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page