top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Velsen

concerncontroller

(schaal 13 max. € 92.928 bruto per jaar)

Ben je een goede, scherpe en strategische adviseur met zowel lef, als oog voor de menselijke relatie? Beschik je over een wendbare mindset en heb je een duidelijke visie op management control? Het werk is divers en geen dag is hetzelfde. Dan zijn we op zoek naar jou voor de functie van concerncontroller.

 

Wat zijn je werkzaamheden als Concerncontroller?

Je stuurt op inspirerende wijze de zes medewerkers van het team Concerncontrol aan. Daarbij stel jij je op als sparringpartner en coach.

Samen met jouw team richt je je op vraagstukken op het gebied van sturing en beheersing van de gemeentelijke organisatie. Je adviseert het  bestuur, de directie en de managers over een rechtmatige, doelmatige en doeltreffende bedrijfsvoering en over de ontwikkeling van de organisatie. Je neemt als adviseur deel aan het Directieteam overleg.

Je kijkt in de ‘breedte’, en weet voor welke opgaven de samenleving staat en wat in dat kader onze beleids- en organisatiedoelstellingen zijn. Je adviseert hoe deze doelen te bereiken, stimuleert het risicobewustzijn en het definiëren van beheersmaatregelen, waardoor de organisatie goed in control is. Ook lever je met jouw team een bijdrage aan de realisatie van de (strategische) doelstellingen.

Je bent in staat om als overtuigende verbinder de rol van controller in Velsen in te vullen. Daarbij heb je enerzijds een onafhankelijke rol, maar treed je ook op als ‘kritische vriend’ richting organisatie en mens, met als doel mensen te ondersteunen om zichzelf en hiermee de hele organisatie naar een hoger plan te brengen.

 

Wat vragen wij van jou?

Om deze functie goed en met plezier uit te kunnen oefenen heb je de volgende persoonlijke kenmerken en kwaliteiten in huis:

  • Een relevante HBO/WO opleiding, zoals bedrijfseconomie, bedrijfskunde of bestuurskunde. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau met een stevige financiële achtergrond;

  • Je beschikt over strategische denkkracht, met visie op het vakgebied en organisatieontwikkeling;

  • Je bent een teamspeler, die tegelijkertijd kan doorpakken, verbinden, weerstanden kan overwinnen en tegengestelde belangen kan overbruggen;

  • Je bent onafhankelijk in meningsvorming maar wel met verbindende kwaliteiten;

  • Je bent een kritische en proactieve sparringpartner die durft aan te spreken en zelf openstaat voor feedback;

  • Je bent in staat om de spiegel voor te houden aan bestuur en directie en biedt tegelijkertijd hulp om ‘control en grip’ te versterken in de organisatie.

  • Je bent een natuurlijke en coachende leidinggevende/leider en geeft veel ruimte aan anderen.

 

Het Team

Vanuit een onafhankelijke positie richt Concern control zich op het gevraagd en ongevraagd adviseren op het gebied van informatiebeveiliging, privacy, gegevensbescherming, doelmatigheid en rechtmatigheid van beleid en sturing en beheersing van de gemeentelijke organisatie. Gezien de onafhankelijke positie maakt de ondersteuning van de OR ook deel uit van dit team. Totaal zijn er zes medewerkers werkzaam.

 

Wat bieden wij jou?

Je salaris is, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, maximaal € 6.616,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 13).

Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (17,05% van je salaris). Velsen biedt je een prettige werksfeer, volop uitdagingen en goede arbeidsvoorwaarden.

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Velsen. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail fjonkman@publicsearch.nl

Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

bottom of page